Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: epiduralna i Petrova

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno epiduralna i Petrova

iako me porod čeka jaaaaako brzo još se nisam odlučila bili ili ne epiduralnu... :/
    strah me nje a strah me i bez nje!!
    iskreno,ne mogu odrediti koliki je moj prag boli :?
    jednom sam popila tabletu za bolove od menge...znači nije strašna...ili ja nisam preosjetljiva :?
    nemam pojma?!
    ali svejedno želim znat..kako,kada,zašto se u Petrovoj dobije epa?
    Trudnoću mi vodi Zlopi od početka...nismo pričali o tome!
    Jel je nude kad skuže da će bit bolan i dug porod?
    ili moraš molit i kumit za nju??
    koliko moraš bit otvorena?
    Pomaže li činjenica da je on moj dr i da će možda/vjerojatno bit na porodu..
    ja sam mali šunjo kad nešto treba molit,ni ne znam šta znači bolan porod jer meni sveki zvuči bolan i kada mogu pitat da mi daju!?!?
    zato pomozite
    hvala :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

"svaki zvuči bolan" ne "sveki" ofkors!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

o epiduralnoj i petrovoj ne znam ništa, ali sam ti htjela reći da je i mene to brinulo - kaj ako će jaaaako boljeti - a na porodu nisam ni trena pomislila da mi treba nešto za bolove.

ne boj se.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...krumpiric, što se tiče boli i epiduralne, imaš moju priču s poroda...

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskoristit cu ovaj topic da priupitam da li se epiduralna extra placa?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hzzo ju placa
    htjedoh reci specificirana je na racunu koji dobijes kod otpusta.
    moras zicatiiiiiiiiiiii
    moras biti pet
    prstica otvorena
    ja sam mislila roditi bez, ali mi je ipak ustrebala

Početno

Joj, dajte mi, molim vas, recite tko je Zlopi? Toliko ga se spominje da me zivo zanima. Moze na PP?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr. Zlopasa u Petrovoj

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da..dr.Zlopaša, slučajno završih kod njega a skužila sam da sam fenomenalno prošla!dr je odličan,bar meni,ljubazan,precizan(osobito na uzv,sve u detalje gleda!!),i još te pita imaš li pitanja,jeli se šta dogodilo..i tako..

mamma san..pročitala sam tvoju priču već prije,mislim,ako je to ona da si došla usred noći i otkantali te za epu jer spava anesteziolog!!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Krumpirić~nama u Rijeci su objasnili da možemo dobiti epi ako smo 3-4 cm otvorene, ne prije i ne poslije. Kateter se uvodi u kičmu i to traje oko 30 minuta i zahtjeva "budno" oko anesteziologa. Ukoliko je sve bajno možeš tražiti sve, ali ako ima iti jedna banalna komplikacija, to ti je već dovoljno da te odje..... Ja trebam isto uskoro roditi i nisam sigurna da li bi epi ili ne....ako se bol pokaže strašnom do ta 3-4 cm UZIMAM, a ako ne budem sigurna je li strašno, radije NE UZIMAM.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam rodila uz epi u petrovoj. dogovorio moj dr. anestez. rekla da daju samo ako dr.kaze kao indikaciju, inace ne. dakle, moras zicat, ako hoces dogovori se sa svojim dr. unaprijed.

isto, ponoci koma. ne bude anest. za takvu "banalnu" stvar kao sto je porod. ja sam imalu "srecu" da sam u boksu bila prije jutarnje smjene. po mom, prerano, ali strpali me s odjela jer mi puko vodenjak. rodila navecer. nista nisam bila otvorena, dali mi prvo gel, pa me gledali, nesto negodovali, i odmah mi spicili epi i drip, tako da ja opce nisam osjetila nikakvu ni najmanju bol. sveukupno tri epi, trajalo do pol 9 navecer, jedva izbjegla carski, ali do kraja nisam osjetila bas nista, nijedan trud.

samo uvodjenje katetera...nista...koncentrirala sam se da se sto vise savijem u lopticu i to je sve sto se sjecam. super je, samo da nije toliko trajalo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u biti i mislim da bi je žicala samo kad bi vidila da će bit baš gadno i kad bi dr to vidio...ali samo da znam jeli imam kakve koristi od žicanja ili bi samo trošila energiju :/
    neću tražit ništa ako sve bude išlo dobro

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

krumpirić, razmišljaj pozitivno! :D
    stres je jako bitan faktor!

tajana_1

Početno

ja sam ti rodila prije četiri mjeseca u Petrovoj i imala sam inducirani porod.porod nije dugo trajao a na pregledu pred porod dr. me upitao bih li epiduralnu. nije bilo nikakvog moljakanja i problema. dosta mi je pomogla epiduralna, jedino sto sam dan-dva nakon poroda imala bolove u križima i području maternice,ali pomogle su tablete protiv bolova,tako da si njih poneseš u rodilište za svaki slučaj. sretno!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moja frendica je prošle god.rodila u petrovoj.porod je bio inducirani,te je ona nakon par sati trudova počela histerizirati da će si sama skinuti drip,ak joj ga oni ne maknu(nemamo svi isti prag boli)pa su joj dali epiduralnu bez da je tražila.ali ona veli da je i dalje osjećala iste bolove,pa pretpostavljam da nisu pogodili kak treba.jel to moguće?na kraju joj je skočio tlak,pa je rodila na carski.
    a kumi su prije par mjeseci sami ponudili,al je ona odbila.

dakle,ak digneš frku dobit ćeš je.

ja osobno je nisam tražila,jer sam čula loša iskustva.al svako ima pravo izbora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za epiduralnu se dogovoris s doktorom. sa zlopasom nece biti problema. i ja sam ju bila dogovorila, ali sam na kraju zavrsila na sekciji. ali sam ju ipak dobila. s bocom dripa. no, to je druga prica.
    uglavnom, kako sam proboravila nesto od dana u boksu, shvatila sam da dijele epiduralnu "sakom i kapom". jedna ju je dobila bez pitanja jer se toliko derala da nisu vise znali sto s njom.
    uglavnom, ako im ne uletis nocu, dobit ces ju ili ce ti je ponuditi, a na tebi je da odlucis.

Marko2

Početno

Nije istina da trebaš biti otvorena 4-5 prsta, ja sam bila otvorena prst i dobila epiduralnu. Nisam osjetila niti trudove, a ni šivanje. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se s Marko2. ja sam bila otvorena 0 prstiju, 0 cm, opcenito neotvorena i dobila sam epiduralnu.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Što se tiče epiduralne,svi mi ju možemo tražiti ali ginekolog je daj taj koji daje blagoslov za nju a anesteziolog je postavlja.Postoje točno određene indikacije kada se epiduralna postavlja odnosno kontraindikacije kada ne.Općenito je pravilo da se epiduralna postavlja onda kada su se trudovi ustalili,ako je sve u redu sa mamom ibebom te kod prvorotki koje su otvorene oko 4-5 cm a kod višerotki koje su otvorene oko 3 cm.Prerano postavljanje epiduralne može značiti nepotrebno izlaganje mame i bebe anesteticima a kasno postavljanje nema smisla jer neće djelovati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u mojem slucaju su dali epiduralnu i drip jer se nisam uopce otvarala, bez trudova, a prelezala sam vec cijelo popodne u boksu s dijagnozom meconium.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •