Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: pitanjce oko dojenja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pitanjce oko dojenja

cure, imam jedno pitanjce a ne znam da li je ovo pravo mjesto za pitati... no, pomognite ako znate....
    daklem, malecki ima godinu dana i jos ga dojim ujutro, malo po danu i navecer (naravno i u nocnim budjenjima) e sad zeljela bi koristiti neki gel protiv celulita (ili vichyjev ili onaj garnier laboratories... svejedno)...
    moze li to ikako utjecati na dojenje (tipa, neke supstance krvotokom dodju u mlijeko...)
    prije pola godine sam nesto bila kod dermatologa pa mi je htio dati neki sprej za tijelo i kad je cuo da dojim rekao da pricekamo....
    mozda je i glupo pitanje ali eto zanima me....
    hvala svima koji imaju neka saznanja o tome....

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako odeš na "Pretražnik" i upišeš "celulit", otvorit će ti se nekoliko topica na tu temu. Npr. Anticelulitna krema i pasivna gimnastika.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Dove

ovako kupi Dove Firming gel za tuširanje i kod tuširanja štipaj dijelove tijele obuhvačene celulitom.Zbilja pomaže.Ima i losion iz iste kolekcije mislim da se zove intensive firming(tako nešto).Sve to ima u DM-u.Krema je oko 50kn,a gel za tuširanje oko 20.Zbilja učvrščuje kožu i uklanja celać.To mi je preporučila jedna kozmetičarka,ali štipanje je obavezno. :D :D

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja bih ti ipak preporucila da to pitas svog ginekologa i nikako da trazis savjet u ljekarnoj jer cesto nisu puno upuceni oko toga i imaju cilj za vecom prodajom. Nazovi ginekologa i sa njim se posavjetuj jer on zna naj bolje.

Početno

ja ipak nebih koristila nikakve anticelulitne kreme dok god dojim(neznam želiš li i dalje dojiti ili želiš polako prestati...) meni su sve te kreme pune kemije...
    ja imam jedna recep za uklanjanje cellulita divljim bršljanom, ali ni to nebih koristila da dojim...
    neznam,možda griješim....

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    ja imam jedna recep za uklanjanje cellulita divljim bršljanom
    ako ti je pomoga, daj mi ga posalji
    vecina krema protiv celulita ustvari su samo hidratantne kreme i za takve nije dokazana stetnost kod dojenja. osobno, ja ih ne bi koristila ni u trudnoci ni dok dojim.
    sto je to 4-5 ljeta s celulitom naprema samo trenutku sumnje kasnije.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ovo je odgovor na isto pitanje jedne zg. pedijatrice, dapače prof. sa Šalate:Kreme i ostali tretmani neće naškoditi. Za apsorpciju farmakološki aktivne supstancije iz kreme preko kože potrebna je duga primjena. Čak je i sporan i lokalni učinak u koži, o čemu možete posebno razmisliti. Fizikalni postupci su poželjni (naročito masaža). Mnogo pozdrava.

Početno

ivarica šaljem ti ga na pp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ovo je sa cybermeda, kl. farmakologija

Dojenje i kreme protiv celulita
    Autor: marina ()
    Datum: 28.06.04 16:29

Molim vas za informaciju da li se u periodu intenzivnog dojenje smiju koristiti kreme protiv celulita (u uputama proizvođača nema napomene)

Odgovori na ovu poruku
    Re: Dojenje i kreme protiv celulita
    Autor: Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić ()
    Datum: 06.10.04 21:35

Nema podataka o koncentraciji lijeka iz kreme u cirkulaciji, pa zbog toga nema niti podataka o tome da li tvar ulazi i u mlijeko.

Vjerojatno je koncetracija aktivne tvari mala u sistemskoj cirkluaciji, ali kako podataka nema možda bi bilo uputnije ne stavljati masti i kreme u vrijeme doojenja.

Uz srdačan pozdrav
    dr Viola Macolić Šarinić

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, da, sjetila sam se jos jednog odgovora koji me lani malo zbunio:

dojenje
    Autor: eva ()
    Datum: 03.05.02 22:15

Molim vas da mi odgovorite,dali smijem uz dojenje koristiti anticelulitne kreme, dali smijem trcati(jogirati)i dali smijem za veceru pojesti samo voce.
    I jos jedno pitanje,dali je stetno koristiti farbu za kosu.Unaprijed hvala.

Odgovori na ovu poruku
    Re: dojenje
    Autor: Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić ()
    Datum: 08.05.02 22:11

Lokalnim nanošenjem krema na manjoj površini ne dolazi do veće koncentracije lijeka (tvari) u krvi, a time nema niti izlučivanja u mllijeko. Naravno da smijete trčati (ne znam koliko je prošlo od poroda), ako se osjećate dobro, a također za večeru smijete jesti samo voće ako je u ostalim obrocima normalno raspoređena hrana tj, ugljikohidrati, masti i bjelančevine.
    Za bojanje kose vam ne mogu točno odgovoriti.

Uz srdačan pozdrav
    Mr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med.

zbunilo me ovo poboldano, teta ocito nema problema s celulitom. ja kad se mazem, mazem sve. procijenila sam da ga nemam samo na vratu

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Stvar je u ovome: istina je da se lokalnom primjenom ne može postići koncentracija u krvi koja bi štetila bebaću međutim radi se o drugoj stvari. Anticelulitne kreme rade na principu bolje prokrvljenosti kože, razbijanju masnih stanica, za njihovu aplikaciju treba primjeniti masažu sličnu limfnoj drenaži (masirati u smjeru srca). Problem je što je masno tkivo veliko spremište različitih toksina koji se nisu uspjeli izlučiti tijekom godina i sad vi razbijete to spremište i ti toksini dospiju u krv odjednom (samim tim i u mlijeko). Mislim da se iz istih razloga ne preporučuje mršavljenje tijekom dojenja već povećani unos kalorija (oko 500kcal više) jer dojilje i tako znaju gubiti na težini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •