meda prvotno napisa
ja bih rekla da je to do roditelja. ja sam ovaj drugi roditelj, koji je imao znanja, kreativnosti, strpljenja da to sve izdrzi i nade nacina da odgovori na potrebe djeteta. nekima to ne uspije. a neki i od najnezahtjevnijeg djeteta naprave cirkus. razliciti smo. u tome svemu sam puno naucila, i o sebi i o djetetu. al bas nisam toliko zaboravljiva ili mazohisticna da kazem da sam uvijek samo uzivala u konstantnim plakanjima, nosanjima, uspavljivanjima satima, protestima kod oblacenja, presvlacenja pelena, budenjima, djetetu koje ni sekunde nije na miru. sjecam se da kad su mi govorili kako imam lijepo dijete, ja sam se cudila, jer do negdje 6 mjeseci je on ili bio na cici, ili spavao (po mogucnosti pored cice) ili je bio nosen. ne sjecam se da je ikada onako mirno sjedio ili lezao pa da ja njega gledam i proucavam kak je sladak, jer bi tada izdrzao ravno 3 sekunde prije nego bi poceo s kiselom facom, ili urlanjem.
i naravno da osjecam posljedice, zaradila sam lijepi gastritis, jednom cak i na hitnoj zavrsila
sve je to divno i krasno, biti pozitivan, ne kukati bla, bla. al cinjenica je da je danas tesko sa zahtjevnim djetetom, jer zene su vecinom same na porodiljnom, muzevi puno rade, rodbine nema, a ako i ima puna je zastarjelih stavova pa na kraju vise se izmucis njima objasnjavati po stoti put da ne zelis djetetu davati caja ili vode prvih 6 mjeseci, da nije dobro posjedat djecu, vodat za ruke, stavljat u hodalicu, ostavljat da place, jer kak si blesava da si neces olaksat, i onda od njih ocekivati neku pomoc... i onda ako se jos ne mozes malo olaksat i izmijenit iskustva s ljudima koji slicno prozivljavaju, a da ti netko ne metne na nos kako je ona super mama koja ima super djecu, onda kvragu i sve