Vidi rezultate ankete: Jeste li, i koliko, bile dojene?

Glasači
1199. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Ne

1 0.08%
  • Da, do mjesec dana

1 0.08%
  • Da, do tri mjeseca

0 0%
  • Da, do šest mjeseci

0 0%
  • Da, do godine dana

0 0%
  • Da, dulje od godinu dana

1 0.08%
  • 1,196 99.75%
Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 151

Tema: Jeste li, i koliko, bile dojene?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

adiomare, podrska moje mame nije bezrezervna
    nakon nekoliko godina pocelo je: toliko jos doje samo ciganke

ali i tvoj ped vjerojatno isto tako pomisli

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma kužim, samo me "obraščići" podsjetili na tu situaciju.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

AM

emso

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mene je moja dojila do 3. mjeseca i sve joj je kao bilo neugodno, jer je to seljacki.

to "seljacki" je ponavljala i kad sam ja svoje dojila.

cinjenicu da dojim 3godisnje dijete nikako nije mogla povezati s mojim visokim obrazovanjem i "tolkim procitanim knjigama".

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

brata i mene je dojila do godinu dana (možda koji dan više) ,ona dojena do 2,5 g.
    a moja svekrva je imala živčano mlijeko pa nije dojila svoju djecu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    cinjenicu da dojim 3godisnje dijete nikako nije mogla povezati s mojim visokim obrazovanjem i "tolkim procitanim knjigama".
    pa, cuj, kad se to i ne moze povezati

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja mama je mene i sestru jednu dojila do 6, drugu do 9 mjeseci.al to je bilo uz nadohranu od 3.mjeseca. same smoprestale dojiti, postupno smo izbacivale obroke

meni je super kod moje mame sto je vec u bolnici pocela dojiti i sto nije imala ama bas nikakvih problema s dojenjem

moja svekrva je dojila svo 4 dijece do godinu i pol, a mm se znao pristekati i do 4. godine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sad da napišem i za MM, on je dojen kao i njegov brat i sestra, uz to su i svi rođeni doma
    ne znam koliko su dugo dojeni, ali ne više od dvije godine, jer kad sam ja prešla tu granicu svekrva je smatrala da trebam namazati bradavice s .... , ne mogu se sjetiti točno s čim :? ,

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivka
    moja je slicna, dojila me je iskljucivo do 6 mj. a kasnije uz minimum dohrane dok nije otisla raditi - svima ce pricati o tome kako je ona mlatila svu hranu/kasice koje su ljudi nosili meni, ali i da je pila barem jednu pivu dnevno i imala najbolje 5 u gradu definitivno misli da su nedojilje lijene, ja nedojilja sam srecom imala med. dokumentaciju - inace jao i kukulele...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mama me dojila do šest mjeseci, dok se nije morala vratiti na posao.

Ali zanimljivo je da moja baka nije dojila svoju djecu jer je imala užasne mastitise (valjda). Ne znam baš točno kako su othranjeni, imali su i dojilje, a jedno joj je dijete i umrlo. Posljedica toga je da je moja baka (koja je inače bila prava tragičarka) kad god bi vidjela mamu sa malom bebom pitala 'Jel' na prsima?' - a onda bi, bez obzira na odgovor, počela o tome kako ona svoju djecu noje mogla dojiti i suze bi joj trgle na oko.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

3 mjeseca, sa 8 sam već žvakala špek i luk i ispirala desni sa rakijom.Pardonček trljala.
    Savjeti pedijatra tih 70tih.
    MM nije dojen ni dana, kao ni brat mu.
    Čak je i adaptirano bilo preslabo, pa su mu prepržili brašno i zalili mlijekom da se dijete najede....s ponosom priča moj sveki i majka mu.
    I onda zamisli čuda dođem ja i ne skidam bebu sa sise 24/7.I beba raste kao gljiva.
    Volju sam dobila od susjede, koja je odrasla u prodojećoj obitelji, gdje su djeca sisala do 3, 4 godine.Vodili su ih mami na posao u trenutcima krize.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    nije me dojila ni dana.
    Ni mene!
    Za brata ne znam, ali za mene ima opravdanje.
    Ja sam skoro mjesec dana po rođenju ležala u bolnici dok "malo ne ojačam" da me mogu pustiti doma tati, jer je imao brata koji nije imao ni godinu dana, a mama je bila bolesna i po bolnicama više nego doma.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sisala sam osam mjeseci, za to doba - jako dobro! sa dvije godine starijim bratom nije uspjela, jeo je svu moguću nadohranu onoga doba, mama smatra da je to ključno za njegovu sadašnju pretilost i moju sklonost zdravoj prehrani! Uvijek sam sve jela, on samo šnicle i slatkiše.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zaboravih - i drugi brat je bio na adaptiranom, na humani, voli papati iste gluposti kao i stariji, e sad, sigurna sam da nas nije odredilo samo dojenje, odnosno nedojenje, ima tu i puno genetike...

ja sam živjela i živim u vrlo prodojećoj okolini, odmalena sam promatrala kume, strine kako doje, SVE moje prijateljice i jako puno kolegica i poznanica doji, uglavnom više ih doji (i to dugo) nego ne. znam dosta primjera i produženog dojenja, do npr. 2,5 god.

ne, ne živim u brdima

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    moja mene do 3 mj a onda joj nestalo mlijeko
    isto
    priča mi tata da se stvarno trudila, ali eto, da nije išlo
    ja sam oduvijek znala da ću dojiti, i prije nego sam se susrela sa Rodinim forumom, a odluku mi je učvrstila šogorica koju sam svakodnevno gledala kako doji
    nikad nisam ni sa strane svojih, ni MM-ovih doživjela antidojeći komentar, iako je I bio izrazito mršav, pa se je naravno ispitivalo imam li mlijeka dovoljno, ali je zato svekrva predložila da ako nemam, neka nagovorim šogoricu da ona preuzme dojenje :shock:
    šok i zbog ideje koja meni osobno nikako nije prihvatljiva, a i zbog toga što nije predložila bočicu i adaptirano, što čitam mnoge mlade mame dožive od starijih članova obitelji

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja nisam dojena uopće jer su me u rodilištu valjda isti tren nafilali adaptiranim i više nisam htjela cicati nakon što sam upoznala bočicu. Do danas nikome u mojoj okolini nije palo na pamet da je to krivnja onih koji su mi dali bočicu, a ne mene jer sam bila 'lijena vući'. Sestra je pak vukla ko luda pa je to bio problem- pedijatar je naime ne prvoj kontroli zaključio da je mlijeko slabo pa je dijete gladno.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dojeni i ja i brat (na opšte zgražanje okoline u sedamdesetima) do 11 mjeseci, kada smo kategorično rekli "nece" i jedno i drugo
    Pa se ne čudim što je Mici prestala na isti način, preko noći, ali ona je uduplala - prestala je sa 22

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dojena 7 dana, i kažu nestalo mlijeka, a onda neki laktovit, tako piše u kartonu, pa žumanjak sa 4 mjeseca, mrkva sa 3....
    Starija sestra je dojena 3 mjeseca, onda je nestalo milijeka, mislim da je tad '68. sa 3 mjeseca počinjala dohrana...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da, MM dojen čak 18 mjeseci, što je za rane '70. u Sarajevu bilo gotovo šokantno...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene je mama dojila do 6. mjeseca kad je krenula na posao, počela sa ozbiljnijom dohranom, i kaže da joj je tada mlijeka brzo nestalo.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ah to sam zaboravila, dojila je i sestru, ali je njoj dosta ranije počela dodavati hapice jer je sestra dosta plakala, tad se dojilo na 3 sata i imam dojam da mojoj mami nije palo na pamet da daje sestri češće da doji već je u među vremenu dodavala hapice, a ovdje znamo gdje to vodi.
    Da, dojenje moje mame je uticalo na moju odluku da ću dojiti svoju djecu, jer je meni to predstavljeno kao najnormalnija, najprirodnija stvar na svijetu, koja se podrazumjeva, a ne da se treba donositi neka posebna odluka o tome. E to me je malo zeznulo prvi put jer moja majka nije iskusila nikakve probleme sa dojenjem, njoj je ono i bilo najnormalnija i najprirodnija stvar, mene su opet zadesili svi mogući problemi koji idu sa dojenjem, i ja ih nisam znala efikasno rješiti, a nisam imala nikog blizu da mi pomogne. Drugi put sam se spremila pa sam zaobilazila probleme, jedan po jedan. Sredina u kojoj živim je relativno prodojeća. Kažem relativno jer puno žena iz moje okoline je dojilo ili doji, ali nema ništa protiv ni prehrane AD-om bez velike potrebe.
    Stavovi moje majke o dojenju su oni iz njenog doba (podržala je moje dojenje na zahtjev na početku jer je mislila da je to način da izbjegnem mastitis, ali je poslije stalno propagirala da napravim razmake između podoja da bi izašli na 3 sata). Danas kažem da je N-u vjerovatno vruće u njihovom stanu i da je možda žedan, pa bih mu trebala češće dati da doji, mama kaže da ako je žedan treba mu dati vode, i da nisu stare žene griješile baš u svemu.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    mislim da je tad '68. sa 3 mjeseca počinjala dohrana...
    Da, moj brat je isto godište, mama kaže da se počinjalo s 3 ipo mjeseca s dohranom :shock: . A i ja sam počela rano s papicom. Kažu tako je tad bilo.
    Inače nismo dojene bebe

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene je mama dojila do negdje godinu i pol, a prestala je jer sam rano počela pričati pa bih je u javnosti tražila "samo malo sisice" i to joj je bilo neugodno. Osim dojenja bila sam mali čudak i jer nisam htjela ni dudu ni bočicu (to me je čak kasnije bilo sramota u društvu pričati - da sam odrasla bez dude i flašice).
    Kad sam se prije par godina selila i mijenjala liječnika dobila sam svoj medicinski karton i nasmijala se na ono: doji, doji, doji, jede žličicom.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene je dojila 6 mjeseci ("sama prestala"), a braću godinu i nešto...i kaže da su svi to shvaćali kao normalno, pedijatri podržavali, nije joj palo na pamet drugačije...
    Sveki kaže da nije imala mlijeka kad je došla iz rodilišta :/

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali mislim da se rano počelo s nadohranom (sokovi, čajevi), po preporuci liječnika i "narodnim običajima", valjda

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="krumpiric"]
    .MMova baka je mlijeko izgubila kad je morala počisti kuću, citiram" metla meni u ruke, mliko iz mene"
    :
    genijalno, genijalno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E da, moj tata je bio tandemaš. Naime kao omiljeni i jedini sin sisao je kad god i koliko god je hteo, pa tako i dok je baba bila trudna (mada su joj svi rekli da će da izgubi trudnoću njen stav je bio: baš me briga za trudnoću, važno da je THE SIN zadovoljan). Trudnoću nije izgubila, a kad se rodila moja teta sisali su ona i tata u tandemu, a onda je teta sa nekih 11 meseci prestala (ili ju je baka odbila, tu već nisam načisto obzirom na njen stav prema ženskoj deci) a moj tata je nastavio do skoro 4 godine.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

glasala za dojena nakon 1 god.
    Dojila me mama preko 2 godine, nisam pitala tacno koliko, cini mi se do 2,5. Moja mama je jako prodojeca, nije cudno da sam to nasljedila od nje. za nju nema problem koji se ne moze resiti oko dojenja.
    I brata dojila preko 2 god.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ivarica i moja mama je od agresivnih dojila. Ona ne priznaje da ne moze neko dojiti.
    *
    Nadohrana je krenula sa mnom negdje iza 7 mjeseca koliko mi je pricala, jer ja nisam nista zeljela jesti sem maminog mljeka.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je moja rano nadohranjivala

ja rodjena u ljeto, a za mjesec, dva dana krenuli sipci

lijepi crveni slatki sipak, steta ne probat

pa mi je cijedila sok od sipka direktno u usta, uzme bobu pa je pritisne i onda mi sok strcne na jezik
    a baba i nono ustaju u noci gledat jesam li ziva i jel mi sipak sprzio zeludac i crijeva

(ona cita ove topike pa pazite sto pisete )

nego, koliko god se pricalo da su te sedamdesete bile doba nedojenja, ja moram primijetiti da je tadasnja statistika, barem ova na osnovu naseg forumskog uzorka, bila bolja nego sto je to sada :shock:

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm kako ovo tek sad vidim.
    Mene mama do 3 mjeseca, stalno uz kombiniranje - svaki tri sata cicu a između bocu, čaj, dok to nije presahlo.
    Mog brata isto tak, moje dvije sestre koje su došle desetljeće i više poslije isto slično (najmlađu možda koji mjesec dulje? )
    Meni i dan danas onaj miris adaptiranog neodoljiv
    No, kako mi nismo živjele zajedno nakon mojeg drugog razreda, nije puno utjecala na moju odluku o dojenju, a u toku moje trudnoće, kako sam se ja educirala i pričale smo, ona je vrlo brzo skužila zašto je s njenim dojenjem bilo tako kako je, nije nikad ni pokušavala prodavati priču da je nestalo samo tako ili da ja zato neću imat mlijeka.
    Baka je dojila svu djecu do godine dana i ono što mi je zanimljivo - sve ih poslije te granice odbila od sise, izričito ih nije željela dalje dojiti, fizički joj bilo muka. A nije nemajka

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mog najstarijeg brata mama je hranila vise od godinu dana svojim mlijekom na zlicicu ..to mi je bilo :shock: kad sam shvatila....

drugog brata je dojila 9 mj pa je morala na neki seminar, izdajala se tamo, jedva usjepla zaustaviti laktaciju...
    mene dojila samo 4 mjeseca, ali trazila nadohranu jer je stalno mislila da ma premsrava (to i danas misli) pa je dobila gadan mastitis i zavrsila na antibioticima a tada se zbog toga prekidalo dojenje, nazalost...kaze da i dan danas zali sto me nije duze dojila, ja je zema da smo se od tada pocele udaljavati

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja mama nema blage veze koliko dugo nas je dojila
    Ona je inace jedna smusena profesorka ruskog, pa joj oprastam.

Mislim da je bilo izmedju 3 i 6 meseci, toliko sam uspela da rekonstruisem.
    Njoj je navodno moja baba govorila da je "dete gladno"....

Jedna baba je rodila sedmoro sa razmacima od 1.9 do 2.4 godine, dojila je, ali nekako mislim da nikog nije duze od godinu dana.

Druga baba rodila cetvero, s prvim dobila jak mastitis i nije dojila, ali je s drugim nadoknadila, dojila duze od 3 godine
    Trece i cetvrto je dojila po 2 godine.

Ja sam isto prvi live podoj videla kad sam rodila Novija.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

glasala sam za NE, nije me dojila, rođena sam sa 7 mjeseci, mama se uredno izdajala ali kad sam došla kući nisam prihvaćala cicu..

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    nego, koliko god se pricalo da su te sedamdesete bile doba nedojenja, ja moram primijetiti da je tadasnja statistika, barem ova na osnovu naseg forumskog uzorka, bila bolja nego sto je to sada :shock:
    mozda to u zapadnim zemljama, a mi bili i po tom pitanju malo 'zaostali' . svako zlo za neko dobro

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mama me uopće nije dojila.
    Ono malo mlijeka što sam posisala, posisala sam od svoje ujne koja je rodila kad i moja mama pa su bile cimerice u rodilištu.

MM isto nije dojen.

Prvi put sam vidjela uživo dojenje kod jednih prijatelja, dijete je tad bilo oko godinu i pol
    Nakon toga sam dobila par nećakinja pa sam se nagledala dojenja uživo .
    A onda sam i ja došla na red.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mene je mama dojila dva mjeseca,tada sam se počela buditi svakih sat i pol do dva i plakati pa joj je pedijatar savjetovao nadohranu jer sam gladna.Brata je dojila malo duže,do njegova tri mjeseca i onda ostala bez mlijeka.Sveki je MM dojila do punih sedam mjeseci s tim da je već sa šest jeo grah i na to je izrazito ponosna.Sa zgražanjem me neki dan pitala da zašto ne dam svojoj A malo keksića,pa ima već osam mj.Mama je ok s mojim dojenjem,skužila je da ne prihvaćam nikakve savjete nego da pilim po svom jedino joj nikako ne ide u glavu kak dijete može biti prvih šest mj.samo na mlijeku bez kapi vode ili čaja.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mene mama dojila 3 mjeseca jer se morala vratiti na posao

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene je moja dojila do 7 mjeseci, po njenom mišljenju jako dugo. Za ono doba to i je bilo dugo.
    Danas me podržava u dojenju moje djece, ali naravno ne onako kako se danas doji nego kako se to radilo u njeno vrijeme - isključivo dojenje do cca 3 mjeseca, onda polako jesti sve i svašta da bi se uskoro prestalo

Samo ne komentira glasno jer zna s kim ima posla

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene je mama dojila 14 mjeseci. Prestala sam sama nakon jednog maminog odlaska na put (1 dan i noć). Valjda sam se uvrijedila, a mama nakon godine valjda više nije bila tako motivirana za nastavak.
    Inače, kaže da se dosta trudila sa mnom jer joj je bilo žao što je brata uspjela dojiti samo 6 mjeseci slijedeći krive savjete (pedijatrica: "Mama, vaše dijete je gladno!").
    Svekrva nije dojila dugo (3, 4 mjeseca). Bez obzira na to, bila mi je podrška i širu obitelj je već davnih dana obavijestila kako ću ja sigurno dojiti dugo zato što je to dobro i zato što Bartol jako voli ciku.

Ne mogu reći da mi je općenito okolina nešto posebno prodojeća ili antidojeća. Ali se odnosi s poštovanjem prema mojim odlukama, a to je važno.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mog starijeg brata 6 mjeseci, ali je ranije počela i s kravljim mlijekom, valjda se to moralo tako
    Mene mjesec i pol, pa više nisam htjela. Nema naravno veze s dudicom s kojom sam od prvog dana spavala cijelu noć, ni s čajekima iz bočice :/ Nego s nekakvom babskom pričom, kao nešto je napravila krivo (što nema veze sa mnom ni dojenjem) pa joj beba nije htjela više sisu
    I opet kravlje, tko je vidio mućkati nekakav prašak.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

E da, jedna i druga baka su svoju djecu dojile po dvije godine (uključujući i moju mamu, koja je davala komentare za moje dijete od cca godinu i pol da je "veliki" za sisu). Jedna je imala osmero djece, druga troje.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, fascinantna je ta opčinjenost nužnosti dohrane.
    Mene je baš neki dan sveki, koja inače podržava (dugo) dojenje, zabrinuto pitala za maloga: "A pije li on što mlijeka?" Misleći, naravno, na kravlje, pa sam je zblesala odgovorom: "Pa da, puno, još doji."

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Do 3 mjeseca i dalje nisam htjela
    Seku isto tako i toga se sjećam, osim mame ne sjećam se dal sam vidjela koju dojilju.
    Brata ('77) dojila je 7 dana jer joj je mlijeko postalo gorko jer je bila ljuta :?

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

odgovorila sam ne iako nekih par dana je nešto malo i pokušavala al zapravo se nije ni trudila jako jer se morala vratiti u Zg na faks vrlo brzo nakon što me rodila odslušati do kraja godinu

ni moja baka nije dojila moju mamu, imala je uvučene bradavice pa su joj rekli da ne može i na kraju je dobila mastitis i naravno odustala

obje me jako podržavaju u dojenju i nemaju ništa protiv produženog dojenja, dapače svugdje se hvale kako ja dojim i kako je to super i lijepo i najbolje za dijete i zapravo je i jednoj i drugoj žao što i same nisu dojile

inače znam jako malo mama koje doje uopće a i one koje krenu odustanu vrlo brzo

zanimljivo mi je što zapravo iako nisam baš viđala žene kako doje i znala da ja nisam sisala oduvijek uvjerena da svi doje da sam ja eto bila iznimka zbog specifične situacije moje mame s faksom a tek sad od kad sam rodila shvaćam koliko malo žena doji a najtužnije mi je kad se to smatra primitivnim u negativnom kontekstu

baš sam nedavno bila na rođendanu gdje je bilo dosta mama, ni jedna nije dojila duže od 2 mjeseca i sve žene su komentirale, dakle i mame i one koje to još nisu kako je to ružno dojit veće dijete (pod tim misle već na djecu veću od 6 mjeseci) i kako je to kao da je žena krava

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dojena do mjesec dana
    mama dobila temperaturu, upalile joj se dojke, svekrva me uzela i dala mi flašicu jer sam plakala (od gladi )...
    nikako nije bila situacija prodojeća
    brata je dojila 6 mjeseci
    a sestru godinu dana

ja sam Roka dojila samo 10 mjeseci na žalost

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Izgleda da je mene mama najdulje dojila od vas na forumu. Kakav je zaključak?
    Bolje da ne pitam.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je majka rekla da sam dojila tri dana i poslije toga da nisam htjela dojiti njeno mlijeko :/ :/ :/
    Mislim da se nije dovoljno potrudila.
    Sa mnom je u rodilištu bila žena koja je rodila malenu curicu od 2.500 g. Malena curica nije htjela ni blizu bradavici. Na kraju, nakon 5 dana (isto su se zadržali radi žutice) malena je počela dojiti.
    Majka se toliko trudila da je se i ja dan danas sjetim. To je bila upornost kakvu ja još nisam vidjela.

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mene mama nije dojila, jer su joj u rodilstu rekli da nema mlijeka. nije dojila ni moje 2 sestre. svekrva nije dojila mm (isto joj je mlijeka nestalo). ja sam se puno informirala, ugl tu na rodi i dojila tonku godinu i pol. sad cu uskoro opet dojiti i bas se veselim.
    nitko od mojih se nije zgrazavao, ali sam se (pogotovo u pocetku) naslusala: jel dovoljno pojela, jel previse pojela, da joj damo malo vode i slicno. zivciralo me, ali me nije nikad pokolebalo.
    bas me zanima hoce li sad opet biti pitanja.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mene je mama dojila možda dva mjeseca. I tako sa svakim od svoje petoro djece. Kad čitam sve ovo na rodi oko dojenja, nikako mi nije jasno kako smo ja i moja braća danas potpuno zdravi, gotovo pa nikad bili bolesni.
    Ja sam odlučila svoje dijete dojiti do godine dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •