Razvodim se i razmišljam… (kamo li sreće da se skitam i snimam)
Imam 12,5 godišnju kćer i sina koji je neki dan navršio 2 godinice…![]()
Promatram ih i pitam se…
Krivi li sestra brata za raspad braka nas roditelja???
Jer… sve je nekako funkcioniralo (gledano njenim očima manje-više je i bilo tako) dok se brat nije rodio.
Kao prvo, oduzeo je moje roditeljsko vrijeme koje bi bilo u potpunosti posvećeno njoj… kao drugo, brak se vrtoglavo počeo raspadati unazad godinu dana… dakle, u vrijeme nakon NJEGOVOG rođenja.
Sve me to nekako upućuje na zaključak da možda brata krivi za razvoj situacije i da će taj oblak baciti sjenu na bratski odnos.
Možda ni sama nije svjesna da negdje u sebi krije takve osjećaje prema bratu i trudit ću se nekako iz nje to izmamiti.
Obzirom da više nije mala, upoznata je sa stvarnim razlozima raspada našeg braka, ali uvijek postoji ono preispitivanje… što bi bilo da je bilo drugačije.
Da su okolnosti bile druge, da joj se nije rodio brat i ja se njemu posvetila, možda bi i tata ostao s nama jer bi više moje pažnje bilo usmjereno njemu i njoj a ne ovom malom pridošlici.
Nadam se da nisam u pravu ali nije loše izviditi i tu mogućnost…
Dok smo još svi bili zajedno i brat joj bio star dva, tri mjeseca jednom je prilikom izjavila “Mama, znaš, postojimo u ovoj kući i tata i ja”. (To mi svako toliko ubm podastire kao dokaz zanemarivanja.)
Tada sam joj objasnila da je brat još jako mali, da si ne zna sam pomoći kada je gladan, žedan, kada mu je hladno ili ga grčevi muče.
To je jedini razlog zbog kojeg mi je često na rukama, zbog kojeg sam iscrpljena pa se ne mogu njoj posvetiti u mjeri u kojoj sam to donedavno činila ali NIKAKO, BAŠ NIKAKO ne znači da nju imalo manje volim.
Ponovo će dobiti svoju mamu kada brat naraste i nauči drugačije komunicirati osim plačem, kada postane pokretan i ne bude mi stalno u naručju…
I došlo je to vrijeme… baš sam joj to jučer govorila dok sam joj pomagala oko izrade plakata za školu a brat se igrao s drvenim vlakićem… (a tate ni blizu).