Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Mame što bi napravile?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Mame što bi napravile?

Što bi napravile da se vama ovo dogodilo?

Ostavila sam svoje dijete u jednoj igraonici na punih 10-tak minuta...
    Naravno ostavila sam svoje podatke...
    Došla po dijete, a teta me pitala blijedim pogledom koje dijete? Mrak mi je pao na oći...
    Pretrazili igraonicu...moje L.... nema....
    Ne da mi je srce stalo nego pola života mi je proletilo u sekundi...
    Nakon 10 minuta...svoje dijete sam našla na drugom kraju tog trg. centra...bosu kako se igra u jednom kutku...
    Objasnjenje....
    Moje dijete je jednostavno izaslo iz igraonice, da teta nije primjetila....kad sam došla po nju...nije ni skuzila da joj jedno dijete fali...

Šta reći na to?

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Isuse, ne znam što bih rekla,mene bi čuo cijeli centar,to sigurno. :shock:
    Ima li teta nadređene?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne reći , nego napraviti.
    Kako su to objasnili u igraonici, jesi li tražila objašnjenje, tražila odgovorne?
    Mislim da bi trebala razgovarati sa nadređenima i odgovornima i zbog sve druge djece koju roditelji možda ne nađu u igraonici.
    Užasavam se igraonica, pogotovo tako velikih u trgovačkim centrima, jer ne snose nikakvu odgovornost, već roditelj na svoju odgovornost ostavlja dijete.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajme ajme ajme

OBAVEZNO traži razgovor sa šefom dotične tete. ne mogu ni zamisliti što bi se sve moglo dogoditi :shock:

ja sam inače pre-tolerantna ali OVO, e pa i mene bi čuo cijeli centar.

ne znam dal se to može nekome prijaviti...

ajme ajme ajme

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja mrzim M ostavljat na takvim mjestima, i ne ostavljam ga nikad. Ne čini mi se sigurnim i jednostavno mi se ne svidja-Međutim, u ponedjeljak on jauče da hoće u igraonicu i hoće i hoće, a ja sam morala nešto otić kupit.ajd, eto, neće mu bit ništa 15min, govorim sebi i mmu kako smo možda preposesivni što djetetu ne damo da se malo tamo igra...i odem.
    Za 10min žena zove da se malo udario i hoće mamu, kao nije mu ništa samo malo....ja doletim naravno, M urlaaaaaaaaaaa, a M nije dijete koje se lako rasplače-zbilja, on padne i digne se....
    pitam ja pa di si se udario, kaže on u ledja...ja mu dignem majicu, krv šiklja, oderano 5 slojeva kože i ogromna modričetina!!!
    Ženska nije ni skužila di je pao, ni di se udario ni kako ni ništa, ni primjetila
    Gle, ja znam da djeca padaju i udaraju se. Ali oni uopće nisu kvalificirani za čuvanje djece niti vode brigu o njima, i M više neće na takva mjesta ni pod razno. Očito nisam imala predrasude prema tome djaba.
    :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Prvo što mi je jedna teta napravila...gurnula Haribo bombone u ruke da me ušutka....
    a onda sljedeći dan sam zvala u tu firmu (neću imenovati) da im priopčim što se dogodilooo....i kaj da vam kažem ispričali su mi se i "POKLONILI" mi besplatno slavljenje rođendana u igraonici...
    I šta da čovjek kaže na to? Zar moram tako nisko pasti da me se mora podmičivati???

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iskreno, ne bih nikad ostavila dijete u igraonici u trgovačkom centru sa osobama koje dijete i ja prvi puta vidimo. A sad, ne znam što još možeš učiniti ako su se ispričali. JEdino ih možeš tužiti ?? možda.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pticica83 prvotno napisa
    "POKLONILI" mi besplatno slavljenje rođendana u igraonici...

ja se nadam da nećeš u toj igraonici slaviti rošendan svoga djeteta :shock:

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U novine.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A neznam...malo je prekasno za novine... prošlo je već 2 tjedna ...

a i neznam jel je glupo inatit se jer sam prihvatila ispriku ( ali ne i rođendan)

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    U novine.
    x

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam osoba koja stavrno nije gunđalo i jednostavno ne zeli se nikome zamjeriti...
    Odmah sam pomislila dati u novine...ali neznam što mogu ja s tim dobiti...
    Jedino kaj mogu ovdje upozoriti vas mame da se vama to ne dogodi i vašoj dječici...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam pustila Patrika jednom u igraonicu u King Crossu. Ali, mi smo to napravili tako da je prvo MM prošetao po centru do par dućana koji su ga zanimali, a ja sam pila kavu odmah uz ogradu igraonice i zabavljala klinca u kolicima, tu i tamo mahnula Patriku. On se igrao, bilo mu je zgodno.
    Kad se MM vratio ja sam otišla do par dućana. I onda smo ga izvadili i to je bilo to.

Nakon tvog iskustva definitivno ni nebih drugačije nego tako da sam zapravo s druge strane vrata. A najradije bih da mi kažeš gdje se to dogodilo, jer ću inače imati napad panike nadomak svake

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da, zaboravila sam reći - ja bih na tvom mjestu napisala pismo upravi tog trgovačkog centra (njima su takve stvari itekako važne). Nema veze koliko je vremena prošlo.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

al je velik broj roditelja koji ovo tvoje upozorenje nece procitati :/

ne znam, meni se cini da bi trebalo reagirati nekako jace, vidljivije, cujnije

i zato da se roditelji upozore ali prvenstveno zato da oni koji su odgovorni za te i takve igraonice definitivno i zbilja promijene svoj modus operandi.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pticica83 prvotno napisa
    Ja sam osoba koja stavrno nije gunđalo i jednostavno ne zeli se nikome zamjeriti...
    to je ok, super. i ja sam takva

ali daj razmisli malo o tome što se zapravo dogodilo. tvoje dijete je samo šetalo po trgovačkom centru, nitko nije primijetilo da neko dijete fali. ne daj bože da se nešto dogodilo...

Ja bih u tom slučaju bila veliko gunđalo, prijetila bih novinama, i bilo bi me baš briga dal sam se nekome zamjerila jer bi se oni meni zamjerili zauvijek.

e da, i napisala bih gdje se to dogodilo tako da svi znaju

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

uzas! mene sam zanima kakve to cure tam rade, tj. koga i na osnovu cega oni zaposljavaju?! takoder mislim da bi trebalo imenovat mjesto gdje se to desilo. zar ovakva mjesta/forumi ne sluze upravo zato da se upozore drugi roditelji na potencijalne opasnosti? ja bi poludila!! sva sreca da su mi klinci jos premali za ostavljanje u igraonicama, al sam bila razmisljala kak je to fora - kupujes u miru dok ti je dijete `na sigurnom`..

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

potpisjem veneru

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

prestrašno, sav sam s naježila :shock:
    molim vas ptičica i krumpirić da napišete o kojim se trg. centrima radi

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    X!
    :shock:
    Baš sam jučer s MM-om govorila o tome da bismo možda mogli ovaj vikend odvesti I u neku igraonicu dok mi obavljamo shopping, on se nećka jer da je I još premali, a ja baš zapela jer čitam ovdje da se uglavnom djeca super zabavljaju
    Pridružujem se molbama da kažete o kojim se centrima radi!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja bih ih dala u novine ili barem ovdje napisala koja je igraonica i koji trg. centar - radi DRUGIH LJUDI, da ne ponove grešku...

Svoje nisam ostavljala bez nadzora do prošle godine, kad su oba krenula u školu. Znali smo ih ostaviti u igraonicama ali netko od nas je uvijek sjedio i pazio na njih.

Sve je to li-la... nije mi se baš dopadalo. Iznimka je Mercator na Vukovarskoj - tamo je subotom ujutro znala biti jedna teta animatorica (mislim da je umirovljena odgajateljica) koja je bila odlična - radila je s njima kreativne likovne stvari i znala ih je zabaviti, ali mi smo svejedno sjedili u blizini i gledali jednim okom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Molim te, razmisli o tome da ipak pokreneš to pitanje u medijima. Ti sigurno ne bi ostavila dijete da si čula za neku takvu priču. Mene zapravo čudi da se takve stvari ne događaju i češće (mislim da se događaju, ali ljudi za njih ne znaju i nisu svjesni koliko je opasno tako ostaviti dijete, niti su ovi drugi svjesni koja je to odgovornost preuzeti nečije dijete na čuvanje). Ja svoju djecu, osim na proslavama rođendana, u igraonicama nisam ostavila nikada (zato i MM i ja kronično patimo od nedostatka garderobe, jer svaki šoping znači kolektivni obilazak dućana a to u pravilu dovede do gubitka živaca...).

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Citiraj ivy prvotno napisa
    X!
    Baš sam jučer s MM-om govorila o tome da bismo možda mogli ovaj vikend odvesti I u neku igraonicu dok mi obavljamo shopping, on se nećka jer da je I još premali, a ja baš zapela jer čitam ovdje da se uglavnom djeca super zabavljaju
    Pridružujem se molbama da kažete o kojim se centrima radi!

kad bi ja razmisljala o tome da ostavim djecu u igraonici dok obavim kupovinu, to sasvim sigurno ne bi bilo za ovo dijete koje mi je rodjeno 2007. :/

ostavila bi ovu iz '99., ovog iz '02. i ako bi inzistirao ovog iz '05. - uz uvjet da mi ovo dvoje obeca da ce ga paziti (imam povjerenja u njih). al da nema starijeg brata i sestru - ne bi ostao ni on.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

OBAVEZNO u novine, nije to stvar zamjeranja i nezamjeranja, nego elementarne sigurnosti tvog (i bilo čijeg) djeteta. Zamisli da je izašla na parkiralište, a auti koji prolaze ne gledaju male teturavce između drugih auta, nego traže parking. Zamisli da ju je netko odveo.

Ljudi ne misle kad ostavljaju djecu u igraonicama, pogotovo jer nisu čuli ovakve priče. Ovo je totalni, ali totalni crnjak!!! Molim te daj ovo u novine. I svakako i ovdje napiši o kojoj se igraonici radi (forum je čitaniji nego što mi to mislimo).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A zašto ne napišete o kojim se igraonicama radi?
    Mislim, čisto da znamo...Pa nije to valjda tajna!
    Ja bih voljela znati jer ponekad ostavim Janka u igraonici u CC1. I do sada se nikada ništa nije dogodilo, ali eto, voljela bih znati gdje se ovo desilo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Btw, dijete mlađe od 3 godine i da hoćeš ne možeš ostaviti u igraonici

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jednom izgubila i. svojom krivnjom na nekoliko minuta, zato ti prvo saljem za taj prezivljeni strah, svaki put kad se sjetim, izgubim dah

u isti trenutak i zelis odma umrijeti i znas da ces ga naci i mislis da ga nikad vise neces naci i znas da je ziv i mislis da je mrtav

sto bi napravila? ne bi isla u medije sa svojim primjerom jer osim senzacionalizma (a svi se bunimo sto su takvi) i jednog dana zgrazanja ne bi nista dobila

pokrenula bi neku inicijativu da se zabrani uopce cuvanje tako male djece u igraonicama koje nemaju adekvatnu zastitu

ivara sam ostavila 2-3 puta u zivotu u tim igraonicama, na njegovo inzistiranje. imao je preko 6 godina.
    jedino stvarno sigurno cuvanje bilo je u njemackoj ikei, dijete ne moze lako vani, nepoznati ne moze unutra

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ostavila bi ovu iz '99., ovog iz '02. i ako bi inzistirao ovog iz '05. - uz uvjet da mi ovo dvoje obeca da ce ga paziti (imam povjerenja u njih). al da nema starijeg brata i sestru - ne bi ostao ni on.
    litala, sorry, malo off, kako si počela, izgledalo je kao da ćeš ih još šest nabrojat

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uh, strašno!
    strašno je i ovo od krumpiric, ali to mi je jasno da se može desiti. ali da dijete odluta iz igraonice - to se NE MOŽE desiti.
    svašta se moglo desiti, samo kad pomislim na onu gužvu, pokretne stepenice - majko moja.
    ne znam da li je senzacionalizam ili ne, ali nešto se svakako mora poduzeti. to je malo previše samo za ispriku.
    juraj nikad nije htio ostati u igraonici, dok je bio mlađi čak ni na rođendanima. no, ako dijete želi, ne čini mi se loše da se igra, umjesto da baulja po dućanima.
    u toweru je igraonica zaključana, i primaju određeni broj djece i čini mi se zgodna. :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ne znam da li je senzacionalizam ili ne, ali nešto se svakako mora poduzeti.
    slazem se
    ali ne mislim da je dovoljno poslati nesto novinarima i da tu prestaje nasa odgovornost

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ne znam da li je senzacionalizam ili ne, ali nešto se svakako mora poduzeti.
    slazem se
    ali ne mislim da je dovoljno poslati nesto novinarima i da tu prestaje nasa odgovornost
    imaš pravo, svima nama fali obrazovanje u kontekstu civilnog društva, i meni prvo što padne napamet je dati u novine. a to nije to. :/

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Litala, u pravu si, i MM je u pravu, ali kao što netko reče, obaviti shopping je ponekad jako teško, pa mi ga bude žao...
    Ali nakon ovog nema šanse da se na to odlučim!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvarno užasno. :shock:
    Moj sin je znao ostati u takvim igraonicama na svoje inzistiranje, no prilično sam sigurna da on ne bi odlutao jer nije taj tip pa me to umirivalo više nego (ne)povjerenje u nepoznate tete tamo.

I ja bih rado znala o kojoj se konkretno igraonici radi, Patrik je ostajao jedino u TL-u u City centru i tamo mi se zaista ne čini lako odlutati.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih dignula popriličnu buku.
    tražila bih njenog direktnog nadređenog, vlasnika igraonice, direktora centra, ...
    a sad kad smo kod toga da teta nije primjetila da joj jedno dijete fali - u rodilištu nije bilo mjesta u sobama za babinjače, pa smo bile nagurane okolo po odjelu. naravno da nije bilo uvjeta da bebe budu s nama. samo ću napomenuti da je u sobi bilo nas 6, što koje su čekale porod, što nas koje smo tek rodile, temperatura u sobi ugodnih 37 stupnjeva. i bez obzira na sve sestre su nam donosile bebe. jedno večer, već je prošlo 23 sata, bebe još kod nas i odem pitati sestru hoće li ih odnijeti. A ona meni: " Kaj nismo pokupili sve bebe?"

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Drage moje...

Moja L... nikada nije htijela ostati u igraonici...bez mene...i ovo je prvi put da je pristala da ostane malo bez mene...
    Ja sam svojoj mladosti radila u 3 igraonice i znam kako se mora ponašati i koje su bile moje odgovornosti...znam da se događaju pogreške, ali ova pogreška jednostavno je neoprostiva...i ne smije se dogoditi...
    Neznam da li je ta teta dobila otkaz ili što...makar smatram da bi je trebalo maknut sa tog radnog mijesta...
    radi se o igraonici u Turbo Limachu na Žitnjaku...
    Znači...ima teta koja treba čuvati i baviti se s djecom...zagrađeni prostor sa zidom...i vrata sa ključem...
    Kako je L...izašla...pretpostavljam da joj je izašla kad je drugo dijete odlazilo...
    tetino objasnjenje je bilo da je moje dijete preskočilo ogradu...(L...curica od 3 godine, 12kg mršavica mala da preskoči takvu ogradu, pa što meni piše budala na čelu?)
    I ta ne ljudskost sa strane žena koj radi tamo...da mi nitko nije pomogao potražiti kčer...da su barem na razglas rekli da se izgubilo dijete...možda bi onda netko primjestio malo dijete boso da hoda okolo...pa podmičivanje Haribo bombonima...ma gdje je otišao taj svijet????

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Drage moje...

Moja L... nikada nije htijela ostati u igraonici...bez mene...i ovo je prvi put da je pristala da ostane malo bez mene...
    Ja sam svojoj mladosti radila u 3 igraonice i znam kako se mora ponašati i koje su bile moje odgovornosti...znam da se događaju pogreške, ali ova pogreška jednostavno je neoprostiva...i ne smije se dogoditi...
    Neznam da je je ta teta dobila otkaz ili što...makar smatram da bi je trebalo maknut sa tog radnog mijesta...
    radi se o igraonici u Turbo Limachu na Žitnjaku...
    Znači...ima teta koja treba čuvati i baviti se s dijecom...zagrađeni prostor sa zidom...i vrata sa ključem...
    Kako je L...izašla...pretpostavljam da joj je izašla kad je drugo dijete odlazilo...
    tetino objasnjenje je bilo da je moje dijete preskočilo ogradu...(L...curica od 3 godine, 12kg mršavica mala da preskoči takvu ogradu, pa što meni piše budala na čelu?)
    I ta ne ljudskost sa strane žena što radi tamo...da mi nitko nije pomogao potražiti kčer...da su barem na razglas rekli da se izgubilo dijete...pa podmičivanje Haribo bombonima...ma gdje je otišao taj svijet????

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

I prvo ću se ispričati što sam napisala trgovački centar...ali nadam se da znate koje je to veličine hale na Žitnjaku...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

micica mala

trebaš dignut frku, pa ljudi paze i kad čuvaju nečijeg ljubimca, a kamoli dijete, ovo je moglo završit tragično... kužim da si bila u šoku, ali sad bi to trebalo istjerati na čistac. koliko god to bilo suprotno tvom karakteru.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kako mislite drgnut frku?
    Neznam ništa o dizanju frke (ja sam naivna bikica)

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

trebala bi obavijestiti upravu, da se ne ponovi. tu trebaš biti uvjerljiva, neka i oni prožive što si i ti proživjela.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Draga Joe...zvala sam sljedeći dan cijelo jutro...prvo sam ispričala jednoj ženi koja je zaprimila moju pritužbu, zatim me sljedeći tjedan zvala žena koja je voditeljica igraonica i ona mi se ispričala...i kao što sam napisala da su mi "POKLONILI BESPLATNI ROĐENDAN"... i na tome je ostalo...nisam ništa odgovorila na to...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ostala sam :shock: :shock:

ne mogu vjerovati da se to dogadja!! zivim u selendri i neman prilike ostavljati dijete po igraonicama jer ih i nema kod nas. zgrozena sam.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja nisam tip da bi isla u novine..al ni ne znam(sva sreca)sto bi napravila. vec ovo sto si tu rekla je nesto jer ce svatko od nas upozorit svoje prijatelje pa ovi svoje i u krug. zalba upravi je ok, al haribo(kaj nemaju oni one nezdrave E-ove?)i rodendan(a tete koje bi ga vodile bi znale da je poklonjen i zasto pa tko zna i kak bi to odradile)su fakat bezveze! taj propust im se jednostavno ne bi smio desiti!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Taj Turbo Limač je i inače katastrofa! Ne u novine, to je preslabo, na televiziju bi ih dala, i njih i Fižulića!

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prijavila bih tetu (a prije bih je, vrlo vjerojatno instinktivno opalila po zubima), u centru bih radila cirkus dok ne bih bila sigurna da je dotična dobila otkaz, raspalila bih na blogu, raspalila u novinama... Za ovako nešto nema milosti, a što je vrlo važno - mame i tate MORAJU saznati o kojoj je igraonici riječ i o kojem centru! Zaista jesam tolerantna, ali ovo je u potpunosti neoprostivo.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

PS. Besplatni rođendan je uvreda, a ne poklon. Mogla si zbog njih ostati bez djeteta, a oni ti nude da sa njima proslavih djetetov rođendan?! Sramota!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

katastrofa
    ne znam pravno kakva je odgovornost te tete, jer istini na volju svojevoljno se djeca pustaju u igraonicama bez nekog ugovora ili sl. to skoro dodje ko kad ti susjeda malo pricuva dijete dok se igra na dvoristu
    meni su te opcije igraonica u shoping centrima uvijek bile prestrasne i izazivaju mi nelagodu.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja bi ti savjetovala da daš u novine i da ih tužiš.ozbiljno ti velim!i to zbog nekih drugih klinaca koji će tamo otići a možda ih mama neće naći nego će podletiti pod neki auto ili postati žrtva nekog manijaka dok lutaju okolo.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nije kasno za novine.molim te daj u novine da ljudi znaju da tamo ne vode djecu.učini nešto za zajednicu.a to da si prihvatila ispriku...
    tvoja odluka,ali mislim da je loša.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja bih molila pomoć od nekoga...jer stavrno nisam u tome niti neznam što mi je činiti i kako...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •