Pokazuje rezultate 1 do 50 od 218

Tema: Odgoj djeteta s "visokom razinom potreba", po Sear

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

htjela sam još reći da je ključ u razgovoru. ja po čitave dane s njima pričam , objašnjavam, prepričavam....
    niti jedno pitanje se ne ostavlja bez odgovora, a nikad nije zadovoljavajući odgovor zato ili jer ja tako kažem...

Moj T od dvije godine ne spava po danu i njegov dan traje od 7 ujutro do pola 10 navečer kada uz proteste odlazi u krevet. zna on da mora, ali tako mu se ne da...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moje iskustvo iz najbliže okoline govori da stav roditelja prema djetetu zahtjevnom ili nezahtjevnom ima jako veliku ulogu. Dvije susjede koje imaju djecu E dobi pa smo se dosta družile su uglavnom meni davale savjete koje sam ja nekad prihvaćala, nekad ne, puno diskutirala o tim savjetima jer su mi se jako često odudarali o mog načina ponašanja i onog kako sam ja osjećala da bi se trebala ponašati kao majka, ali sam ih slušala jer uz ovaj forum to su dvije žene/majke, svaka po dvoje djece pa sam smatrala da znaju šta pričaju.
    Uglavnom, prva ima potpuno nezahtjevno dijete koje gdje staviš tu je, nikad se curica na ništa nije bunila, a ne buni se ni sada, a druga ima reći ću zahtjevno dijete (možda malo lakše od moje E, ali tu negdje) prema kojem se odnosi prema nekim svojim pravilima u koja pokušava ukalupiti dijete svim silama i drži se svojih principa bez obzira na to šta joj ne uspjeva - curica sad ima 20 mjeseci.
    U svakom slučaju ono što je mene u praksi često mučilo su bile, npr. najjednostavnije šetnje s kolicima, jednoj beba leži, šuti i ni mrdac, a drugoj se plače skoro cijelo vrijeme, ali one fino šetaju, pričaju i baš i briga. Moja E se uglavnom nije htjela dugo voziti, pa bi ju ja izvadila i nosila u slingu, na što su sijevali savjeti kako griješim, strašno, da sam si sam akriva šta joj odmah popuštam , da je plač manipulacija djece.....i tak to šta babe i inače govore, ali ipak kao mladoj i neiskusnoj mami ne mog reći da me često nije bacalo u nedoumicu. Zato, kažem sto puta, hvala Bogu na ovom forumu koji me je podržavao u onom kako i ja osjećam da je ispravno.
    Djeca su nam u mjesec dana razlike, a sada ovo nezahtjevno dijete, koje nit je tražilo, nit je dobivalo pažnju, stvarno ne zna skoro ništa i često mi dođe tako žao jer je stvarno krasna djevojčica, lijepa i pametna u pitanju, a ovo zahtjevno plače non stop, ništa, ali baš skoro ništa joj se ne može objasniti, dok se mama i dalje drži svojih principa. S druge strane moja E, zna stvarno svašta i puno više od uobičajnog za svoju dob, tako da sam sigurna u to da trebamo samo prihvati dijete onakvo kakvo je i dati najviše i najbolje šta znamo.
    Jedva čekam da nabavim Searsa jer me stvarno jako zanima ova tema.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nela08,

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    nela08,

Pravila pisanja postova