blala, nažalost, ne znam. Možda da pošalješ pp nekoj od savjetnica za dojenje?
Citiraj manal prvotno napisa
odmrzli smo na sobnoj temperaturi (60ak ml)
Nakon vađenja iz ledenice mlijeko treba prvo staviti u hladnjak i pričekati da se polagano odmrzne. Zatim posudu s mlijekom staviti pod mlaz tekuće hladne vode i postupno puštati sve topliju vodu.
Ako se baš nema vremena, mlijeko se odmah nakon vađenja iz ledenice može staviti pod mlaz vode - najprije hladne, zatim sve toplije.
Citiraj manal prvotno napisa
i stajalo je tako pola dana, pa sam stavila u frižider, bilo mi žao baciti. ni sad ne smrdi. jel mu smijemo ponuditi? ?
Prirodno izdojeno majčino mlijeko stoji na sobnoj temperaturi (19-22 C) do 6h. Ako je temp. viša, onda i kraće.
Ako odmrznuto i zagrijano mlijeko niste u cijelosti potrošili za jedan obrok djeteta, ostatak bacite.
(preuzeto iz knjige "Dojenje - zdravlje i ljubav")
Citiraj manal prvotno napisa
sad se opet izdajam, ali žao mi baciti, kad se toliko izgnječim da izdojim to malo... jel se mogu btw ozlijediti izdajanjem? malo mi je koža onak "ranjena" gdje stišćem, no dobro to, nego jel mogu unutra što povrijediti?
Mislim da možeš, mliječne kanaliće, ali pričekaj savjetnice.