Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Kako vratiti sjaj kosi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kako vratiti sjaj kosi?

Nakon poroda - klasika. Kosa u rep, pereš kad stigneš, opet u rep. Onda opadanja u enormnim količinama pa zbog toga opet u rep (da ne bude kosa bebi u ustima).

Šest mjeseci kasnije, frizerka mi veli da mi je kosa umorna, bezvoljna, a vidim i ja da je kao slama. Nema uopće sjaja. :/
    Najbolja je kad je malo masna.

Imate neki prijedlog, pakung, nešto - bilo što (!) što bi mi uz šampon i regenerator vratilo sjaj?

(Kad bi se barem mogla sjajiti kao ona s reklame za Pantene, ali ... )

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja preporuka: podji u Lush ( www.lush.hr ) i nek ti prodavacice pomognu izabrati sampon i regenerator (moze i pakung) za tvoju kosu.
    ja sam odlucila (nakon sto sam skoro covjeka u tramvaju ozlijedila svojom kosom sa ekstra strong gelom) da je dovoljno sto kosu ostecujem bojama, da necu vise i samponima i gelovima itd sumnjivog sastava.

otkad koristim /zadnjih mjesec dana/ njihov sampon (rehab, za tretiranu kosu) i regenerator (u plocici, bio mi jeftiniji) kosa mi je skroz drukcija, gelovi ni stickovi mi ni ne trebaju, mekana je da svako malo prodjem rukom kroz kosu i ne vjerujem da je to ona moja slama, a danas sam bila s frendicom na kavi i kad je vidjela moju "novu" kosu - sto mislis, gdje smo isle poslije?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Potpisujem! Iako nemam nikakvih problema s kosom, već par godina koristim isključivo Lushove krute šampone (i sapune i pločice za masažu i kupke i parfem i...)- prvo Gentle Lentil čije sam ukidanje jedva prežalila, a sada Trichomaniu. Svojoj mami sam kupila Rehab i oduševljena je! Znam da imaju i kruti šampon protiv opadanja kose poslije trudnoće (mislim da se zove New) i još jedan namijenjen "usjajivanju" kose s navodno fantastičnim rezultatima, čije sam ime zaboravila. Lushove regeneratore nisam koristila jer su mi skupi (koristim ogromne količine, pa mi baš i ne bi potrajali). E, da, ako kupiš 2 šampona u pločici, besplatno dobiješ metalnu kutijicu za šampon 8)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kolko dođe pločica rehaba, mogla bi i ja (kao sad puštam malo kosu, a totalno mi je uništena od silnog farbanja prije...)?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Rehab je tekući, od maslinovog ulja, ja sam mami kupila najveći (ne znam koliko je to količinski, ali srednji joj je trajao 4 mjeseca - ima kratku kosu) i to je koštalo nešto više od 100 kn (130?).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde probat ću... trichomaniu sam davno koristila i nije mi bio ništa posebno, kao ni većina njihovih proizvoda, ne znam zašto.

moji jedini favoriti tamo su ona krema/piling za tuširanje od banane (ne znam kako se zove) i pločica buffy the backside slayer - od njih sam jedinih vidjela nekakve efekte.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ovaj moj (jel' to je Trichomania?!) je od kokosa je i OK mi je, samo su mi ona zrnca kokosa pregruba za trljanje po kosi. Gentle Lentil je bio nevjerojatan i još uvijek ne kužim zašto su ga ukinuli. Meni je trebalo puno vremena i para da pronađem svoje favorite koje sada ne bih za ništa mijenjala. Da, imaju hrpu sapuna koji isušuju kožu, ne miriše fino ili, kao 2-3 u mojoj kupaonici, ostavljaju boju na koži :smajlić s ljubičastim pazuhom:
    Moji top-proizvodi: Buffy; Angels on Bare Skin za pranje lica; Black Magic i Sore Labours Balm za masažu; od sapuna Figs&Leaves (kremasto), Ginger, Middlearth Turns to Rock, Honey I Washed the Kids, i onaj žuti s pijeskom (Sand...nešto); dezić Aromacreme; parfemi Karma i Ginger. Najnoviji favorit - Whipstick za usne (čokolada i mandarina!). Jako sam voljela i Ultrabland kremu za skidanje šminke, ali sad se uopće ne šminkam pa mi ne treba. Fiiijuuuuu, odoh ja off topic...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najmanja bocica rehaba je mislim 46-47 kuna.
    tanka feta regeneratora (negdje oko cm) je bila oko 20 kuna.
    perem kosu svakodnevno, mislim da ce mi biti za jos jedan mjesec.

super mi je gel za tusiranje - chai, ujutro kad idem na posao miris ide par metara ispred mene, jako osvjezavajuci. i ivar se navukao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma čuj, ja sam isto tamo ostavila brdo para i onda prestala kupovati jer nemam više love za eksperimente... pa mi ovako nešto super dođe, pogotovo jer i ti voliš buffy - odmah vjerujem tvom ukusu (većina ljudi ne podnosi buffy, kao masna im je, nemam pojma )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj da miris, MM NE PODNOSI lush mirise :/ povraća mu se od njih.... koma...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos jedan miris, ali svi oni mirisi skupa ...
    zaboli te glava cim udjes u petrinjsku.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam frik. Mene svi ti mirisi bacaju u predorgastičko stanje, MM samo hoda iza mene i umire od smijeha. Ko propovjednik hodam po dućanu i objašnjavam mu što čemu služi. Mala napomena: ako imaš suhu kožu, možda ti neće pasati svi nabrojani sapuni , pogotovo Middlearth i ovaj s pijeskom (Sandstone! yes!).
    I da, chai je super, ja volim i Back for Breakfast, a nedavno sam šnjofnula i onaj Fox in the Flowers ili tako nekako - nisam kupila, ali sve si nešto mislim, mogla bih u ponedjeljak...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam toliko suhu, koliko osjetljivu kožu...
    nema veze, idem prvo po rehab... vidim da ću opt početi s trošenjem para u lushu :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam se osisala na keca. I mislila sam da ce mi grozno izgledat, ali za veliko cudo, super je. Napokon sam zadovoljna svojom frizurom, jer je imam.
    Koliko cesto se farbate? Ja svaka dva mjeseca. Evo sad se tjeram otic u kupatilo na farbanje, ali mi tesko ruke drzat u zraku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na keca, to je na cenat?

dok sam imala frizuru na cenat, bojala sam se cesce nego jednom mjesecno. sad se trudim bojati jednom mjesecno, ali oduzi se i do dva. nemam problema s rukama u zraku, ja smijesam boju, stavim rukavice, zagrabim boju rukama i onda idem po kosi kao da je samponiram.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    na keca, to je na cenat?

dok sam imala frizuru na cenat, bojala sam se cesce nego jednom mjesecno. sad se trudim bojati jednom mjesecno, ali oduzi se i do dva. nemam problema s rukama u zraku, ja smijesam boju, stavim rukavice, zagrabim boju rukama i onda idem po kosi kao da je samponiram.
    Ivarice, nisi trudna, zato ti nije problem drzat ruke u zraku I ja sam se prije farbala jednom mjesecno, ali sad cesto ili nemam vremena, ili mi mrsko, ili malo odmaram kosu koja je bila poprilicno unistena. A unistena je uglavnom od silnog mijenjanja boje kose (od crvene do plave), te od ove dvije uzastopne trudnoce.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ama baš nikad ne farbam sama, uvijek to radim kod frizera, pa nemam problema s rukama u zraku
    kad sam bila ošišana na 5 milimetara, farbala sam se recimo svaka 3 tjedna, pa onda kad je bila malo duža (2-3-cm) svakih 1.5 mjesec... sad puštam kosu pa idem rijetko kod frizera da ne dođem u napast šišati se- i farbam se svaka 2.5 do 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja inace mrzim ici frizeru. Jos ovdje u Austriji to tako sporo radeeeeeeee :shock: Sad sam zavrsila na vibrirajucoj stolici. Fol neka masaza. Mislila sam da cu trudove dobit. Te hajde sad ov, sad ono, a ja kljucam. Neko uziva u svim tim masazama, a ja bih radije na masazu stopala nego tjemena, hi, hi, hiii...
    Izgleda da cu i ja sa ovako kratkom kosom morati malo cesce na farbanje. Dodatno, jer sam u ovoj drugoj trudnoci polusijeda (smajlic koji place
    Ima li koja mama da sa svakom novom trudnocom sve vise i vise sijedi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto mene iz shoppinga, potrošila 250 kuna u lushu :/ bilo bi i manje, da nisam blesača vodila zaru - koja je odvalila na silne šarene i mirišljave sapune i morala sam joj kupiti jedan...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    jos jedan miris, ali svi oni mirisi skupa ...
    zaboli te glava cim udjes u petrinjsku.
    a ja baš zbog toga volim ići po petrinjskoj, da me ošinu ti miomirisi.
    MM srećom također voli te mirise, pa i njega uvučem u dućan...
    meni je LUSH mrak, ali tamo kupujem onak "periodički" - /čitaj: kad se ima para hehe/, ma zapravo uvijek imam nešto od Lusha doma, a zakon zakona su mi njihove kreme za tijelo SYMPATHY FOR THE SKIN i DREAM CREAM.

Negoooo....odosmo mi s Lushom izvan teme!!

Evo pakung za kosu, dobar, - uradi sam recept;

-pomiješaj u šalici žlicu domaćeg maslinovog ulja, jedno žumanjce, žličicu ruma - pa lijepo s tim na glavu. Zamotaj s nečim /nekom vrećicom/ da ti se taj kaos ne cijedi po kući i faci. Isperi nakon pol sata. KOSA KO SVILA!!!

Početno

I ja sam mama sa sve više sijedih, al nešto si mislim da mi to nije zbog dvije trudnoće nego zbog godina

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Btw, za sjaj je jako dobro isprati kosu čim hladnijom vodom, ne mora biti dugo, dovoljno je oko 1 minutu (i ne pretjerati s hladnoćom zbog sinusa, glavobolje i sl.). Stvarno pomaže.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i mene sa odgovorom na temu, ali sa zdravstvenog aspekta. Drage moje, posle poroda vam fali malo gvozdja (iliti zeljeza). Zbog toga kosa opada i nema sjaja. Dakle, trk u apoteku po neki preparat koji ga sadrzi, a dobro ga je i sto vise unositi prirodno, ishranom.
    P.S. potpisujem ove gorepomenute savete sa pakungom od ulja i jaja, kao i ispiranje kose hladnom vodom (kazu, praksa pariskih salona lepote).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •