Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 81 od 81

Tema: majcinski instinkt?!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

umirem od smijeha

osim na cvijetu, tu sam zasuzila.

a ona teta koja je spasila klinca od auta je stvarno heroj. sjecam se te slike iz novina, sve me stegne. kakvi refleksi, svaka cast.

ja sam inace spretna, ali zasad nisam imala prilike da biram ja ili dijete. iako se uvijek pripremam za nemoguce situacije, pa "uvjezbavam" scenarije padova da djeca ostanu neozlijedena.

ide me ono hvatanje u zraku u zadnjoj sekundi i takve stvari, pa se nadam da bi se snasla.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vriiiissst
    Oprostite sve redom , ali ja proplaka od smija.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo i mene. spretnost mi je (uglavnom) vrlina - nekoliko puta sam uhvatila padajuci noz (cak i ostricom prema dlanu i nis mi nije bilo); u kriticnim trenutcima imam matrix moments - vrijeme se uspori, izvodim u glavi neke komplicirane izracune kojim ce dijelom tijela ili pod kojim kutem dijete udariti i kako se trebam postaviti blabla i ofkors rasturam. u skladu s tim, stvaram cudesa sto je super obzirom da Anita...ajmorec pocesto nije uskladena s prostorom u kojem se krece
    (s druge strane, kad mi padne koncentracija u stanju sam se ozlijediti na vrlo bizarne nacine.)

unatoc spasavanju, dva gadnija anitina pada su se dogodila dok sam bila uz nju. citirat cu svoju majku "sreca da se to TEBI dogodilo, ne znam ko bi nas inace spasio" (lol)

felix, potpuno si majcinski reagirala - prvo si pogledala njega. a ostalo je splet okolnosti.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A čujte, da je do majčinskog instinkta, ne bi nam trebale auto-sjedalice

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    A čujte, da je do majčinskog instinkta, ne bi nam trebale auto-sjedalice
    i to sto kazes.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam jako dobre reflekse i u principu odreagiram tako da nikom nije ništa. Ali kao za peh neki dan snimam Leona kako se diže na koljena i odjednom se prevrne i tresne. A kako je snimka kasnije pokazala, ostala sam još 3 sekunde iza pada snimati mjesto gdje je bio prije pada a u pozadini se čuje njegov plač i moje "a u pi*** ma******"
    Sreća pa mu nije ništa bilo inače bi MM imao dokaz koji bi mogao iskoristiti protiv mene

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oooooooooooo imamo i mi takav snimak, samo MM ima politiku da kad je iza kamere ništa ne govori (kao njega nema, ne upliće se nićim u situaciju koju snima) pa se samo vidi kako nestade djeteta, a onda kako se dijete polako ponovo pomalja u kadru.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uh naš tata je ekspert za to neuplitanje i bez kamere. mogli bi malo o očinskom instinktu , Jednom prilikom ja sjedim s otečenim Dominikom u taksiju i pitam taksista koji je najbrži put do hitne, taksist turira, a 5 min nakon toga silazi s dianom na rukama i kaže "joj kak si ona ne da zavezati žnirance" čak je i taksist bio :shock: Drugo prilikom je tata vozio i uspjeli sm odoći do klaićeve sa sjevera (krenuli smo s knežije), a treći primjer (kad sam prvi i zadnji put razmišljala o tome da uzmem djecu i odselim, ali samo u afektu) Diana ima konvulzije on ode u drugu sobu razgovarati s hitnom "da bolje čuje" ja izvodim sve što mogu da joj pomognem - imala je niti 10 mjeseci, a kad smo stigli do dr. on demantira ono što sam ja vidjela (ne bih se prisjećala )jer kao ja sam inače "paničar" - a on je bio u drugoj sobi kod nas je dakle tata sačuvaj Bože u hitnim situacijama. Ne samo da se ne snalazi standardnim procedurama (kako doći od kuće do hitne u najkraćem roku) nego ima i neki obrambeni da se smijulji s doktorima dok ja "paničarim" što je obično ono što piše u knjizi za prvu pomoć. S druge strane on se može igrati s njma satima bez da pozvizdi, oprati kosu bez plača, pročitati istu priču sedamnaest puta i platiti račune- što je na kraju priče isto dosta bitno za preživljavanje, kaj ne ?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uh, o tatinim instinktima bih i ja imala štošta za napisati.
    Naš je paničar samo takav.
    Jednom je Svena dok je imao cca godinu i pol udarila ljuljačka iz sve snage posred čela. Dijete odmah počelo urlati, ja ga prvo zagrlila i tješim ga (obično ih prvo tješim a onda gledam nastalu štetu) a MM mu govori da proba s glavom lijevo-desno. Mali i dalje urla što od boli što od šoka ali MM se neda, počeo i on vikati (u panisi, naravno) da neka miče glavu lijevo-desno, gore-dolje i još kojekakve nebuloze
    Nakon što je jednom pao na leđa ovaj opet da neka se sagne, čučne, digne nogu... a mali urla iz sveg glasa.
    Mislim od kuda mu samo padaju na pamet vježbe razgibavanja u tim trenucima neposredno nakon pada/udarca

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    spretnost mi je (uglavnom) vrlina - nekoliko puta sam uhvatila padajuci noz (cak i ostricom prema dlanu i nis mi nije bilo)
    mislim da ovo i nije nešto s čim bi se trebala hvaliti (da si uopće pokušavala napraviti, jel )

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    Citiraj Storma prvotno napisa
    spretnost mi je (uglavnom) vrlina - nekoliko puta sam uhvatila padajuci noz (cak i ostricom prema dlanu i nis mi nije bilo)
    mislim da ovo i nije nešto s čim bi se trebala hvaliti (da si uopće pokušavala napraviti, jel )
    ofkors. vise je stvar u refleksu hvatanja. dok si nisam osvijestila pa di mi je pamet bila lol iako imam dobru procjenu za takve opasne stvari (pa si mislim - do jednom)

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Nosila sam malenog, a nečakinja mi se objesila na nogu i srušila me. Nemam pojma kako. Ja sam se uspjela okrenuti, pa sam pala na pločice na leđa, a malenog sam držala iznad sebe u zraku.
    Ja sam ovako jednom spasila burek sa sirom na pješačkom. Imala sam već lijepih 20 god. ina faksu u Rijeci kod žabice...TRAS... ali burek spašen.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Ja sam ovako jednom spasila burek sa sirom na pješačkom. Imala sam već lijepih 20 god. ina faksu u Rijeci kod žabice...TRAS... ali burek spašen.

živio burek!!!!!!!

dosada nisam srećom imala prilika da se dokaže moja polovična nespretnost ali se sjećam dok sam bila dijete šetala sam s tetom i malim bratićem koji je bio beba i teta ga je nosila u klokanici, teta je počela padati na naprijed (ne sjećam se više zašto je počela padati) ali je izvela neki pokret i uspjela pasti na bok...

inače sam se baš lijepo nasmijala s ovom temom, da ih je barem više takvih

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

secemo nas dvoje doma nakon vrtica, i prelazimo igraliste. drzimo se za ruke. na sredini se nalazi velika strafta debelog blata, koju ne primjecujem, i poskliznem se. primjecujem da mi noge lete naprijed, i...

secemo L. i ja isti taj dan, iz istog tog vrtica, kroz isti taj park....i popnemo se na onaj tobogan-brod.
    i sad da se ne bi spustila nz tobogan, uzmem ju ja da cu je spustiti dolje. no u zadnji tren skuzim da je previsoko (visok je bar metar) i da ce L. vjerojatno pasti. no kako sam se vec nagnula da ju spustim, pocela sam gubiti ravnotezu. i sad, mogla sam birati- spustit cu ju, mozda ce pasti, mozda nece ili cu skociti, skup sa njom. odlucila sam skociti, sagnuta, nju drzim u istom polozaju kao da cu je spustiti i.....ledja su mi u komi vec 4 dana. svaki kraljezak se protresao, svaka kost, zglob...ja sama jos (ili bolje receno vise) ne podnosim skakanje sa takvih visina, plus jos njena kilaza, plus sagnut polozaj. smrt za kicmu.

i sad, sta sam ja cula, pocevsi od muza pa do svoje stare- di mi je bila pamet!
    eto, ja sam isla zastititi dijete na svoju stetu i dobila sam istu kritiku.

zakljucak- krtika nikad ne manjka

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    Citiraj nenaa prvotno napisa

živio burek!!!!!!!
    srodna dušo

neko jutro sam išla iz pekare, snježina zapadala, ništa nije počišćeno,
    prilazim pješačkom i kako se od snijega nije vidio onaj nakošeni dio, samo sam skliznula.
    a u desnoj ruci lisnato sa špinatom, lijevom se "držim" za prijateljicu.
    i padam padaam znam da ću pasti, i umjesto da bacim ono lisnato i što bezbolnije se prizemljim, ja lisnato trpam u usta, i naginjem se na drugu stranu da ljosnem na prijateljicu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Po svemu sudeci, moj instinkt je cisto ok. Ulovila sam malca dok je sveki padala njega drzeci na rukama. Sveki je ostala na podu, ja ju nisam ni dozivjela, bitno da sam dijete ulovila.
    Drugi put sam s malcem na rukama silazila po stepenicama, nisam vidjela macku koja se opruzila preko cijele stepenice, stala sam na nju i poletila, ja unazad a malac naglavacke prema dolje. Ulovila sam ga za noge prije nego sam ja svom snagom "sjela" trticom na rub stepenice. On se smijao jos 10 minuta a ja sam se tresla ko siba!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kako je prošla mačka?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Uh, o tatinim instinktima bih i ja imala štošta za napisati.
    Naš je paničar samo takav.
    Jednom je Svena dok je imao cca godinu i pol udarila ljuljačka iz sve snage posred čela. Dijete odmah počelo urlati, ja ga prvo zagrlila i tješim ga (obično ih prvo tješim a onda gledam nastalu štetu) a MM mu govori da proba s glavom lijevo-desno. Mali i dalje urla što od boli što od šoka ali MM se neda, počeo i on vikati (u panisi, naravno) da neka miče glavu lijevo-desno, gore-dolje i još kojekakve nebuloze
    Nakon što je jednom pao na leđa ovaj opet da neka se sagne, čučne, digne nogu... a mali urla iz sveg glasa.
    Mislim od kuda mu samo padaju na pamet vježbe razgibavanja u tim trenucima neposredno nakon pada/udarca

gusim se od smijeha

tema je vise nego fenomenalna

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    a kako je prošla mačka?
    Koliko god sam veliki ljubitelj zivotinja u tom trenu sam ju htjela "nasiljit". Sreca njena, pobjegla je glavom bez obzira i sljedecih par dana spavala na stepenicama ispred tavana...

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

gušim se od smijeha

nedavno idem iz trgovine, u jednoj ruci 2pune vrećice u drugoj kutija jaja koja nije stala u vrećice, obuvam papuče i krećemo 5-6stepenica prema gore u hodnik, jednu papuču nisam obula kako treba i zapnem s njom za stepenicu, padam i dižem kutiju jaja u zrak imala sam nekoliko šljiva po tijelu

što se tiće reakcije kada dijete pada, ja sam jedna od onih koja gleda i nemože se pomaknuti s mjesta Sara je imala nekoliko ružnih padova, niti jednom nisam reagirala kako treba

mm je drugačiji, on bi padao i jednom rukom hvatao mene a drugom Saru

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Upravo si me podsjetila na jednu epizodu Baywatcha.

Nemojte se smijati.

Od svega što sam gledala, iz cijelog tog serijala, sjećam se situacije kada su spasioci trebali spasiti dijete i u tom spašavanju, val ih je nosio na drveni stup od mola.

Spasioc je stavio dijete pred sebe kako se ne bi ozlijedio i dijete je udarilo glavom u stup.

Poanta: ako se spasioc ozlijedi, dijete ne može spasiti samo sebe, a spasioc u nesvjesti je beskoristan.

Ta scena mi je izgledala odvratno (i zato mi se valjda usjekla u memoriju), ali ima logike.

Isto tako u avionima kada stjuardese daju upute, naglašavaju da u slučaju nezgode majke stave masku s kisikom prvo sebi, pa tek onda djetetu. Logično, jer ako je majka u nesvjesti, kako će si dijete staviti masku?

Stoga Felix, ne brigaj, tvoji instinkti funkcioniraju baš kako treba. Žao mi je što je malac proživio sve to, ali nek je u tome svo zlo. Razmisli da si ti mogla zviznuti glavom i biti u nesvijesti (ili još i gore), to bi tek bila trauma za dijete.
    A ovakvih padnja i situacija će kroz djetinjstvo biti sigutno još.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Upravo si me podsjetila na jednu epizodu Baywatcha.

Nemojte se smijati.

Od svega što sam gledala, iz cijelog tog serijala, sjećam se situacije kada su spasioci trebali spasiti dijete i u tom spašavanju, val ih je nosio na drveni stup od mola.

Spasioc je stavio dijete pred sebe kako se ne bi ozlijedio i dijete je udarilo glavom u stup.

Poanta: ako se spasioc ozlijedi, dijete ne može spasiti samo sebe, a spasioc u nesvjesti je beskoristan.

Ta scena mi je izgledala odvratno (i zato mi se valjda usjekla u memoriju), ali ima logike.

Isto tako u avionima kada stjuardese daju upute, naglašavaju da u slučaju nezgode majke stave masku s kisikom prvo sebi, pa tek onda djetetu. Logično, jer ako je majka u nesvjesti, kako će si dijete staviti masku?

Stoga Felix, ne brigaj, tvoji instinkti funkcioniraju baš kako treba. Žao mi je što je malac proživio sve to, ali nek je u tome svo zlo. Razmisli da si ti mogla zviznuti glavom i biti u nesvijesti (ili još i gore), to bi tek bila trauma za dijete.
    A ovakvih padnja i situacija će kroz djetinjstvo biti sigutno još.
    Već dva dana hvatam vremena i volje da napišem upravo ovo!
    Baywatcha se ne sjećam, ali ovo sa stjuardesama mi sinulo, ali nisam znala kako lijepo napisati
    Hvala Rene što si ti to tako lijepo izvela

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i padam padaam znam da ću pasti, i umjesto da bacim ono lisnato i što bezbolnije se prizemljim, ja lisnato trpam u usta, i naginjem se na drugu stranu da ljosnem na prijateljicu
    aaaaa

legendo

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    aaaaa

legendo

Pa tako bih i ja. Šteta lisnatog, a ako mi se već crno piše, a pa onda bar da imam lisnato kao zadnju želju.

Zalogaj je zalogaj, koliko god mi šutjeli o tome.

Nego i ja bi lisnato sa špinatom, SADA!!!!!!!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

saga se nastavlja. ono za bradu mi nije bio bed, ali sada mi bome je.

slomio je zub

kad je na tom nesretnom igralistu zagrizao asfalt, pokusala sam provjeriti jesu li mu zubi na broju, ali od krvi nisam vidjela. kasnije mi se cinilo da je u redu, ali zub je ocito bio napukao i trebalo je samo da zagrize u nesto tvrdo i... krc. fali mu milimetar siroka strafta duz cijelog gornjeg sjekutica. ono bas ima rupu u zubima kad se nasmije.

sad cu iducih par godina imati svakodnevni podsjetnik na vlastitu nespretnost.

nadam se da mu nece poceti otpadati i ostali dijelovi (drugih) zuba. ako su i oni malo napukli...
    moramo zubarici. iako ne znam sto bi nam mogla uciniti. premali je za plombe, a anesteziju necu. ovakav otvoren zub je idealan za karijes. plus sto je poprilicno ostar (srecom pa je dojenje jako rijetko).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: majcinski instinkt?!

Bez ulazenja u raspravu o majcinskom instinktu (koju je svakako nametnuo TM pa joj ne dajem znacaj...btw konstrukcija ocinski instinkt formalno i ne postoji...), samo ti zelim reci da ga odvedes zubaru. On ce vec znati sta da radi.

A ovo - jos sam prije shvatila da sam ocajno los materijal za majcinstvo, ali novi dokazi iz dana u dan isplivavaju :/ - stvarno vise nikad nemoj pomisliti, a kamoli reci...opravdati te moze samo PMS

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    aaaaa

legendo
    Umrla sam od smijeha!!!!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

felix de kuliraj

evo ti prica: MM i ja s Anitom na groblju, uredujemo grob. Uzmem malu od njega da odnese vrecu sa smecem ;drzim ju ispod pazduha jer zeli skakutati a betonski je rub i samo cekamo kada ce se okliznuti. MM krene sa vecom uz komentar "pazi da ti ne padne vis da se nasaja" (prigorski izraz koji je jednak onoj vrc ide na vodu dok se ne razbije). I krene. Par sekundi kasnije Anita mi propada kroz ruke i razbija gornju usnicu i rasijeca gornje desni. ne znam kojim cudom su zubi ostali nedirnuti.

ne smatram se nemajkom. tada sam prihvatila da na neke stvari ne mozes utjecati.
    a to sto nisi vidjela puknuti zub - a ko pod milim bogom vristecem krvarecem djetetu pregledava zube? uvalis cicu il smirujes

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih na burek i lisnato

storma, u pravu si, pretjerujem ali stvarno mi je jako zao sto je krezub.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sad je frajer 8)

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    a MM mu govori da proba s glavom lijevo-desno. Mali i dalje urla što od boli što od šoka ali MM se neda, počeo i on vikati (u panisi, naravno) da neka miče glavu lijevo-desno, gore-dolje i još kojekakve nebuloze

urlam od smijeha i upravo mi dolazi šef i gleda šta se to događa

ajme kolko zgoda i nezgoda na jednom mjestu

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •