tajuska prvotno napisa
kad smo vec kod savjeta. mene stvarno brine ovo s jelom.
dakle, pocela sam raditi i ona mora jesti krutu hranu dio dana. nemrem joj dati cicu ak kenjka. a neke stvari jede samo ako ju se zabavlja. i to izgleda ovako.
otvorimo knjigicu i svaka stranica je jedan zalogaj. ili uzmemo neku igracku pa njome masemo, lupkamo i slicno. ili joj damo nesto u ruku pa se s tim zabavlja. i dok to radimo ona uredno ko pticica otvara usta i jede. no, cim to prestanemo, ili joj knjigica, igracka i ostalo dosadi, odmah krece protest i okretanje glave. cim nademo novu zanimaciju ona opet otvara usta. u cijelom tom procesu je puno kmecanja, pa i plakanja i svega. ne guramo na silu u usta naravno, ali opet joj na neki nacin odvlacimo paznju kako bi ona sam otvorila usta, a mi turnuli zlicicu. kad vise nikakvo odvlacenje paznje ne pali, i ona vise ne otvara usta, prestajemo je hraniti. uglavnom, imam problem s tim jer mi se to cini ko previse nagovaranja i na neki nacin ko da ju silimo da jede odnosno ko da ju varamo da otvori usta. ne znam kak da to opisem. a ako prepustimo tome da joj dajemo hranu bez zabave samo onoliko koliko ona bez dodatnih zanimacija sama otvori usta, mislim da nebi jela nista ili bi jela samo jogurt.
stvarno ne znam kaj da radim s tim....