Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Ima 2 godine i ne prica puno, help

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Ima 2 godine i ne prica puno, help

Drage moje,

imam curicu od dvije godine i njen rjecnik se sastoji od mama, tata, baka, deda, dida, tetka, njam,njam, kuha(kruha), sija (sira), manga (mandarina), i jos rijeci koje se izgovaraju nepravilno, moj suprug je ocajan i hoce da je vodi doktoru, jer misli da nesto nije u redu, jer je cuo drugu djecu koja su po mjesec dana mladja i govore tj sklapaju recenice, odlicno sve razumije, i konta sta joj govorimo, ali nece puno da prica i ima dosta rijeci koje nepravilno izgovara, da li neko ima slicna iskustva, pa je dijete ubrzo progovorilo,

lijep pozdrav

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja ima 27 mjeseci i još uvijek govori samo prve slogove riječi (osim mama, tata, deda, baba). Kad je napunila dvije godine išli smo kod logopeda: govor kasni, razumijevanje je premašilo dob, dođite za pola godine. Još uvijek govori samo prve slogove, s tim da sad takvim jezikom slaže i rečenice (npr. "mama či me to" - mama čitaj medu Tobija). Pokušavam ne brinuti previše.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mislim da nemaš šta brinut.Ako sve kuži mislim da nema potrebe pričat jer ste se vi već navikli razumjet ju na vama poznate načine.S priča 5 riječi (mama za hranu.tata,keka za seku,kaka za kaka,papa za van i jesti,mene rijetko zove),al zato baš sve kuži od kad je imao 11mj(to znam sigurno) a možda i ranije.On jednostavno napravi sve kaj mu kažeš al ne priča.Il m se neda ili ne želi jer nije siguran u sebe.Mislim da je to i kod vas.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja nisam govorila do trece godine( oni koji me znaju , nevjeruju) , a kad sam progovorila sve sam pricala cisto. Brat progovorio jako rano , ali je tepao do skole. Kate(2g,10 mj.) je jako dugo gvorila samo prva dva sloga , a onda odjednom progovorila. Njen prijatelj i vrsnjak Bruno jos uvijek govori samo prva dva sloga od rijeci.Ima nas svakakvih.
    Vazno da je dijete progovorilo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvijenac je tek nakon dvije godine počeo pomalo pričati (do tada kao i tvoje dijete). Vodili smo ga i logopedu, ali kako je sve razumio smatralo se da je sve u redu i naručili nas da dođemo ponovno za pola godine, ako ne krene više pričati. U međuvremenu priča je krenula i to tako da je odmah počeo sklapati rečenice.
    Drugi je progovorio relativno rano. Već je oko godine i pol počeo sklapati i kraće rečenice.

Na propričavanje u toj dobi se baš ne može puno utjecati, ali čini mi se da je drugi puno zadovoljnije dijete, jer lakše komunicira s nama. Prvog je u toj dobi jako znalo naljutiti kad bi nam nešto želio objasniti, a mi nismo razumjeli, a niti on nam to nije mogao reći.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cura smiri se malo. vidi mog (kopiram i pejstam sa druge teme)

Ahmed 3g22d.

picos=pencil
    bluce=vruce
    bloli=boli
    vlolim=volim
    maaica=maramica
    pion=kamion
    br br=auto (nece da kaze auto ubij ga :? kratko je govorio atic=autic sad ni to nece)
    pacaj=pojacaj
    laj=butterfly, inace svi leteci insekti
    lina=slina

I nastavljam:

Evo njegove gramatike (mijesa engl)
    Ja no sleep=necu spavati
    Ti up mama=ustani mama
    Ja auc=udario sam se
    No see mene=ne gledaj me (npr kada kaka)
    Ti play mene=igraj se samnom....

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i sama sam u toj dobi djeteta bila zabrinuta zbog istoga no uvidjam sada bezrazlozno..ima djece koja i sa godinu i nesto pocnu "brbljati" vise su u prosjeku oni koji od dvije na dalje polako,ali sigurno ,pocnu propricavati.

kolegica mi je u to doba,cuvsi da se brinem,se nasmijala i rekla-uzivaj dok mozes,kada pocne pricati nece vise stati! i sada shvacam sto mi je zeljela reci,i cesto se toga sjetim kada moj mali djecak,a sada ce uskoro imati 3 ipol godine,dok se vozimo u autu i suprug i ja nesto pricamo,a on odozada prica nesto svoje i prica i prica i uopce ga ne tangira sto ga ne slusamo tj.ne obracamo pozornost..on i dalje prica i naslucujem u tome njegov ponos sto jednostavno-prica,sto ima sto za reci,to je sposoban za to i nije mu vazno slusa li ga tko ili ne..i sama ces to vjerujem dozivjeti,samo..polako,nemas se sto brinuti,doista

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja najstarija curica je počela pričati s 2 godine i 10 mj. (do tada samo nekoliko riječi). Vodili smo je na EEG, neuropedijatru i logopedu te na pregled sluha na Suvagu. Svi nalazi su bili ok, jednostavno je kasnila s razvojem govora. Progovorila je praktički odmah u rečenicama.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ni moj malac ne priča (15 mj.). S 9 je počeo govoriti mama i baba a kad sam počela raditi riječ mama je izbrisao iz rječnika. Sad zove tatu (doduše rijetko) i baku, traži papati i to je to. Razumije sve. Kad ga pitam hoće li pričati on glavom klima ne, koliko ivan voli mamu - dođe i poljubi me, idemo kuhati - on ode u kuhinju, idemo gledati teletabise - ode u dnevnu sobu i daje mi daljinski i td.
    Ne brinem se što ne govori, kad bude spreman progovorit će.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da nema mjesta brizi, ako vidiš da sve razumije to će doći na svoje, samo polako. Od moje kume mali skoro do dve i pol godine je govorio svega tri riječi i sad je počeo više, ali polako i sigurno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorian do 22 mjeseca nije skoro nista govorio, samo par rijeci i mmmmm, od toga mmm je znao slozit i recenicu

onda je pomalo poceo, sad mu to dolazi u valovima, na primjer odjednom pocne upotrebljavat neka glagolska vrmena, zamjenice, konstrukcije

ja sam se isto brinula prije, jer mi smo s njim stalno nesto govorili, s godinu dana je valjda znao pronac 200 pojmova u slikovnom rjecniku, al govoriti ni da bi.

a sad....nekad mi dode da stavim vatu u usi, ne mogu ga vise slusati, taj na sve ima nesto za reci, i o svemu me obavijestava ( i ne samo mene )

i sad skoro sve pravilno izgovara, al recimo jos uvijek dosta govori o sebi u drugom licu, a kad govori u prvom onda je u zenskom rodu

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Draga Laura, dugo se nismo tipkale. Zaista nemaš razloga za brigu, pa ima stvarno puno djece koja probrbljaju tek oko treće godine. Najvažnije u svemu je razumijevanje, a ne pričanje. Prije ili poslije će se razvezati, ne brini. (eh, kuda bih ja došla kada bi se brinula još i oko Mihovilovog pričanja. Taj je prohodao tek sa 19 mjeseci, a govor mu se svodi na mama, tata, deda, dida, mija (zmija), mišmiš (šišmiš) i slično... Ali zato zna sva slova abecede, pa si ti misli )

Rinolina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vito (2,7 godina) počeo je tek s dvije godine govoriti mama, tata, dida (baku još uvijek zove ba). Kad je od ove jeseni krenuo u jaslice počeo je govoriti prvim slogovima npr. "mama da pi" (mama daj piti) ili "se ne di bo" (seka ne diraj bor) . Naravno da sam se brinula, pa smo otišli kod logopeda u Suvag koji nam je rekao da je on još premali za indivudalne sate kod njih, nego da ću ja dolaziti kod njih par puta i učiti kako raditi s njim kod kuće (još uvijek čekam poziv od njih). Inače, puno pričamo s njim, čitamo mu slikovnice, igramo se s njim (uz nerazvijen govor ima i poremećaj pažnje pa i na tom polju moramo puno raditi s njim). Važno je da dijete razumije što mu govoriš, to je najvažnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •