Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 233 od 233

Tema: Trudna u ciklusu nakon neuspjele stimulacije

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ah, drži se draga.
    htjela sam dodati da je meni prilikom pretraga pronađeno da imam antitijela na progesteron, pa probaj i to provjeriti

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

vikki

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vikki
    antitijela na progesteron :shock: , pa kaj i to ima....

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vikki,

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Vikki, drži se
    Sad držim fige da što prije pronađete uzrok ovim događajima, pa da sljedeća trudnoća potraje 9 mjeseci
    potpisujem našu rikikiki. vikki

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vikki, sada samo odmaraj. Ja se radujem što ćemo se i dalje sretati na VV ove sezone. Pusa i čuvaj se

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vikki i sretno dalje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i odmori se od svega pa u nove pobjede...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vikki, drži se
    Sad držim fige da što prije pronađete uzrok ovim događajima, pa da sljedeća trudnoća potraje 9 mjeseci
    x

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

vikki

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga vikki i ja drzim fige da se otkrije uzrok spontanima, pa da vrlo brzo drzis u narucju svoju bebicu!

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vikki .

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vikki

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno PHD

Stigao je nalaz PHD (koji je dosada bio uredan i ništa nije kazivao, no ovaj sada mi se ne čini o.k.).
    Dakle uz klasičnu rečenicu: Materijal je endometrij u sekreciji, dijelovi decidualno promijenjenog endometrija te posteljično tkivo, sada piše i: Decidua i endometrij su mjestimice prožeti infiltratom polimorfonuklearnih leukocita te dijelom i svježim krvarenjem. Uz to se nalaze dijelovi posteljice od kojih su neki autolitički i hidropski promijenjeni.
    E sad, autolitički znači da nešto propada samo od sebe, a hidrops je nenormalno nakupljanje tekućine u tkivima i stanicama, no što bi to jednom riječju trebalo značiti :? I što znači da u posteljici i endometriju ima leukocita :?
    Cure, lilium , može mala pomoć dok ne dočekam doktora?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vikki ne znam puno, ali poviseni leukociti nisu znak neke infekcije?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Vikki ne znam puno, ali poviseni leukociti nisu znak neke infekcije?
    Ovo i ja mislim.
    A za autolizu ui hidrops si dobro rekla...
    Cekamo sta ce reci ginic :? ....

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam puno, ali želim da je rješivo i da ima pomoći i da uskoro dočekaš svog

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vikki,
    imam zbirku od 3 komada na kojima pise slicno (moji su sa SD pa je stil malo drugaciji znali su napisati upalno infiltrirano.. nekroticko, hidropsko promijenjeno...no to je to... ). Tvoj PHD ukazuje da je tu bilo upalnih stanja i da je tkivo odumiralo, na to doktori znaju reci da je to prema ocekivanjima.. e sad sto je tu bilo prvo - odumiranje pa upalno stanje ili obrnuto... to ne znam da li mogu zakljuciti jer oba scenarija su moguca. A ako je upalna promjena prva to moze biti zbog npr. vanjskog uzroka (bakterija, virusa) ali i zbog reakcije imunog sutava - APSa, nedavno sam ovdje negdje linkala materijal koji bas to za APS tvrdi.
    Bitno je sada docekati kariogram ploda. A sto je i s bakterijskom analizom korionskih resica?
    Drzi se

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam pitala za obradu koriona, pitat ću kad ću ići po nalaze trombofilije, a dotad će i kariogram biti gotov (2-3 tjedna), ionako sad "imam vremena".
    lilium
    To sam nekako i mislila, ti PHD-i nikad ništa ne kažu, samo činjenično stanje, ali ne i mogući uzroci. Razlika od prijašnjih missed ab.-a je što su PHD-i bili sasvim uredni pa sam mislila da će ovo nešto značiti, no dobro, strpit ćemo se. Pretpostavljam da leukociti upućuju na infekciju. Inače, kod 2. misseda na pregledu prije kiretaže Zlopaša mi je rekao da je maternica veća negoli što treba biti za 8 tjedana i pitao jesam li imala kakvu upalu maternice, na što sam ja rekla da nemam pojma, ako i jesam, ne znam za to i ne znam kako bih mogla saznati. Ostalo je na tome.
    Cure

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Za ovako nešto čovjek zaista treba biti jak.A ti to stvarno jesi.Stvarno ti skidam kapu.Mislim da bi prije svakog postupka trebale ići na briseve,urinokulturu i sl.Od kolegice kćer je imala 5 spontanih na samom početku trudnoće i to sve zbog streptokoka koji joj je napadao plod.Rekli su joj da se on spušta iz krajnika i odlazi u maternicu.Izvadila je krajnike-ima sada dvoje dijece.Za ne povjerovati ali meni je dr.Jukić na VV rekao nešto slično.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Brisevi, papa, urinokultura i sve standardne pretrage su već dugi niz godina o.k. (a radim ih dvaput godišnje, krajnike izvadila, brisevi nosa i ždrijela uvijek bili uredni), bojim se da ipak nije tako jednostavno :/
    pčelice

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Inače, kod 2. misseda na pregledu prije kiretaže Zlopaša mi je rekao da je maternica veća negoli što treba biti za 8 tjedana i pitao jesam li imala kakvu upalu maternice, na što sam ja rekla da nemam pojma, ako i jesam, ne znam za to i ne znam kako bih mogla saznati. Ostalo je na tome.
    Cure
    Ne znam točno je li na to mislio, ali može se radit biopsija endometrija na bakterije, u pravilu se radi pod narkozom, prilikom histeroskopije, ali može se raditi i bez narkoze i van histeroskopije, tj. koji put je bakterija u endometriju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa
    vikki nadam se da ćeš saznati uzrok svega što ti se događa, sada je to jako važno. I želim da uspiješ što prije jer zaslužila si, stvarno se hrabro i pametno držiš Puno ~~~~~~za sve dobro.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne znam inna točno na što je mislio,ja sam bila jako zbunjena prvi puta kad sam išla.Možda bi to što si vikki napisala pomoglo u otkrivanju uzroka,želim samo da joj uspije slijedeći put.Sretno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vikki

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pretpostavljam da leukociti upućuju na infekciju.
    Leukociti upucuju na upalno stanje, a to upalno stanje moze biti i reakcija imunog sustava, kako kazu na http://www.nature.com/ncprheum/journ...prheum0432.pdf
    to moze biti i zbog antifosfolipidnog sindroma jer on izaziva upalnu reakciju: "APS placentae were distinguished from controls by clustering
    of inflammatory cells
    around blood vessels and by macrophage infiltrates" (Makrofazi su leukociti.)
    Na 3. strani imas sliku gdje bas prikazuju poziciju Polymorphonuclear leukocyte i objasnjavaju mehanizam APSa kako izaziva upalu.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ne znam točno je li na to mislio, ali može se radit biopsija endometrija na bakterije, u pravilu se radi pod narkozom, prilikom histeroskopije, ali može se raditi i bez narkoze i van histeroskopije, tj. koji put je bakterija u endometriju.
    To mi je svakako u planu (za koji mjesec, budući da se mora malo mirovati i piju se antibiotici, kako sam čula) i nadam se da Vili to radi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    To mi je svakako u planu (za koji mjesec, budući da se mora malo mirovati i piju se antibiotici, kako sam čula) i nadam se da Vili to radi.
    Ne znam na koji dio misliš (histero ili biopsija), ali nadam se i ja da Vili radi. Sretno !

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Histero znam da rade, ne znam za biopsiju, ali kako na njihovom fascikliću piše da rade manje zahvate, pretpostavljam da bi mogli i to.
    U svakom slučaju sam idući tjedan kod dr. R. na razgovoru pa ću vidjeti.
    ina33

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vikki ~~~~~~~~~ da što prije riješiš zavrzlamu i postaneš trbušasta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vikki

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •