Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Čuvanje pršuta

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Čuvanje pršuta

MM dobio cijeli pršut.
    Kako mi nismo baš neki ljubitelji suhih narezaka, pitamo se kada ćemo mi to pojesti (i ako polovicu podijelimo familiji).
    Dakle, ne možemo ga slistiti odmah i trajat će mjesecima dok ne dođemo do kosti.

Gdje da ga čuvam?
    Frižider ili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

frizer. tanko narezano i spremljeno u vise porcija. ak ti ne stane, salji ovamo, rijesit cemo nekako

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rezanje na tanko pa vakumiranje

jednom kad sam bila mala sam cula o nekom crvu kojeg su nasli u jednom prsutu pa bolje sprijeci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam vidjela bezbroj crvica u jednom prsutu, svi prisutni su plakali, gladni

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nama se to ne može desiti

nego, najbolje u mesoreznicu da ga narežu i kao što su ti već rekli podijele u porcije..i vakumiraju..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

upssss..htjela sam reći da se crvima kod nas upravo to može desiti..(brži mi prsti od mozga)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crv nije nista neuobicajeno, dogodi se ako je recimo vlazno i pretoplo dok se prsut susi...

no, sto vi mozete - prsut se inace cuva u konobi - na prohladnom i provjetrenom. obuci ga u jastucnicu ili nesto slicno platneno (mozes i umotat u veliku platnenu krpu) i objesi na "propuh"

ako nemas takvog mjesta - mozes ga razrezat na vece komade i zamrznut. ako ga prije i vakumiras - to bolje, boljeg okusa ce bit kad ga izvadis.

ili vakumiraj snitice pa u frizider.

jedino - ne preporucam rezanje na masini - prsut se reze tankim nozem i mijenja mu se okus ako ga se reze masinom

good luck, steta da sam daleko, rado bih vam uskocila u pomoc

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila dodat - mozes izrezat dio na kockice pa imat spremno isto u frizeru/frizideru za mezu odledit ce se stvarno u par minuta pa nemas beda s iznenadnim gostima ili napadom gladi

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    crv nije nista neuobicajeno, dogodi se ako je recimo vlazno i pretoplo dok se prsut susi...

no, sto vi mozete - prsut se inace cuva u konobi - na prohladnom i provjetrenom. obuci ga u jastucnicu ili nesto slicno platneno (mozes i umotat u veliku platnenu krpu) i objesi na "propuh"

ako nemas takvog mjesta - mozes ga razrezat na vece komade i zamrznut. ako ga prije i vakumiras - to bolje, boljeg okusa ce bit kad ga izvadis.

ili vakumiraj snitice pa u frizider.

jedino - ne preporucam rezanje na masini - prsut se reze tankim nozem i mijenja mu se okus ako ga se reze masinom

good luck, steta da sam daleko, rado bih vam uskocila u pomoc
    eto, ko da sam ja pisala.

Mi smo ga jednom držali u kuhinji na stalku umotanog u krpu od božića do uskrsa. i bio je skroz ok, svaki put malo suhiji ( ) ali i dalje izvrstan.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Čuvanje pršuta

Citiraj Matilda prvotno napisa
    MM dobio cijeli pršut.
    Kako mi nismo baš neki ljubitelji suhih narezaka, pitamo se kada ćemo mi to pojesti (i ako polovicu podijelimo familiji).
    Dakle, ne možemo ga slistiti odmah i trajat će mjesecima dok ne dođemo do kosti.

Gdje da ga čuvam?
    Frižider ili?
    kod mene

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a možeš i kod mene, neću se ja bunit

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam se bavila ovim pitanjem prije mjesec dana , odnijela ga na kraju u rezaonicu gdje su mi ga narezali i vakumirali paketiće po cca 200 g. Pola je u zamrzivaću, dio smo maznuli, dio podijelili.
    Kad se nareže čak niti ne bude toliko puno koliko ti se čini kad imaš cijelu komadinu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Kad se nareže čak niti ne bude toliko puno koliko ti se čini kad imaš cijelu komadinu.
    to si skuzila kad si ga trebala poceti dijeliti?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nikako rezati pa tako u frižider.
    Na stalak ako ga imaš, ako ne na drvenu dasku. Načetu stranu pokrij suhom šistom krpom i spremi ga u neku suku špajzu ili konobu ako živiš u kući. Uglavnom hladniji zamračeniji i suhi dio kuće (da ne zasmrdi, to mu je prvi znak pokvarenosti). Kao šta ti piše na ljekovima.
    Nikako u najlone, folije frižider ali ako ostane narezano par feta. Cijeli nikako. I trošite ga malo po malo.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Barbi (napisa):

to si skuzila kad si ga trebala poceti dijeliti?
    Da, da, kako si me skužila.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako ga načnete, izreži na sitnije komade i baci u zamrzivač (mi recimo tako radimo....pa poslije režemo). Ako ga ne načnete možete ga čuvati na suhom i hladnom (ali ne prehladnom) mjestu...tipa podrum.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam konobe, podrume, balkone, sušione.

Hvala na savjetima, pala je odluka da ćemo mi njega srezati do kraja. Vakumirati porcije, nešto podijeliti, nešto malo staviti u frizer.

Eto, tko navrati k meni, nema kave, samo pršut.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    I ja sam se bavila ovim pitanjem prije mjesec dana , odnijela ga na kraju u rezaonicu gdje su mi ga narezali i vakumirali paketiće po cca 200 g. Pola je u zamrzivaću, dio smo maznuli, dio podijelili.
    ovako moji starci rade i mislim da je to najbolje. ja sam ga pokrivala krpom i stavljala u mracne kutove, al se samo ucrvao...

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ga isto vakumiram i zamrzavam i stvarno bude super,uopće ne osjećeš da je bio zamrznut

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zašto ga zamrzavate ako ga vakumirate, pa ne bi mu trebalo ama baš ništa biti kad je vakumiran??
    Ja ga samo vakumiram jer ga doma zbilja nemam di držat a da mu temperatura nije previsoka, a osim toga mislim da bi pas dobio nervni slom ali ga ne zamrzavam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •