-
kuhanje na pari-mikrovalna
zanima me vaše mišljenje o tome--zašto da/ne?!
eto, moj dragi mene opet uvjeraa da mikrovalovi ubijaju sve dobro!! a ja se veselila i zato i htjela tu mikrovalnu!! 
ajde ujerite me&njega da nije u pravu!!
puusa
-
Mikrovalnu uglavnom koristim za zagrevanje vec zgotovljenih jela, za kokice, otapanje cokolade i to mi je plafon. Imamo i rostilj u mikrovalnoj, ali sam ga samo par puta upalila. Par puta sam pokusala smrznuto povrce (koje ima uputstvo da uz malo vode moze biti pripremljeno u mikrovalnoj), ali je bilo bljak. Bez obzira, samo zagrevanje hrane je super korisno.
-
proguglaj malo... naći češ puno razloga za i protiv... mi smo radi mm izbacili mirkovalnu kod svekrve, ni ona je ne koristi...
meni je služila za zagrijavane vode za kavu i kokice... eventualno za odmrzavanje hrane... realno gledajući ne treba mi ni za to... kupila sam kuhalo, kokice ne jedemo, meso izvadim dan prije i to je to...
ne znam....
-
Mi nemamo mikrovalno i ne fali mi. ne znam nikoga da u njoj kuha. vecinom ju koriste za podgrijavanje i kavu. imam kuhalo za vodu, a hranu podgrijavam na štednjaku.
-
Na stranu sve druge razloge, hrana KUHANA u mikrovalnoj je bljak. Mi je imamo (dobili davno) i koristimo povremeno za podgrijavanje kad su djeca sama, da ne prčkaju puno po plinu. I to je sve.
-
e, možda je mikrovalna dobra za djecu... (nemam toliku djecu) iako treba se čuvati i onog svijeta iz mikrovalne ono je štetno za oči.
-
Moji su taman te dobi da znaju što je sigurno korištenje mikrovalne, a još im možda fali koja godina da savladaju sigurno korištenje plina.
A kad smo već kod mikrovalova, nemojmo smetnuti s uma da bilo kakvo kuhanje na struju isto tako mijenja elektromagnetska svojstva hrane (ne baš u mjeri kao mikrovalna).
Makrobiotičari preporučuju klasični plamen ili plin. Eh, sad, dovoljno smo daleko od zdravog života da se to sve ne može primijeniti u svakoj situaciji, pa zato mikrovalna i stanuje u našoj kući. Inače, ne pretjerujemo s tim ni inače.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma