Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: GLJIVE NA VRTIĆKOM MENIU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno GLJIVE NA VRTIĆKOM MENIU

Ka što sam naslov kaže, moram priznati da sam se neugodno iznenadila. Moj Kian je odbio jesti taj saft sa gljivama, jer sam mu ja rekla da za djecu gljive nisu, ali druga djeca normalno knzumiraju gljive u vrtiću. Naravno odmah sam pitala tetu kak to da imaju gljive, a ona mi je rekla da se obroci pripremaju po Prehrambenim standardima za planiranje prehrane u dječjim vrtićima koje su sastavile Ljiljana Vučemilović i LJ.V.Šisler.One su dvije više medicinske sestre sa "dugogodišnjim iskustvom"!
    Ne želim nikoga vrijeđati, niti omalovažavati, dapače, sestrinski posao je vrlo težak i nezahvalan, ali ne postoje li nutricionisti koji moraju završiti fakultet da mogu baratati prehrambenim savjetima?
    Da li je moj trogodišnji sin morao znati da gljive nesmije jesti?
    Molim za savjet kome da se obratim u vezi sa time?
    Puno hvala!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Za trogodišnjake gljive :shock:

Moram priznati da ne znam gdje da se obratiš, možda ravnateljici ili na razgovor kod te med. sestre pa da vidiš kako će ti to objasniti.

Baš moram u svom vrtiću provjeriti da li ikada ili nikada su gljive na meniju.
    Inače je opće poznata stvar da je to veliki no no

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Stvar je u tome kaj po tom programu rade mnogi vrtići i odobren je od strane ministarstva, naravno.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moram priznati da mi je to šok, s obzirom da smo imali poseban roditeljski vezan za prehranu...da je to sad sve zdrava hrana, da se preporuča puno voća svježeg i suhog umjesto grickalica...pa od kuda sad gljive, ako je to isti meni u svim vrtićima.
    Ja bi svakako prvo do osobe koja sastavlja meni, jer mislim da to ipak vrtići za sebe odlučuju od te hrpe odobrenih namirnica.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u novinama pišu obratno, da su navedene autorice sastavile Priručnik u kojem se zabranjuju gljive

članak u Vjesniku
    ''Vrste hrane koje se ne preporučuju za prehranu u vrtićima su plodovi
    mora, gljive, kikiriki,.....''

Jutarnji list

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To mi je logično, ali mi ne rade linkovi.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo još jedan
    http://www.glasistre.hr/?9fa9c01fd24...2,21102,201728,,

u našem vrtiću se taj novi prehrambeni standard ne provodi u potpunosti. Ima krafni i sl. ali koliko ja znam gljiva nema na meniju.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala sad radi.

Kad bolje razmislim pa prije desetak dana su imali uz grah hrenovke

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim hrenovke su nezdrave naravno ( par puta ih je probao i doma ), ali mislim da su šanse da hrenovke izazovu reakciju ( ako je to moguće ) koju može izazvati konzumiranje gljiva neusporedive.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gledaj od hrenovke mu sigurno nebu ništa, naravno ako nije alergičar, ali gjive mislim da pretjeruju probaj razgovarati s glavnom sestrom o tome.
    kod nas nema toga ali ima bijelog kruha i hrenovka ali za stariju djecu.... moram proznati da se u našem vrtiću jako trude oko menija, nema zaprške, pženo ništa...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kod nas u vrticu nema gljiva i nisam to jos susrela, a bila sam u dosta vrtica. bas cudno.. mislim, moj 2-godisnji sin jede gljive i nije mu nis. dapace, obozava ih, u umjerenim kolicinama.
    a to s hrenovkama ne znam kaj bi rekla. hrenovke nisu vise ono sto su bile prije, al ja volim hrenovke i djeca ih vole. vjerojatno zato kaj su fora, pogotovo one male. sad je dosta ljudi protiv toga..a ne moze se u vrticima kuhat kak se kuha u pojedinoj familiji i ak netko smatra da njegovo dijete nes ne treba jesti, nek naglasi prilikom upisa i tetama. reci cu vam samo da se vrlo cesto srece da djeca nece crni kruh ili onaj sa sjemenkama neg sam bijeli,a za crni govore da je zmazan i fuj. 90%njih. pa, sto onda jedu ta djeca doma i po kome bi se trebalo ravnat?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam neki dan bila u drugom vrticu i jela gulas od bukovaca, skroz sam se iznenadila jer se u nasem vrticu vodimo time da gljive nisu za djecu - ne znam ni sama - jesu li ili nisu?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hm, ja živim u uvjerenju da uzgojene gljive (šampinjoni, bukovače...) smiju jesti i djeca manjeg uzrasta... A ove samonikle su zabranjene do 12. godine. Negdje sam to pročitala, a ne nalazim link. Možda se javi netko upućeniji.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...e+%9Aampinjoni

Evo i tu se isto raspravljalo o gljivama, ali mislim da nisi na taj link mislila.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kajsa TANX, printam člamak i nosim ga u ponedjeljak u vrtić, a tražit ću i razgovor sa ravnateljicom. Nisam ja nikakav hrano freak, ali stalo mi je da mi se djeca hrane što bolje je moguče. I moj Kian me užicao hrenovku, ja sam mu je kupila i objasnila da ju je sada dobio i ponovo može kada bude veliki.
    Tako rigorozno iz tog razloga što su hrenovke na popisu kao jedne od najgorih namirnica, i zato što dječja probava još nije dovoljno jaka nositi sa takvim sranjima.
    I da od onda ponekad kada vidi hrenovku kaže " mama ja ti jako volim hrenovke, ali one ti nisu zdrave, ali moći ću ih jesti kada odrastem! I da onda će ih moći jesti jer će imati dobre temelje i formiranu probavu, da mu od takvog njasra nebu niš.
    Inače ja sam obožavatelj gljiva 8) , a od hrenovka i mnogih inih "brzih" namirnica sam se odvikla, i još sam na odvikavanju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •