Citiraj Rene2 prvotno napisa
Upravo si me podsjetila na jednu epizodu Baywatcha.

Nemojte se smijati.

Od svega što sam gledala, iz cijelog tog serijala, sjećam se situacije kada su spasioci trebali spasiti dijete i u tom spašavanju, val ih je nosio na drveni stup od mola.

Spasioc je stavio dijete pred sebe kako se ne bi ozlijedio i dijete je udarilo glavom u stup.

Poanta: ako se spasioc ozlijedi, dijete ne može spasiti samo sebe, a spasioc u nesvjesti je beskoristan.

Ta scena mi je izgledala odvratno (i zato mi se valjda usjekla u memoriju), ali ima logike.

Isto tako u avionima kada stjuardese daju upute, naglašavaju da u slučaju nezgode majke stave masku s kisikom prvo sebi, pa tek onda djetetu. Logično, jer ako je majka u nesvjesti, kako će si dijete staviti masku?

Stoga Felix, ne brigaj, tvoji instinkti funkcioniraju baš kako treba. Žao mi je što je malac proživio sve to, ali nek je u tome svo zlo. Razmisli da si ti mogla zviznuti glavom i biti u nesvijesti (ili još i gore), to bi tek bila trauma za dijete.
A ovakvih padnja i situacija će kroz djetinjstvo biti sigutno još.
Već dva dana hvatam vremena i volje da napišem upravo ovo!
Baywatcha se ne sjećam, ali ovo sa stjuardesama mi sinulo, ali nisam znala kako lijepo napisati
Hvala Rene što si ti to tako lijepo izvela