Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Kako izgledaju gljivice?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kako izgledaju gljivice?

Kako prepoznate ima li dijete gljivice?

Moj H ima desetak dana izraženo crvenilo između guzova i ne pomaže niti dječja krema (Čelićeva mast) niti pak Bepanten...
    Ne bih baš sad radi toga k liječniku, a s druge strane mi je bed mazati ga nečime što mu ne koristi. Pa si mislim: možda su gljivice?

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislila sam da ti mogu pomoći, ali mogu samo nagađati. Moj sin je imao gljivice u vlasištu i s tim imam iskustva.
    A što se tiče crvenila na guzi, meni je patronažna rekla da namažem Betrionom, slučajno sam ga imala doma i prošlo je za dva-tri dana, a prije toga se vuklo dosta dugo. A taj Betrion mi je ostao još od starijeg sina, to mu je doktorica prepisala na početku liječenja gljivica u vlasištu i da se povuče upala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gljivice ti ovako izgedaju...
    http://www.askdrsears.com/html/8/T081401.asp
    ja sve proucila jer je petra kao bila dobila gljivica, a to je zapravo bio pocetak vodenih kozica...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eh, Petrice, hvala.

Ma, izgleda da onda nisu gljivice. Ovo kod njega je skoro pa neprimjetno u odnosu na slučaj sa slike (dobro, pretpostavljam da je na izvoru koji si linkala ekstremni slučaj, inače bi se totalno prepala).

Kaj ja znam, počekala budem onda još koji dan, onda ionako idemo na redovni pregled pa ću pitati pedijatricu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... a u međuvremenu raspali po jogurtu (pretpostavljam da dojiš) i provjeri kako sama stojiš s gljivicama. Na bebama se gljivice obično ne zadržavaju pa kad je mama OK - i beba je OK.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podižem da pitam - sinko mi ima na bradi takve neke dvije nakupine i stalno ga svrbi, pa ga peče pa baš ga to smeta - to mu je od bočice na koju pije mlijeko i vodu i stalno ih peremo al to ne prolazi - probali mazati bepantenom, čak sam ja probala canestenom jednom-dvaput. ima tko ideju?

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Silverinne... ako je suho, ljuska se i svrbi, a zacrveni i peče kad se smoči, onda je prije dermitis, pa bi trebao kortikosteroidnu kremu

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mislim da moje dijete ima gljivice na nogama.svrbe ju stopala a danas sam primjetila da ima nekakve točkice na prstićima. Čime da ju mažem, ne ide mi se baš zbog toga doktorici

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da moje dijete ima gljivice na nogama.svrbe ju stopala a danas sam primjetila da ima nekakve točkice na prstićima. Čime da ju mažem, ne ide mi se baš zbog toga doktorici
    Odi kod doktora.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj R. je ljetos imao gljivice po stopalima i dobio je Canesten puder u prahu i Plimicol kremu za mazanje. Prošlo za par dana s tim da smo koristili samo kremu.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

puno hvala na brzom odgovoru,imam kod kuće Plimicol kremu pa ću je namazati, a ako ne prođe idemo doktorici,ali nadam se da će proći jer puna je ambulanta bolesne djece pa da nešto ne pokupi usput.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

imamo problem, primjetila sam na nožnim noktićima od sina, počevši prvo od malog prsta pa se to proširilo na ostale noktiće (tenutno palčevi su još o.k.) zadebljanje nokta, žutilo... uglavnom išli smo na testiranje i nalaz je negativan na gljivice..... pa me zanima da li netko od vas imao ovakav problem i što ste napravili

hvala na pomoći

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

viza, i moj sin ima tako na jednom nokticu na nozi. dr. je otklonila sumnju na gljive; radi se o tome da je on doslovce PORAZBIJAO gotovo sve noktice na nogama. (?!?!?!?) doma je uglavnom bos, pa kad lupa nogama (ne pitaj kako sve) osteti si noktice.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

jerry hvala na odgovoru... (imali smo super pedijatricu, ali je promijenila mjesto rada, tako da se sada stalno mijenjaju i svaki put je druga doktorica pa mi to baš i nije drago, ali idući tjedan idemo novoj pedijatrici kod koje ću prenijeti karton i nadam se da će sve biti o.k.)....javim odgovor vezano za gljivice

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

drzim fige!!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zna li netko postoji li kakva alternativa za gljivice na nogama nekako me strah mazati tim kortikosteroidima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zna li netko postoji li kakva alternativa za gljivice na nogama nekako me strah mazati tim kortikosteroidima
    Ne znam da li sam u krivu (moguće je), ali ja sam uvijek mislila da anitimikotici (lijekovi protiv gljivica) nisu kortikosteroidi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Antimikotici nisu kortikosteroidi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moze se kapati cisto etericno ulje cajevca. dusu dalo za gljive. zapravo, protiv gljiva...

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa Vidi poruku
    moze se kapati cisto etericno ulje cajevca. dusu dalo za gljive. zapravo, protiv gljiva...
    koliko dugo i koliko puta dnevno?

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Enoa prvotno napisa Vidi poruku
    Antimikotici nisu kortikosteroidi.
    znam,znam samo što mi je to svejedno dugo koliko terapija traje mislim da je puno bolje mazati nečim prirodnim jer ovom kremom moram mazati i do 2 tjedna kad nestanu gljivice s tim da mažemo već dudo...pudramo špricamo luftamo nogice i iskuhavamo čarapice i više ne znam luda sam a ne vidim poboljšanje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

koliko dugo i koliko puta dnevno?
    a sigurno mjesec dana. najbolje je dok izraste potpuno novi, zdrav nokat. ja sam kapala ujutro i navecer po jednu kap.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jerry,hvala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma, nema na cemu! pa tu smo da si pomognemo ak mozemo, kaj ne?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

crnkica bilo bi dobro da posjetite dermatologa

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo da javim da je stanje puno bolje i nadam se skorom oporavku....kako je stiglo lijepo vrijeme prstiče često"luftamo"na svježem zraku

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo nisam dugo pisala....., obećala sam javiti odgovor vezano za gljivice pa evo me..... uglavnom nema gljivice (nalaz negativan), doktorica nam je rekla da koristimo Bepanthen mast...., uglavnom bolje je......... zahvaljujem se jerry na pomoći

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hej!
    nema na cemu! drago mi je da je proslo!!!

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislila sam da ti mogu pomoći, ali mogu samo nagađati. Moj sin je imao gljivice u vlasištu i s tim imam iskustva.
    A što se tiče crvenila na guzi, meni je patronažna rekla da namažem Betrionom, slučajno sam ga imala doma i prošlo je za dva-tri dana, a prije toga se vuklo dosta dugo. A taj Betrion mi je ostao još od starijeg sina, to mu je doktorica prepisala na početku liječenja gljivica u vlasištu i da se povuče upala.
    ja imam djevojcicu od 7 godina i ima gljivicu na glavi na vlasistu 4 centimetra evo vec dva mjeseca i isi smo dermatologu privatniku i dao nam je kreme losion sampon i koristim vec pet dana ali ne prolazi bog zna neprimjetim nista bolje rekao je samo da je alopecija pa ako mi mozete nesto detaljno reci o tome kako izlijeciti na email ili fb profil

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •