Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Krema - Betrion, Beloderm i Belobaza

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Krema - Betrion, Beloderm i Belobaza

Mojoj maloj curici su se na tijelu pojavili lišajevi koji su se postepeno širili. Sada je na njihovom mjestu suha i hrapava koža crvene boje.
    Pedijatar nam je propisao pravljenu kremu koju smo platili 155 kuna a sastoji se od kombinacija masti Betrion, Beloderm i Belobaza (čini mi se u omjeru 30:30:30).
    Na kutiji iz ljekarne ne piše ništa. Na receptu pedijatra samo piše mazati 3 x dnevno.
    Zanima me da li netko ima slično iskustvo pa zna koliko dana se smije mazati s obzirom da se radi o jakim komponentama (i kortikosteroidima)?
    Kako je nemoguće uspostaviti komunikaciju sa pedijatrom ostala sam zbunjena?
    Da li se radi o neurodermitisu? Ili atopijskom dermatitisu? Da li je neurodermitis = atopijski dermatitis?
    Pomagajte...

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vrlo je moguće po opisu da se radi o atopijskom dermatitisu iliti neurodermitisu. Preporuka: otiđi dermatologu i bit ćeš sigurna što je to.
    U međuvremenu koristi pretražnik ima puno tema o atopijskom derm.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala ti Točka. Pretražujem forum i upijam znanje.
    Samo molim nekoga ko se kuži da mi odgovori na pitanje: koliko dana smijem mazati ovom kombinacijom krema?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ha čuj...ja kad sam dobila kortikosteroidnu kremu za malca, rekao mi je pedijatar 3-5 dana.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni nije jasno kako ti je pedijatar mogao prepisati kremu s kortikosteroidom a da nisi bila kod dermatologa :? ( nama je rekao da to ne smije dok ne dobije napismeno od specijaliste-mislim da na recept mora upisati šifru spec.). Mada, pošto ste platili pretpostavljam da vam kremu nije dao na recept. Inače belobaza je super i s njom možeš i inače mazati dijete po cijelom tijelu ( jeftina je, a dobra-nama najbolja ), betrion je ako se ne varam antibiotska krema, a beloderm kortik. Ja osobno bi nazvala apoteku u kojoj su mi kremu radili i njih pitala koliko se može koristiti ( mi smo neke koristili i po tjedan dana - kada su bili jači lišajevi u pitanju, ali mi smo bili i kod dermatologa :/ ).

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kremu si puno platila zato što belobaza ne ide na recept, i onda plaćaš sve 3 kreme. belobaza je nekih par kuna... preostale dvije kreme možeš dobiti na recept, a samo "miksanje" u apoteci ne košta puno.

i potpisujem cure da je prvo potrebno otići dermatologu.

proguglaj betrion i beloderm, pa ćeš naći malo više o načinu primjene.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U vezi plaćanja - ne kužim zašto su ti toliko naplatili :?
    Ja sam Belobaza + Beloderm ( čini mi se 20% ) platila nekih 6 kn,
    pretpostavljam onda samo Belobazu, jer imala sam recept. :/

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam belobazu + afloderm platila isto par kunića ali kad sam to htjela kupiti bez recepta (ali uz predočenje povijesti bolesti) izračunali su preko 100 Kn, a riječ je o kremici malo večoj od melema ( onog velikog ). Tak da sam ja uvjerena da je on to dao na svoju ruku i bez pravog recepta ( onak sam našvrljano na papiriću ).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

o atopijskom dermatitisu imas cijeli topic

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ovako, nisam imala recept jer mi je samo napisala na brzinu na papiru.
    Raspitala sam se naknadno u ljekarni - Beloderm i Betrion su po pedesetak kuna, Belobaza nešto malo, plus miješanje = 100 g kreme u kombinaciji 155 kn. Imam i račun.
    Rekli mi nek mažem 7 dana pa pauza 2 tjedna pa opet mažem 7 dana. Ako bude potrebno, naravno.
    Nadam se da neće, skoro sve se povuklo a mažem joj tek 2 dana.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    Nitko mi nije rekao da se radi o AD-u. To sam ja posumnjala. Nadam se da sam u krivu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj SuperMom prvotno napisa
    Citiraj spajalica prvotno napisa
    Nitko mi nije rekao da se radi o AD-u. To sam ja posumnjala. Nadam se da sam u krivu.
    ja bih na tvom mjestu otisla jos jednom kod pedijatrice i pitala ju za misljenje o osipu. ako nije siguran nek te posalje dermatologu. mislim daje bitno utvrditi uzrok osipa, te onda u skladu s tim postupati dalje. ne sumljam da ti je ljecnica dala kortikoseroide bez veze, ali ipak ja bi na tvom mjestu zeljela znati uzrok, koji bi, nakon rijesavanja akutnog osipa, mogla rjesavati. BC je bio atopicar, ali sad je puno bolje sto i vama zelim sto prije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •