Ovak;
Bilo je to 28.08.1986. godine. Još od 6. mjeseca trudnoće sam bila otvorena i morala mirovati iako nisam mirovala. Vozila sam se na motoru,šetala... U 36. tjednu doktorica je rekla da nema šanse da dočekam termin koji mi je bio 26. 08. i neka spremim torbu za rodilište jer samo što nije krenulo. Tako sam ja čekala i čekala ali ništa od toga. 26.08.sam otišla u bolnicu na pregled. Bebi se još nije išlo van. Doktorica je rekla da dođem u pon 28.08. ujutro da mi daju drip i da me porode ukoliko ne krene prije.
Došla sam u bolnicu u 8 ujutro u pon. Obavili su mi uobičajeni vaginalni pregled. Zatim su obavili brijanje (ubuduće ću to sama obaviti) i dali klistir (užasno neugodan osijećaj). Vodu nisam uspijela držati dugo u crijevima jer sam mislila da ću eksplodirati! Kad sam se pokakala i istuširala, smijestili su me u sobu.
U predrađaonskoj sobi su provijerili ctg i zatim me prikopčali na drip. Nekoliko minuta dripa,doktorica mi je probušila vodenjak i trudovi su krenuli. Nakon kakvih 4 ili 5 truda odvode me u rađaonu.
Razrezali su mi međicu (jedva osijetno). Rekli su mi da tiskam. Dva puta sam stisnula i beba je bila vani Sara 3210 g i 49 cm u 09:15 h. Zatim slijedi istiskivanje posteljice koje mi je bilo 10 puta bolnije od poroda i također bolno šivanje. Nakon toga sam 2 sata morala ležati u rađaoni.
Nakon toga me odvoze u sobu. Tamo se ponovo susrećem sa svojom curicom. Nakon 5 dana odlazimo doma..... :D![]()