ah, drži se draga.
htjela sam dodati da je meni prilikom pretraga pronađeno da imam antitijela na progesteron, pa probaj i to provjeriti
ah, drži se draga.
htjela sam dodati da je meni prilikom pretraga pronađeno da imam antitijela na progesteron, pa probaj i to provjeriti
vikki![]()
![]()
antitijela na progesteron :shock: , pa kaj i to ima....
potpisujem našu rikikiki. vikkirikikiki prvotno napisa
![]()
Vikki, sada samo odmaraj. Ja se radujem što ćemo se i dalje sretati na VV ove sezone. Pusa i čuvaj se![]()
i odmori se od svega pa u nove pobjede...
![]()
xVikki, drži se![]()
Sad držim fige da što prije pronađete uzrok ovim događajima, pa da sljedeća trudnoća potraje 9 mjeseci![]()
![]()
Draga vikki![]()
i ja drzim fige da se otkrije uzrok spontanima, pa da vrlo brzo drzis u narucju svoju bebicu!
![]()
Vikki![]()
Stigao je nalaz PHD (koji je dosada bio uredan i ništa nije kazivao, no ovaj sada mi se ne čini o.k.).
Dakle uz klasičnu rečenicu: Materijal je endometrij u sekreciji, dijelovi decidualno promijenjenog endometrija te posteljično tkivo, sada piše i: Decidua i endometrij su mjestimice prožeti infiltratom polimorfonuklearnih leukocita te dijelom i svježim krvarenjem. Uz to se nalaze dijelovi posteljice od kojih su neki autolitički i hidropski promijenjeni.
E sad, autolitički znači da nešto propada samo od sebe, a hidrops je nenormalno nakupljanje tekućine u tkivima i stanicama, no što bi to jednom riječju trebalo značiti :? I što znači da u posteljici i endometriju ima leukocita :?
Cure, lilium, može mala pomoć dok ne dočekam doktora?
![]()
Vikkine znam puno, ali poviseni leukociti nisu znak neke infekcije?
Ovo i ja mislim.Arkana10 prvotno napisa
A za autolizu ui hidrops si dobro rekla...
Cekamo sta ce reci ginic :? ....
ne znam puno, ali želim da je rješivo i da ima pomoći i da uskoro dočekaš svog![]()
![]()
vikki,![]()
imam zbirku od 3 komada na kojima pise slicno (moji su sa SD pa je stil malo drugaciji znali su napisati upalno infiltrirano.. nekroticko, hidropsko promijenjeno...no to je to... ). Tvoj PHD ukazuje da je tu bilo upalnih stanja i da je tkivo odumiralo, na to doktori znaju reci da je to prema ocekivanjima.. e sad sto je tu bilo prvo - odumiranje pa upalno stanje ili obrnuto... to ne znam da li mogu zakljuciti jer oba scenarija su moguca. A ako je upalna promjena prva to moze biti zbog npr. vanjskog uzroka (bakterija, virusa) ali i zbog reakcije imunog sutava - APSa, nedavno sam ovdje negdje linkala materijal koji bas to za APS tvrdi.
Bitno je sada docekati kariogram ploda. A sto je i s bakterijskom analizom korionskih resica?
Drzi se![]()
Nisam pitala za obradu koriona, pitat ću kad ću ići po nalaze trombofilije, a dotad će i kariogram biti gotov (2-3 tjedna), ionako sad "imam vremena".
lilium![]()
To sam nekako i mislila, ti PHD-i nikad ništa ne kažu, samo činjenično stanje, ali ne i mogući uzroci. Razlika od prijašnjih missed ab.-a je što su PHD-i bili sasvim uredni pa sam mislila da će ovo nešto značiti, no dobro, strpit ćemo se. Pretpostavljam da leukociti upućuju na infekciju. Inače, kod 2. misseda na pregledu prije kiretaže Zlopaša mi je rekao da je maternica veća negoli što treba biti za 8 tjedana i pitao jesam li imala kakvu upalu maternice, na što sam ja rekla da nemam pojma, ako i jesam, ne znam za to i ne znam kako bih mogla saznati. Ostalo je na tome.
Cure![]()
Za ovako nešto čovjek zaista treba biti jak.A ti to stvarno jesi.Stvarno ti skidam kapu.Mislim da bi prije svakog postupka trebale ići na briseve,urinokulturu i sl.Od kolegice kćer je imala 5 spontanih na samom početku trudnoće i to sve zbog streptokoka koji joj je napadao plod.Rekli su joj da se on spušta iz krajnika i odlazi u maternicu.Izvadila je krajnike-ima sada dvoje dijece.Za ne povjerovati ali meni je dr.Jukić na VV rekao nešto slično.
Brisevi, papa, urinokultura i sve standardne pretrage su već dugi niz godina o.k. (a radim ih dvaput godišnje, krajnike izvadila, brisevi nosa i ždrijela uvijek bili uredni), bojim se da ipak nije tako jednostavno :/
pčelice![]()
Ne znam točno je li na to mislio, ali može se radit biopsija endometrija na bakterije, u pravilu se radi pod narkozom, prilikom histeroskopije, ali može se raditi i bez narkoze i van histeroskopije, tj. koji put je bakterija u endometriju.vikki prvotno napisa
tiki_a prvotno napisa
![]()
![]()
Ne znam inna točno na što je mislio,ja sam bila jako zbunjena prvi puta kad sam išla.Možda bi to što si vikki napisala pomoglo u otkrivanju uzroka,želim samo da joj uspije slijedeći put.Sretno![]()
vikki![]()
![]()
Leukociti upucuju na upalno stanje, a to upalno stanje moze biti i reakcija imunog sustava, kako kazu na http://www.nature.com/ncprheum/journ...prheum0432.pdfvikki prvotno napisa
to moze biti i zbog antifosfolipidnog sindroma jer on izaziva upalnu reakciju: "APS placentae were distinguished from controls by clustering
of inflammatory cells around blood vessels and by macrophage infiltrates" (Makrofazi su leukociti.)
Na 3. strani imas sliku gdje bas prikazuju poziciju Polymorphonuclear leukocyte i objasnjavaju mehanizam APSa kako izaziva upalu.
![]()
To mi je svakako u planu (za koji mjesec, budući da se mora malo mirovati i piju se antibiotici, kako sam čula) i nadam se da Vili to radi.ina33 prvotno napisa
![]()
Ne znam na koji dio misliš (histero ili biopsija), ali nadam se i ja da Vili radi. Sretnovikki prvotno napisa
!
Histero znam da rade, ne znam za biopsiju, ali kako na njihovom fascikliću piše da rade manje zahvate, pretpostavljam da bi mogli i to.
U svakom slučaju sam idući tjedan kod dr. R. na razgovoru pa ću vidjeti.
ina33![]()
vikki ~~~~~~~~~ da što prije riješiš zavrzlamu i postaneš trbušasta.![]()