Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Molim za pomoc na neka pitanja u veze bolovanja i.t.d.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Molim za pomoc na neka pitanja u veze bolovanja i.t.d.

Imam ugovor u radi na tri mjeseca, te sam u 11. tjednu trudnoce. Imam poteskoce vezane uz trudnocu, dali imam pravo otici na komplikacije i sta se dogadza ako me ugovor ne produze, dali gubim pravo na sve. Tek sam prijavljena i 05.02. sjeda meni prva placa.
    Molim vas za pomoc, jel neznam kome da se obratim. Hvala u naprijed.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Molim za pomoc na neka pitanja u veze bolovanja i.t.d.

Citiraj Mirela82 prvotno napisa
    Imam ugovor u radi na tri mjeseca, te sam u 11. tjednu trudnoce. Imam poteskoce vezane uz trudnocu, dali imam pravo otici na komplikacije i sta se dogadza ako me ugovor ne produze, dali gubim pravo na sve. Tek sam prijavljena i 05.02. sjeda meni prva placa.
    Molim vas za pomoc, jel neznam kome da se obratim. Hvala u naprijed.
    Mirela82,

ako ti je ovo prvo zaposlenje (tako sam shvatila), neovisno kad odeš na bolovanje (pod pretpostavkom da to učiniš dok si zaposlena), dobit ćeš naknadu od 831 kunu.
    Istekom ovog ugovora o radu, a za vrijeme tvog bolovanja, tvoja prava će ostati isti dokle god si na bolovanju, ali uz uvjet da se u roku od 30 dana po isteku ugovora o radu, javiš na HZZO kako bi ti promijenili osnovu osiguranja kao nezaposlenoj osobi. Po isteku bolovanja, a u roku od opet 30 dana moraš se prijaviti na Hrvatski zavod za zapošljavanje, kako bi stekla pravo na rodiljnu naknadu kao nezaposlena osoba. Tada pogledaj što ti u pravima piše pod rodiljna i roditeljska pošteda.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2708

Međutim, moram te upozoriti i na to da je HZZO totalno nesklon odobravanju bolovanja, ako si se tek zaposlila, te ti može izdati rješenje kojim smatra da si zaključila ništavan ugovor o radu i to u svrhu samo stjecanja materijalne koristi, te da si znala da nećeš biti sposobna za rad. Tad te oni automatski kod sebe prebacuju kao nezaposlenu osobu i ne odobravaju ti pravo na bolovanje. Pitanje je kako će tretirati rodiljnu naknadu (po Zakonu je moraš dobiti).
    Moram reći da ovakav tretman HZZO-a ne smatram baš zakonski utemeljen. :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala mamma san,

ovo mi nije prvo zaposljenje.a kod ovih sad sto radim , radim vec godinu dana samo sto su me sad tek prijavili,sa prvim djetetom sam imala isto probleme i morala sam strogo mirovati, to je bilo pred pet godina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •