Hvala![]()
A sad mi![]()
Umeju ali im se ne da, Matiji pogotovu - taj čak ponekad ne želi ni sarađivati dok ga oblačim (tipa proteže nogu minutima dok mu pokušavam nazuti pantalone)- Oblače li se sami?
Sve češće i češće ali ih zeza to što ih je dvojica i što imaju različita intereosvanja pa je prava lutrija naći igru koja u datom trenutku odgovara obojici. Razdvajanje dolazi u obzir, doslovno venu jedan bez drugoga, jedino ako sami zažele da se razdvoje pa si svaki organizuje svoju igru u svom kutu sobeUmeju li sami inicirati igru i održati je u pristojnoj formi izvesno vreme?
Moram priznati jako malu. Nisu tipični dečaci koji navlače autiće uz obavezno brrrrmbrrrrrmmmm po kući. Imaju svoj omiljeni vozni park i sa njima organizuju poneku igru (ako je kamion onda je vatrogasni ili smetlarski, ako je kombi onda je hitna pomoć ili policija...). Kocke im uvek za nešto trebaju, makar za mikrofon. Boje i papiri i udri!Koliko igračke igraju ulogu u životu vašeg deteta?
Rekoh već - smislene. Ne oponašaju likove već stvarne događaje (npr zidaju ulice, prave zoo vrt, igraju se doktora...nikad neće glumiti neki lik iz crtića). Puno crtaju i rešavaju zadačiće iz časopisa. Mese plastelin, zidaju kockama...bezglavo jurcanje i rvanje polako prevladavaju sve ostaloKakve igre preferiraju (ovde navesti pol vašeg deteta)?
Ovo na žalost nikako da postignemo. Boris je spremam na svaku saradnju, Matiju ne možeš ničim motivisati pa slika spremanja sobe obično izgleda ovako: Boris skuplja a Matija kaki ili pije vodu ili nešto važno prepričava tati ili, ako mu baš ne dam iz sobe, besciljno šećka sa rukama u džepovima. Retki su petki kad on dohvati tanjir i odnese ga na mesto ili se nedajbože sagne i podigne neku igračku sa podaImaju li nekakva zaduženja u kući (srediti sobu, razvrstati igračke, skloniti svoj tanjir nakon ručka...)
jako su dobri u obi slučaja, sarađuju shodno pravilniku domaćina ili mirno saopštavaju pravila ako su sami domaćini. Nema otimanja niti rasprava. jedino što u psolednje vreme redovno snime nešto što bi želeli poneti kući :/Kako se ponašaju u gostima a kako kad njima dođu gosti (prvenstveno mislim na male goste mada i veliki nekad znaju napraviti bum)
Čekaju sve od prvog dana. Ima loših dana ali uglavnom se strpe. Ili su se oni promenili ili sam ja prestala da obraćam pažnju na tuljenje ''a zašto uvek prvo ON?''Kakvo im je strpljenje? Umeju li sačekati ?
Matija je zvrk i odsedeće 10min u komadu ili će ostati duže i zaspati. Boris može gledati najviše 1h u komadu ali uglavnom to bude 10min Rorija, 20 min Kliforda i 15 min Male princeze ali kako ih daju na TV-u (nikad vezano). Vikendom voli odgledati Henrijeve zanimljive životinjeKoliko dnevno bulje u TV i kakve tipove crtića/emisija vole?
Matija se boji buba i mraka.Boje li se nečega i čega?
Sve bolje i bolje mada je Boris poznati skvičavac u kući (uglavnom ga brat čačka). Kad su tužni jasno kažu, kad su ljuti udaraju rukom o sto (Matija više)Kako kontrolišu emocije?