-
Mojoj R. jučer sve prešlo u gadan bronhitis. Gadna noć.
Danas je počela iskašljavati pa se nadam da ipak nećemo morati raditi veće intervencije.
-
mislili smo na vas, baš mi je drago
-
Naišla sam na ovo
http://www.cro-rss.com/article_vrhun...8i__785912.htm
istraživanje je pokazalo da liječnici u većini slučajeva nisu dijagnosticirali gripu kod djece mlađe od 5 godina, kod koje se kasnije dokazao virus gripe i preporučuju češće korištenje brzog testa na gripu pogotovo u slučaju hitnih intervencija kad bi bilo bitno na vrijeme dati antivirusnu terapiju.
Eto ako sumnjate na gripu, možda bi bilo ponekad korisno inzistirati da se provjeri, ako se to u nekoj bolnici ne radi - vjerujem da u zarazanoj rade, tamo uvjek dobiješ nalaz s imenima virusa isl.
-
-
Mi smo prošli gripu i to obje cure. Počeli smo s prehladom koja je trajala danima, od toga dobili upalu grla. Popili antibiotik i čim smo ga prestali piti (točnije Klari i dok ga je pila) temperature skočile na 39,6. Imali smo visoku temp. dva dana bili u pedice, izvadili krv i dijagnosticiralo nam pravu pravcatu gripu. Uglavnom nakon 3-4 dana stanje se smiruje a li ostao nam kašalj kojeg se još uvijek nismo riješili a ima tjedan dana da smo preboljeli gripu.
-
Osoblje foruma
evo i mi se upisujemo u klub gripa. jucer sam bila s BCom u zaraznoj i potvrdili da je rijec o gripi. sad se bavimo doma svi nagovaranjem za malo tekucine i spustanjem temperatur. samo da nam i balernina ne zakuri :/
-
spajalica ja prvi dan nisam mogla uopće zamisliti da nešto popijem ili pojedem (a inače uvijek imam apetita kad sam bolesna
)
čisto da znaš, drugi dan je bolje.
-
-
Čini mi se da ove godine gripe ima dosta među djecom, a manje među odraslima :?
-
I meni se tako čini, i dosta je netipična - ima dosta s povraćanjem, proljevima - izgleda kao viroza, nama su ipak potvrdili gripu. Sad smo otkrili streptokok na brisu nakon gripe i uzimamo silapen. Ipak im je oslabila imunitet iako je bila kratka.
-
Mi smo svi 4 bolesni. Odnosno, meni je bolje, samo još kašljem.
Imala sa mtemp do 39. NEvjerojatno.
Moja dr kaže da je gripa, na osnovu pregleda, nije mi vadila krv.
A ped od cura da je viroza neka.
Mala je najbolje prošla (kuc kuc), dobila je taman nakon mene i mislim da je dojenjem dobila antitijela jer je nekako lakše podnijela nego seka.
A kašalj... ne znam kako će uopće spavat danas.
A najgore je MM-u
-
ja još preboljevam gripu...temp do 39,2, užasan neki kašalj, nos curi nenormalno.....malac u nedjelju zakurio....u pon dobio antb jer je crp bio 19...jučer bio bez temp maloprije opet 37,8 :? :? već sam luda...on isto kašlje i šmrca...
bubanima ~~~~~~~~~~~~~~
-
Osoblje foruma
i nama je visoka temperatura trajala cetiri dana, a onda se spustila na oko 37-38. u zaraznoj nakon lupoceta, koji sam mu dala 40-tak min prije, su mu izmjerili 39,3. uglavnom sad kaslje, prilicno grdo, ali u odnosu na prethodne dana je super. poceo je i jesti :D . na srecu ostali samo se provukli, bez viskoe temperature. balerini nos curi, ali to je tema za drugi topic.
~~~~~~~~~~~~ za druge supatnike
-
MI smo stalno nešto bolesni od prošle godine od kraja 10og mjeseca. Tu i tamo se poklopi tjedan - dva da stariji u komadu otidje u vrtić. oStalo je sve kućna njega.
Sada smo djeca i ja gripozni. MM je pošteđen. Stariji kojih tjedan dana izbiva iz vrtića, a izgledalo je kao da sve nekakva virozica prvi, drugi dan. NO, tada je krenula temperatura,i bolovi u nogama da je cijeli jedan dan puzao- nije htio stat na noge, nos je konstantno tekući, a kašalj stalno prisutan.
U međuvremenu se pikulinica zarazila, ali njoj je još veća koma. Ona ima 8 mjeseci i sada već 4ti dan temperaturu koju konstantno moramo skidati ( tu i tamo se popne do 40, ali najčešće je oko 39). Ta nas je temperatura još i manje zabrinjavala od kašlja koji ju je toliko gušio da smo danas otišli na Srebrnjak. Jučer na večer smo u nekoliko navrata skoro otišli na hitnu na Srebrnjak zbog kašlja, već sam spakirala torbu, ali nekako se kašalj ipak na kraju smirio. JOš jedna noć koja je predugo trajala..
Ja sam bila 2 dana ko hendikepirana, na drugom planetu od bolova i temperature. Nakon toga me prati prestrašan kašalj- bolan i zvučan.
Danas smo se u jutro spakirali za Srebrnjak jer smo bili uvjereni da se pikulini opet pojavio bronhiolitis ili bronhitis i da ćemo biti hospitalizirani, no rekli su nam da su bronhići u redu i pustili nas kući. Rekli su nam da je to vjerojatno gripa s obzirom na snižene leukocite. Starijem su isto sniženi leukociti. Doma imamo ventolin i baby inhaler pa po potrebi da joj to damo za kašalj. Od silnog naprezanja su joj i glasnice otišle pa prmuklo kašlje i plače.
Nego, nećemo ići dva puta u bolnicu, ali svejedno me zanima da li bi nešto promijenilo na stvari što se liječenja tičeda smo otišli u zaraznu i da su nam tamo točno dijagnosticirali tip virusa?
-
-
jel moguce da smo sad dobili gripu ili je njena sezona prošla pa je to nešto drugo?
-
provjeri na gripa.hr imaju broj oboljeih po tjednima, nacionalni izvještaj,dolje je negdje link
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma