Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: Ja bih, mm ne

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa
    I prilično logična posljedica je da ako netko jako želi psa i ti mu ga kupiš iako ga sam ne želiš, da se o psu brine onaj koji ga je jako želio.
    pa meni to nikako nije logično. dijete nije pas.
    NetkoMiOteoNick, upravo to je bila moja poanta: dijete nije pas.

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    tako da mi je ovo s prepuštanjem djeteta na brigu jednom roditelju, jer ga drugi roditelj nije želio, iznimno tužno. za dijete.
    I meni, tužno mi je i ne mogu si pomoći.

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa
    Zadnjih godinu dve nisam primjetila to predbacivanje
    Ti si, čini se, puno tolerantnija od mene. Ja bih poludila na bilo kakvo predbacivanje u vezi djeteta; ne da bih se veselila što zadnjih godinu-dvije predbacivanja nema, nego si uopće ne mogu zamisliti ostanak u braku u kojem mi se predbacuje za dijete (i u ime "moje želje" mi se prepušta briga za njega).

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM nije zanemarivao dijete. Cijeli vrtički staž vozio ga je u vrtič i iz vrtiča. Sada ga vozi iz škole. Igra s njim rukomet, nogomet, košarku, vode ratove, čita mu priče, pile i buše u šupi... Ali bilo je situacija kada su svi troje nešto trebali i ja to ne bi mogla elegantno rješiti, a MM bi samo prokomentirao da sam to sama htjela pa eto mi i otišao čitati. Takvih reakcija nije bilo s prvo dvoje.

I još jedamput ću napisati, A nema dobar odnos s ocem i misli da ga tata ne voli. C i tata su si super kompići.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

netkomioteonick, zanimljiva mi je ta opservacija da najmanje zeljeno dete ima bolji odnos sa ocem od najiscekivanijeg. I to mi daje nadu u nasem slucaju. Nasa su deca zeljena i voljena, mm je puno brinuo o njima u najranijem detinjstvu, ali vec neko vreme bolji i prisniji odnos sa njima imam ja. Ne znam to da objasnim - ja sam nekako spontanija, bolje ih razumem, osecam.
    I muci me pitanje kako bi to izgledalo da se nasa sledeca beba 'pozove sama" dok se mi ovako premisljamo.Svi parovi koje poznajem , a koji su dobili trece dete vec kao sredovecni (sto mi zapravo i jesmo, ja 40, on 43), naprosto su se podmladili i preporodili tom promenom. Pritom ne mislim da ta imaginarna beba treba nesto da "popravlja' u nasem odnosu, znam da je to uvek naopak motiv, vec prosto da da tu injekciju vedrine i neznosti, taj bebeci miris u kucu....
    Koliko to zelim vec sam odavno rekla...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dajte mi molim vas objasnite te promjene nakon rođenja drugog klinca? To me sad čeka.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ti necu nista posebno pisati, svatko te promjene dozivi na svoj nacin. Samo cu savjetovati da ucinis sto je vise moguce kako bi starije dijete zadrzalo polozaj koji i sada ima. (po pitanju vremena provedenog zajedno, sto se tice paznje, fizickog kontakta u vidu mazenja, grljenja, zajednickog spavanja, dojenja....ovisno o tome sto i kako prakticirate)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sta ja znam :/

ja nisam nista posebno cinila da bi itko u obitelji zadrzavao neki svoj status (da jesam, valjda bi mi ovo cetvrto susjedi mogli odgajat, dok bi mi svi drzali svoje "pozicije") :/

kad se rodilo drugo, prvo je naucilo da su sad dvoje, da je situacija drugacija. isto je bilo kad se rodilo trece i cetvrto.

napominjem da nismo imali nikakvih problema s ljubomornom starijom bracom/sestrama, bracnih problema ni ostalih dubioznih situacija. cetvero planirali/zeljeli, cetvero rodili. svi se medjusobno vole, obozavaju i mlate

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hmmm...
    moje su sad veće. ali, znaju mi ljudi reći da ova mala radi često gluposti da privuče moju pažnju.
    Mislim, što bih jasad trebala raditi. Imam dvoje djece, muža , a i posao. Domaćinstvo. To je naš život. I ja mislim da se nekako svi trebamo ukalupiti u to.

No, kad sam rodila, činilomi se da starija to teško prihvaća i bila sam joj stvarno dosta posvećena. No, imala sam i "zahvalnu" bebu. Mirnu. Spavalicu.
    Podivljala je kasnije.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NetkoMiOteoNick, uopće nisam mislila reći da je bilo koje od tvoje djece zanemareno. Oprosti ako je tako zazvučalo.

Jedina stvar koju promatram različito od tebe jest stav oca prema djetetu i reakcija majke na taj stav. Da mm kaže "ti si htjela dijete, pa sad ti sredi xy problem" i mirno ode čitati, mislim da bi se iduće jutro probudio s konjskom glavom na jastuku.

Citiraj Anci prvotno napisa
    No, imala sam i "zahvalnu" bebu. Mirnu. Spavalicu.
    Podivljala je kasnije.
    Anči! :shock: Ti si imala Floru?! :shock:

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, sad je baš mirna.
    Spava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala, pretpostavljam da si ti sama drugacije od mene prihvatila rodjenje drugog djeteta pa otud i tvoje lakse shvacanje situacije i moje dramatiziranje.
    Moja najstarija kcer je super prihvatila seku. Medjutim, moj pogled na nju se tada malo promijenio i to mi je bio veliki izvor frustracija i griznje savjesti.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa je, ima i u tome nesto

ja sam se nakon idine prve godina jako, strasno promijenila. promijenilo me sto sam otisla radit i sto sam (srecom!) radila popodne pa sam ujutro gledala dobro jutro hrvatska sa svojom ranoranilackom djevojcicom i jedno jutro ugledala zenu koja je pricala o prvom hrvatskom portalu s roditeljskom tematikom

istog dana sam (s posla, psssssst - doma nisam imala komp) ukucala tu adresu u explorer i moja velika preobrazba je zapocela

drugu trudnocu i drugo dijete docekala sam u mnogocemu drugacija od prvog. i ta temeljna promjena se, uz mnogo brusenja sa strane (osim vizualnog - tu se tesko "tesem" ), i danas nalazi u meni...

jos jednom, s odmakom od punih osam godina, pozdravljam sve cure koje su sudjelovale u tom mom preobrazaju

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Melange, hvala sto si mi pomogla iskopavsi ovu temu.

Jednostavno je.
    Ja bih drugo.
    Mm ne bi.
    I ide rasprava, oboje imamo dobre argumente, al sve se na kraju prelomi na zelji: ja zelim, on ne.
    Nemam dvadeset, pa da imam desetljece za lezerno dogovaranje.
    A znam da ce mi bit zao k'o psu ako ostanemo na jednom.

(da, u nekom krajicku srca ja bih ih troje, ni vise ni manje... al to je samo san. s tim mogu zivjeti.)

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mene nešto u zadnje vrijeme pere želja za no.2...mog M nimalo...
    imam mali pokvareni plan da nam se "zalomi"

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Kod nas je obrnuto - MM bi još jedno dijete, ja neću. Mislim da će i ostati po mom.
    Sve se treba dogovoriti - silom insistirati na biločemu nije dobra taktika, samo se na kraju obije o glavu. Pa možda da dođete do kompromisa - ako on ne bi dijete sada, dogovorite da ćete ga imati za npr 2 godine.
    I ipak je TM došao na svoje

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    Kod nas je obrnuto - MM bi još jedno dijete, ja neću. Mislim da će i ostati po mom.
    Sve se treba dogovoriti - silom insistirati na biločemu nije dobra taktika, samo se na kraju obije o glavu. Pa možda da dođete do kompromisa - ako on ne bi dijete sada, dogovorite da ćete ga imati za npr 2 godine.
    Da, toliko o uvjerenju MM da je moja uvijek zadnja u našoj kući

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    Da, toliko o uvjerenju MM da je moja uvijek zadnja u našoj kući
    kako je netko spomenuo, neke se bebe same pozovu

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne bih sad isla u detalje kako smo mi to riejsili, buduci da ih imamo cetvero, ali mislim da se covjek treba boriti za svoju stvar, ako mu je vazno...

ne znam koliko ti je godina, ali mislim da se cesto desi da se par slozi kad vec bude prekasno da su trebali imati vise djece...

ako ti je to vazno, radi na tome...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uf, MM je rekao da nema šanse da bi htio da imamo troje djece.
    Ne zato što ne voli djecu, nego zbog novaca, malo zbog živaca, malo mu je kako kaže dosta pelena i sl....
    I ja se u tome slažem s njim i definitivno sam do toga da ćemo ostati na dvoje...
    Ali negdje u dubini svog srca imam želju, jednog dana, ne mora to biti uskoro...Za još jednom mrvom.
    Nedavno mi se desila situacija da sam pomislila da sam trudna...
    U svakom slučaju između razuma i osjećaja prevladala je neopisiva sreća ako u meni raste jedno malo biće, baš me nekako obuzelo.
    E sada što bi mužić rekao nisam baš sigurna.
    Ali definitivno nije ništa u planu.
    A tko zna jednoga dana možda mužek sam kaže da bi još jedno kad ovo dvoje poodraste!

Kako je ove godine popularno za rećI:

"Srce kaže beba, ali razum kaže NE!"

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •