- Oblače li se sami?

Ne

- Umeju li sami inicirati igru i održati je u pristojnoj formi izvesno vreme?

Da

- Koliko igračke igraju ulogu u životu vašeg deteta?

Pa, prilično veliku, voli se igrati sa igračkama, ponekad traži točno određenu igračku koja je na nekoj višoj polici, sjeti se da se s nečim dugo nije igrala. Ali se isto igra i bez igračaka.

- Koliko vi igrate ulogu u igrama vašeg deteta?

Zadnjih mjeseci, radi živčanosti i umora, manju nego prije, trudim se to promijeniti. Inače Lea traži da se igramo s njom, i ja i tata i baka.

- Kakve igre preferiraju (ovde navesti pol vašeg deteta)?

Najviše se voli igrati da je Hlapić/Piko/Winnie Pooh, pa se šeće po šumi, skuplja med, radi kućice pod stolom, izvuče plastične čavliće, svakakve puzzle, karte i sve to izmiješa i poraspodijeli po cijelom stanu jer je to NEŠTO. Ali voli se igrati i kuhanja, doktora - zadnjih dana se stalno igramo okulista, napisali smo slova na papiru i sad ih svi plišanci čitaju.

- Imaju li nekakva zaduženja u kući (srediti sobu, razvrstati igračke, skloniti svoj tanjir nakon ručka...)

Ne. Trudimo se da nam pomaže pospremati igračke, ali uglavnom uzaludno.

- Kako se ponašaju u gostima a kako kad njima dođu gosti (prvenstveno mislim na male goste mada i veliki nekad znaju napraviti bum)

Asocijalna je i sa djecom uopće ne želi razgovarati. Ne ide u vrtić. aLi voli kad nam dođu gosti, igra se sa djecom u igraćoj sobi, tj. igraju se uglavnom svatko za sebe. U gostima u zadnje vrijeme traži da netko od nas bude uz nju.

- Kakvo im je strpljenje? Umeju li sačekati ?

Loše i ne umije.

- Koliko dnevno bulje u TV i kakve tipove crtića/emisija vole?

Svaki dan gleda ujutro crtiće, pol sata-sat, a ponekad traži i navečer ili popodne, ponekad vikendom ili petkom navečer pogledamo dugački crtić.
Voli crtiće i Kod Ane (ali samo kuhanje, jedenje ne gleda).

- Boje li se nečega i čega?

Boji se ljuljiškanja, zvoncikanja, Duha prašine, 'ja sam medo' iz Teletubbiesa, Bljušta iz Winnie Pooha, paukove mreže i glasnih zvukova.

- Kako kontrolišu emocije?

Loše. Npr. kad dođem doma s posla udari me nogom od sreće.