Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Reakcija na 5 u 1

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Reakcija na 5 u 1

Jućer smo se cijepili, sa 17 mj., sa 5u1. Pedica nas je upozorila da je moguća temp. kao reakcija. Naravno, dobio je po noći - oko 38. Sad ujutro vidim da ima osip po trbuhu i prsima. Zvala sam pedicu i rekla je da ne zna za osip kao reakciju, jer nije puno roditelja htjelo cijepiti sa tim cjepivom. Mogla mi je to jućer reči. Mislim, nudila je ona meni neko koje se plača 400 kn, ali nisam imala (do sad sam uvijek plačala) a mislila sam da je to onaj 5u1 koji sam platila prvi put i nije bilo reakcije. Jel moguće da se cijepiva u tim 5u1 koktelima razlikuju.

Pliz, recite mi da je netko imao takvu reakciju i da je sve prošlo bez problema.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nisam imao takvu nuspojavu, ali sam upoznat s određenim brojem nuspojava te vrste (različiti osipi) i sve su prošle u roku od jedan do tri dana.
    Uglavnom bez ikakve terapije. Ako je pedijatar posumnjao da se radi o alergijskoj reakciji, ordinirao bi nešto protiv alergije.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala, nadam se da i kod nas neće duže trajati. Više nije imao temp, ali osip je tu.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kako je bebač, jel bolje?
    Mi smo nedavno cijepili sa 5u1, ali smo ipak uzeli onaj koji smo i do sada plačali, a ne ovaj preko hzzo-a, to je bila naša odluka.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je, bolje je, zapravo super. Temp više nije imao, a osip je još jedva vidljiv, povlači se.
    Ovaj puta sam se opekla, od sada sve plačam.
    Usput, frendica je cijepila prije par dana isto to cjepivo i njena pedica joj je rekla da je to ono isto cjepivo koje smo prije plačali, a sad se više ne plača. :?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Isto je 5u1 cjepivo, ali od drugog proizvođača ( laička usporedba-pošto sam laik, možda nije primjerena, ali eto: imaš margo, rama, buterino-sve je to isto, ali nije, kužiš? ) Pa postoji teorija da je bolje ne miksati cjepiva, ali mislim da se nemoraš sada gristi i nama je naša pedica rekla isto kao i tvojoj frendici, ali sam ja malo pročačkala, pročitala i odlučila kupiti ono isto kojim smo ga već cijepili. Tim više što je sljedeće cjepivo 3u1 baš infanrix ( isto koje smo sada platili samo dve komponente manje ) besplatno i u sustavu cjepiva koje pokriva hzzo, pa nisam htjela kad sam ga već prije tri puta cijepila sa infanrixom 5u1 i opet za 2god čini mi se sa infanrixom 3u1( tada je besplatno ) uzeti samo ovu jednu dozu drugog, pa smo napravili tako kako sam rekla.
    Al sam ga nadugo i naširoko razvukla...
    Na isti dan je i moja frendica cijepila svog malog, ali sa tim besplatnim i nije imao druge nuspojava, jedino što mu je ruka naotekla jedno tri-četri dana, ali prošlo je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •