Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kuhanje na pari-mikrovalna

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno kuhanje na pari-mikrovalna

zanima me vaše mišljenje o tome--zašto da/ne?!

eto, moj dragi mene opet uvjeraa da mikrovalovi ubijaju sve dobro!! a ja se veselila i zato i htjela tu mikrovalnu!!

ajde ujerite me&njega da nije u pravu!!

puusa

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mikrovalnu uglavnom koristim za zagrevanje vec zgotovljenih jela, za kokice, otapanje cokolade i to mi je plafon. Imamo i rostilj u mikrovalnoj, ali sam ga samo par puta upalila. Par puta sam pokusala smrznuto povrce (koje ima uputstvo da uz malo vode moze biti pripremljeno u mikrovalnoj), ali je bilo bljak. Bez obzira, samo zagrevanje hrane je super korisno.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

proguglaj malo... naći češ puno razloga za i protiv... mi smo radi mm izbacili mirkovalnu kod svekrve, ni ona je ne koristi...
    meni je služila za zagrijavane vode za kavu i kokice... eventualno za odmrzavanje hrane... realno gledajući ne treba mi ni za to... kupila sam kuhalo, kokice ne jedemo, meso izvadim dan prije i to je to...
    ne znam....

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi nemamo mikrovalno i ne fali mi. ne znam nikoga da u njoj kuha. vecinom ju koriste za podgrijavanje i kavu. imam kuhalo za vodu, a hranu podgrijavam na štednjaku.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na stranu sve druge razloge, hrana KUHANA u mikrovalnoj je bljak. Mi je imamo (dobili davno) i koristimo povremeno za podgrijavanje kad su djeca sama, da ne prčkaju puno po plinu. I to je sve.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

e, možda je mikrovalna dobra za djecu... (nemam toliku djecu) iako treba se čuvati i onog svijeta iz mikrovalne ono je štetno za oči.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su taman te dobi da znaju što je sigurno korištenje mikrovalne, a još im možda fali koja godina da savladaju sigurno korištenje plina.

A kad smo već kod mikrovalova, nemojmo smetnuti s uma da bilo kakvo kuhanje na struju isto tako mijenja elektromagnetska svojstva hrane (ne baš u mjeri kao mikrovalna).

Makrobiotičari preporučuju klasični plamen ili plin. Eh, sad, dovoljno smo daleko od zdravog života da se to sve ne može primijeniti u svakoj situaciji, pa zato mikrovalna i stanuje u našoj kući. Inače, ne pretjerujemo s tim ni inače.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •