Citiraj ilka prvotno napisa
joj ful me zbunjuje ovo oko novčane potpore od grada Zagreba
Dakle, ja sam u zg od rođenja,muž mi je iz dalmacije i nije prijavljen u zg već u svom matičnom gradu al u zg ima boravište. Dal ja mogu na svoje ime dobit tu potporu il mm se mora prvo prijavit na istu adresu ko ja? Tj dal je dovoljno boravište njegovo i moje prebivalište? I koje točno dokumente moram imat sa sobom za tu potporu?
Tko može ostvariti pravo na novčanu pomoć?
Pravo na novčanu pomoć može ostvariti i koristiti roditelj:
- za dijete rođeno nakon 31. ožujka 2009. ;
- koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidno prijavljenim prebivalištem u Gradu Zagrebu od najmanje pet godina neposredno prije rođenja toga djeteta i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti;
- ako drugi roditelj ima prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu ili ako je drugi roditelj stranac s privremenim ili stalnim boravkom u Gradu Zagrebu u vrijeme podnošenja zahtjeva i dalje neprekidno do isplate novčane pomoći u cijelosti.

Uz zahtjev je roditelj podnositelj dužan priložiti:
- dokaz o državljanstvu,
- dokaz o prijavljenom prebivalištu oba roditelja u Gradu Zagrebu, odnosno privremenom ili stalnom boravku za roditelja stranca u Gradu Zagrebu ,
- dokaze o broju malodobne djece koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu, te koja su mu dodijeljena na brigu i skrb i njihovom prebivalištu.
Ured može prema potrebi zahtijevati i druge dokaze.

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=5723