-
Mislim da to nema veze s majčinskim instinktom, nego brzinom reakcije, spretnošću, refleksima...
Felix, ja sam se skroz prepoznala u tvom opisu, ko da si mene i moju smotanost opisivala. I bilo je hrpu situacija kad sam ja trebala/ mogla napraviti nešto da spriječim L. da padne, prolije nešto, itd., a nisam. Jedna od najgorih je bila na klackalici - klackamo se, MM s jedne strane, ja s druge, i u krilu drzim L. Glupiramo se i smijemo i L. u jednom trenutku padne, udari u plač, naravno, a ja ostanem sjedit na klackalici ko tuka i buljit u njega. I, naravno, MM, da kakva si ti to majka, imaš reflekse ko mrtvac, bla bla bla...
Što je najgore, ja sam u svakoj takvoj situaciji potpuno svjesna što će se dogoditi, tj. mozak mi je svjestan i kao u usporenom filmu promatra što se događa, ali tijelo ne reagira - kao kad sanjaš da se hoćeš pomaknuti, a ne možeš, otprilike tako. To mi se događa u svim situacijama kad se traži neka brza reakcija, npr kad treba nešto uhvatiti da ne padne. Vjerojatno je to dijelom urođeno, a dijelom potječe iz nevježbe, odnosno činjenice da nikad u životu nisam prismrdila nikakvom sportu. Ma ne da se nisam nijednim bavila, nego ih nisam ni na televiziji gledala. Ne opterećujem se time. To je samo još jedna moja osobina, hendikepirajuća, doduše, ali tu ne mogu ništa i ne smatram da me to čini lošijom majkom ništa više nego što me lošijom majkom čini npr. astigmatizam.
Jedino što mogu po tom pitanju napraviti je što je više moguće izbjegavati potencijalno opasne situacije. Na primjer, kad se uspinjemo ili silazimo stepenicama, L. me obavezno mora držati za ruku, i takve fore. Poznavajući sebe i znajući da neću biti u stanju brzo reagirati, ako je neka potencijalno opasna situacija u tijeku, blizu sam, npr. kad se L. penje na tobogan, ja se penjem iza njega. MM recimo to ne radi, jer on je dokazano u stanju u djeliću sekunde skočiti kamo treba i uhvatiti ga. Ja nisam, i to je to. Ljudi su različiti. Glupo bi bilo gristi se oko takvih stvari na koje ne možeš utjecati. Ja se rađe grizem oko onih kod kojih mogu nešto promijeniti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma