gdje ima za kupiti? trebam ga za muffine.
nekad ga je bilo u billi, prije jedno dva mjeseca smo obišli sve veće centre i nismo našli.
gdje ima za kupiti? trebam ga za muffine.
nekad ga je bilo u billi, prije jedno dva mjeseca smo obišli sve veće centre i nismo našli.
vidiš gardena se nisam ni sjetila. imaju oni još negdje dućan osim u deželićevoj?
A meni kokosovo mleko stoji u frižideru već 2 meseca i zaboravila sam na njegajer nisam znala šta bih sa njim.
Prvo sam mislila da napravim neku Džejmijevu tajlandsku riblju čorbicu, onda sam mislila da ću raditi neku finu kokos kremu, pa onda planirala da izmislim kolač (kao koh koji se prelije tim mlekom) i ništ od toga.
Koji su i to mafini. Daj receptić pa da ga potrošim, dok mi je u glavi da imam tog mleka![]()
Ima u Mercatoru i mislim da ima i u Intersparu.
Jel može pitanje, što radite s kokosovim mlijekom, kako ga upotrebljavate? Recepti?
Tipfeler...vanesax prvotno napisa
Htela sam te pitati koji su ti to mafini?
Inače, ja sam moje kokosovo kupila u lokalnom marketu.
Proizvođač je Iska, u konzervi od 350 gr.
radim muffine. evo recept:
2 šalice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
125 g rastopljenog maslaca
1 šalica kokosovog brašna
1 šalica višanja iz kompota
2/3 (dvije trećine) šalice šećera
270 ml kokosovog mlijeka
1 jaje
![]()
![]()
inače gledala sam i u mercatoru i u sparu i nije ga bilo. možda sad imaju.
Ja sam ga baš prošli tjedan u Mercatoru uzela u ruke i pitala se šta da radim s tim. Probat ćemo muffine![]()
Izgleda da suTashunica prvotno napisa
A jel to miksaš ili rukom samo lagano promešaš?
Višnje su ti oceđene (mogu li iz zamrzivača)?
Šalica je ona od 1dl, mala, za kafu?
mikserom sve osim višanja, naravno.vanesax prvotno napisa
uzimam višnje iz kompota, nisam probala sa smrznutima.
šalica je ona veća, mislim da je 2 dcl.
kokosovog mlijeka ima i u bio&bio.
ajde dajte jos neki receptic sa kokosovim mlijekom. imam i ja jedno doma a ne znam u sta da ga stavim.
jel ima neko recept za onu piletinu sa kikirikijem i kokosovim mlijekom?
ja imam recept za mouse od kokosa i prefin je
doduse recept je izvorno na talijanskom, ali cu ga prevesti i staviti
daj, daj, dajBP prvotno napisa
![]()
Lu, čini mi se da sam ga videla na coolinariki... Idem da vidim jel tamo
ja kad nemam kokosovog mlijeka, uzmem kokos u prahu i 10 min ga prokuham u vodi, procijedim, i eto mi mlijeka
puno jeftinije, a i idu mi na živce ogromna pakiranja kokosovog mlijeka koja ne mogu potrošiti brzo pa mi se pokvari
u austrijskom dm-u ga ima u malim konzervicama, pa ako netko ide i treba mu neka primi na znanje
Sastojci:
-250 g mascarpone-a
-2dcl kokosovog mlijeka
- sok polovice limuna
-160 g šećera
- 6 litchi u konzervi (egzoticno voce kojeg ima kupiti u marketima u italiji, ali u nedostatku istog, ja koristim kompot od bresaka ili jagoda i dođe super. Moze i kokosovo brasno umjesto za kokos freakove ko ja, otprilike 10 jusnih zlica)
-4 bjeljanjka
u posudi najprije izraditi mascarpone sa malo kokosovog mlijeka, da se dobije fina kremica, dodati limunov sok i šećer, mijesati i dodavati ostatak kokosovog mlijeka. Dodati voce narezano na sitno i dobro umijesati u kremu. Dodati snijeg od bjeljanjaka.
Podjeliti na 4-6 porcija, salice ili kalupice najprije obloziti sa transparentnom folijom, poravnati mousse i staviti hladiti u frizider 12-24 sati. Posluziti sa tucenim slatkim vrhnjem (po zelji) ili otopljenom cokoladom.