- Oblače li se sami?
Može sama, svladava i gumbiće, ali uglavnom to radim ja.
Uglavnom se odnosi na jutarnje oblačenje prije vrtića/posla te tokom dana ako negdje žurimo.
Inače obožava provoditi dane nesputana odjećom.
Zapravo skidanje joj ide brže nego oblačenje.

- Umeju li sami inicirati igru i održati je u pristojnoj formi izvesno vreme?
Da. Npr. jučer smo, na njezinu inicijativu, krenule modlati ( play dooh ), napravile hrpu hrane, dočekale goste koji su nam došli na ručak te sam na kraju ja bila beba a ona mama koja me mora nahraniti. Igra je traja oko sat vremena , vodila ju je ona, a ja sam se samo prepustila.

- Koliko igračke igraju ulogu u životu vašeg deteta?
Voli se igrati sa svim svojim igračkama ( čak i običnim plišancima pronalazi svrhu ), ali u nedostatku istih ne radi dramu.

- Koliko vi igrate ulogu u igrama vašeg deteta?
Veliku. Uglavnom želi da se igram s njom.

- Kakve igre preferiraju (ovde navesti pol vašeg deteta)?
Cura je. Voli svašta od puzzli, crtanja, modlanja ( ovo je naš naziv za plastelin i sl. ) do kuhanja, pranja poda sa mokrom krpom naravno.
Vlakići i Tomica su favorit u zadnje vrijeme.

- Imaju li nekakva zaduženja u kući (srediti sobu, razvrstati igračke, skloniti svoj tanjir nakon ručka...)
Igračke spremamo nakon igranja, ona npr. sprema kocke u kutiju a ja pokupim ostalo.
Ne mogu reći da su to nekakva striktna zaduženja, ali pokušavam je onako u hodu navesti da ne ostavlja nered za sobom.
Tipa kad se skine odjeća se stavlja u košaru, nakon jela tanjur u sudoper ...

- Kako se ponašaju u gostima a kako kad njima dođu gosti (prvenstveno mislim na male goste mada i veliki nekad znaju napraviti bum)
Još povremeno dolazi po mene da se igram s njom.
Kao i kod Andreja interakcija jako ovisi o društvu.
Zapravo bolje funkcionira kada je to jedno do dvoje djece.

- Kakvo im je strpljenje? Umeju li sačekati ?
Čeka, a ponekad čeka i cendra.

- Koliko dnevno bulje u TV i kakve tipove crtića/emisija vole?
Obavezan crtić je prije spavanja, ostalo kako kada. Uz crtiće voli dokumentarce o životinjama.

-Boje li se nečega i čega?
Oduvijek se boji kostimiranih likova ( Djeda Mraza, Sv.Nikole, Uskrsnog Zeca... )

-Kako kontrolišu emocije?
Sve bolje i bolje. Sada već kaže kad je ljuta i zašto je ljuta.
Kao neki dan kad je bila sva nekako nikakva i sama to primijetila rekla je - Ni sama ne znam kako bi -
Sve više verbalizira stanja.