Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Mame što bi napravile?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Pticica83 prvotno napisa
    Drage moje...

Moja L... nikada nije htijela ostati u igraonici...bez mene...i ovo je prvi put da je pristala da ostane malo bez mene...
    Ja sam svojoj mladosti radila u 3 igraonice i znam kako se mora ponašati i koje su bile moje odgovornosti...znam da se događaju pogreške, ali ova pogreška jednostavno je neoprostiva...i ne smije se dogoditi...
    :shock:
    Neznam da li je ta teta dobila otkaz ili što...makar smatram da bi je trebalo maknut sa tog radnog mijesta...
    radi se o igraonici u Turbo Limachu na Žitnjaku...
    Znači...ima teta koja treba čuvati i baviti se s djecom...zagrađeni prostor sa zidom...i vrata sa ključem...
    Kako je L...izašla...pretpostavljam da joj je izašla kad je drugo dijete odlazilo...
    tetino objasnjenje je bilo da je moje dijete preskočilo ogradu...(L...curica od 3 godine, 12kg mršavica mala da preskoči takvu ogradu, pa što meni piše budala na čelu?)
    I ta ne ljudskost sa strane žena koj radi tamo...da mi nitko nije pomogao potražiti kčer...da su barem na razglas rekli da se izgubilo dijete...možda bi onda netko primjestio malo dijete boso da hoda okolo...pa podmičivanje Haribo bombonima...ma gdje je otišao taj svijet????
    pričamo o istoj igraonici :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ptičica puno si učinila što si svoje iskustvo iznijela na roditeljskom forumu. Nakon što sam ovo pročitala ne bih nikada dijete ostavljala u takvim igraonicama. Sve je dobro što se dobro završi, ali mi je jako žao zbog tvog iskustva. Davno, davno i mi smo proživjeli nešto slično, ali smo si sami krivi. Pustili smo tada šestogodišnju kćer da se igra s grupom vršnjaka u jednom restoranu na moru, metar-dva od našeg stola. Ona je dotrčala k nama i rekla da bi išla doma spavati...mi smo rekli O.K. ići ćemo...ali ona nije znala da moramo čekati konobara da dođe naplatiti račun. Uglavnom, naljutila se na nas što nismo odmah krenuli i otišla sama :shock: Niti njen brat nije primijetio da je otišla.Nakon dvjestotinjak metara odlučila se vratiti k nama jer se sjetila da nema ključ. Kasnije mi je pričala da su je ljudi na ulici pitala da li se ona zove Valentina i čudila se od kuda znaju njeno ime. Naravno da su znali jer sam je ja u panici i bez osjećaja za okolni svijet zvala Valentina, Valentina...Da nije došla još koju sekundu mislim da bi mene iznijeli iz restorana.
    Došli smo doma, ona je začas zaspala a mi smo cijelu noć pričali na balkonu kako smo neodgovorni, skoro smo izgubili dijete.
    Dogodi se, dogodi se svašta

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ja sam pustila Patrika jednom u igraonicu u King Crossu. Ali, mi smo to napravili tako da je prvo MM prošetao po centru do par dućana koji su ga zanimali, a ja sam pila kavu odmah uz ogradu igraonice i zabavljala klinca u kolicima, tu i tamo mahnula Patriku. On se igrao, bilo mu je zgodno.
    Kad se MM vratio ja sam otišla do par dućana. I onda smo ga izvadili i to je bilo to.
    I mi ovako radimo (bez kolica ). I znam da, i bez procitanog iskustva, jos dugo, dugo vremena ne bih ni mogla drugacije.

A pretrpljeni strah necu ni zamisljati, malisa je jednom samo pobjegao u drugi prolaz u ducanu, meni se srce steglo...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slažem se sa Ivaricom.
    Mrzim novinarski senzacionalizam i lešinarstvo.
    Radije bih se obratila pravobraniteljici za dječja prava i opisala cijeli slučaj.
    Osobno,nemam nikakvo pojerenje u igraonice po dučanima i osoblje koje radi u njima.
    A i mjesta u kojima se nalaze su mi apsolutno zastrašujuća sama po sebi,tj.ja bih na njima lako mogla izgubiti dijete u masi i buci.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Imam promješane osjećaje...što ljutnja na cijelokupni sustav tog Turbo limacha te osjećaj bespomočnosti što taj dan niti nemogu zaboraviti niti nemogu promjeniti...
    Išla sam na rodu s tom pričom ne da bojkotiram Turbo Limach već da jednostavno spriječim ovakav šok i nevjericu koju sam ja doživjela...
    Neznam da li bi išta dobila da dam u novine niti na televiziju...
    jer koliko stvari i gore se dešavaju pa nitko ne reagira niti mjenja stvari...(sjećate se onog dedu koji je uzeo krivog unuka i odveo ga svojoj kući itd.) bilo je dobro prvih par mjeseci kad su postrožili u vrtićima ko i kada dolazi po dijete...a gle sada...sve se to zaboravilo i sve je po starom...
    Tako i mislim da bi bilo sa Turbo Limachem...jer ipak sam ja mala ribica u moru...i nisam neka poznata ličnost da bi se tome pridonjelo nešto više...

Sve u svemu ja bih napravila tu nešto više...na rodi....razglasila...ali nekako mi baš i ne ide...
    :/

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

stari sumeri su rekli da ono što nije zapisano kao da se i nije dogodilo.a ti si zapisala,i time si barem nekolicini nas osvijestila moguće opasnosti navedene igraonice.a mi ćemo to naravno,širiti dalje. 8)
    drugo,"zlo" koje nije sankcionirano nastavlja metastazirati,to je moje mišljenje.kada čovjek reagira na svijet oko sebe,pogotovo na loše,on ga i mijenja svojom reakcijom tako da nemoj nikada misliti da tvoj doprinos nikada neće ništa značiti niti promjeniti.evo jedan od primjera ti je i RODA i njihov doprinos zajednici ,pa samo ovaj forum da čitaš,otvaraju ti se svjetovi i svjetovi...nije poanta da ti sad jurišaš na sve sama,nego da znaš da imaš i pravo i mogućnost reagirati na takva sranja,a zbog djeteta i obavezu,tim više što je jedan od osnovnih uvjeta dozvole za rad igraonice sigurnost djece.samo je pitanje način na koji to neko radi.neko zove novine,neko teti izbije zube (ja ), neko zove inspekciju....bitno je po meni da se uvijek odreagira na takve događaje.i po mogućnosti da osoba koja ih je izazvala dobije primjerenu sankciju,jer su u konačnici ta teta i ta igraonica su po pravilniku pristali preuzeti odgovornost za tvoje dijete.

vidi
    http://www.labin.com/web/vijest.asp?id=2036
    (dole ima o pravilnicima i zakonu)

vidiš,bilo bi super kada bi postojao neki okrugli stol ili tribina o radu tih igraonica.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajme grozno, kad sam čitala post sava sam se naježil.

Jednom sam ja D ostavila u igraonici u TL tako, bome sad ne znam jel ću to više raditi.
    Mislim da se to meni desi da bi me herc strefio na licu mjesta.
    Vjerojatno u prvi čas ne bi ništa ni napravila eventualno se izvikala na tetu i prolupala skroz, a poslije ne znam.
    Ali moram priznati nije ni tim tetama tamo lako!

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

KATASTROFA!!!!
    Mislim da bi umrla u tom trenutku :shock:
    U svakom slučaju bih odmah tražila vlasnika ( šefa ) igraonice i pošteno digla frku. Naravno bi obavijestila u upravu trgovačkog centra. Na kraju bih to dala u novine
    KOMA!!!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

užasno!!! nadam se da se to neće ikome dogoditi.
    Ja bih ženu (uzevši u obzir svoju narav) vjerovatno prvo krenula daviti, a tek onda postavljala pitanja kako mi je mogla izgubiti dijete.
    Shvaćam da je ljudski griješiti, no neka zanimanja si ne mogu tolerirati niti najmanju pogrešku - doktori i tete mi prvi padaju na pamet.
    L je premali, no ja paranoična kakva jesam mogu unaprijed tvrditi da nema toga tko bi me mogao uvjeriti da ga ostavim curama u shopping centru (barem dok ne napuni 14 god - pa će onda htjeti ostati iz drugog razloga)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Drži se, ali izguraj to do kraja, ako ikako možeš. To je nedopustivo. Ako se nekome nešto dogodi sljedeći put će biti još bahatiji - ako se svaki put lako izvuku. To je opasno. Ja ću svakako sa svoje strane razglasiti priču, no nije isto rekla-kazala i kad se možeš pozvati na konkretno iskustvo. Ja svoje relativno često ostavljam u igraonicama, ali samo u slučaju kad se osjetim sigurnom u situaciju (i tek kad su moji počeli inzistirati na tome). Ovisi o gužvi, teti - ne samo prostoru i uvjek jasno dajem do znanja da sam majka kontrol frik - od hrane, wc-a, svega izgnjavim, ako prođu test- odem nakratko pa se vraćam i provjeravam. Jednom kad skuže da sam luda marta tete već znaju sve što moraju izrecitirati, pa ja još pred njima provjerim navode kod klinaca - tipa da nisu jeli nešto na što su alergični illi sl. To naravno vrijedi samo za te igraonice, u vrtiću smo nešto normalniji i ne mučimo tete baš toliko.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da li postoji neka udruga...ili neznam neka inspekcija kojoj bi se mogla obratiti s ovom pričom...pa da oni nešto poduzmu...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •