Može li mi netko reći gdje se najjeftinije mogu razvijeti slike u Zagrebu?Pričam o formatu 10x15.Imam preko 800 komada pa mi je važno dobit dobru cijenu.
Hvala unaprijed![]()
Može li mi netko reći gdje se najjeftinije mogu razvijeti slike u Zagrebu?Pričam o formatu 10x15.Imam preko 800 komada pa mi je važno dobit dobru cijenu.
Hvala unaprijed![]()
Mislim da su u DM-u 1 kn po komadu. Sumnjam da može jeftinije od toga.
U Tisku je akcija, 10*13,5 je 0,75 kn
http://www.tisak.hr/foto/
tisak se skroz isplati. uzimaju (mislim) 7kn za dostavu na kiosk, ali to je ništa ako uzimaš veću količinu...
i u dm-u plaćaš 10 kn cd.
a kod nas i normalni fotografi razvijaju za 1 kn, a mogu donijeti na usb-u i gotovo ja za 1h (dm-5 dana)
Ne moraš nužno uzeti CD u DM-u (mislim)... A i zadnji put kad sam ja izrađivala fotke kod njih (prije ca 2 mjeseca), bile su jeftinije od ! kn (mislim 85 lp, kaj su u međuvremenu poskupili??)... Inače, ja tako svakih nekoliko mjeseci odnesem po 500-600 fotki na razvijanje, pa mi se to u DM-u isplatilo (omjer cijene i kvalitete je sasvim zadovoljavajući)...
pa i meni su bile jeftinije od 1 kn, ne sjećam se točno, tu negdje. Ali rekli su mi da trebam uzeti njihov cd. Pa mi se ne da razvijati tolike slike odjednom da bi mi se to isplatilo.
Inače slike im nisu loše.
Ma možda i jesu jeftinije od 1 kn. Meni se učinilo da sam tako vidjela. Ne naručujem slike, nego knjige. Ali ako je princip isti, a vjerujem da je, onda se sve može obaviti od doma, preko mreže, tj. ne mora se ništa nositi, a pokupi se u odabranom dm-u.
I još jedna zanimljivost - knjige, a valjda onda ni slike, nisu izuzete iz popusta od 15% koji se dobije za naljepnicama ispunjeni bon.
Evo provjereno iz cjenika:
9x12 0,85 kn
10x13.5 0,95 kn
13x17 2,25 kn
15x20 5,90 kn
20x30 12,90 kn
Trošak obrade: 9,90 kn
Znači, može još i 15% jeftinije ako imaš dovoljno naljepnica (0,80 kn za 10x13,5)
Ja sam fotke naručivala Internetom i nikada mi nisu uvaljivali CD, jer ga nisam ni naručivala... Ali, istinabog, ja sam jednom došla s USB-om i prebacila fotke u onaj njihov "strojček", mislim da su mi tada uvalili (i naplatili) CD, iako ga nisam tražila... No, bilo je to davno, pa nisam baš sigurna... U svakom slučaju, isplati se...
meni se ne sviđa kvaliteta dm-ovih fotografija
mi ponekad radimo u dm-u. kvaliteta je kako kad. nekad ok, nekad osrednje. kad doneseš stick u poslovnicu mislim da moraš uzet cd jer oni nemaju drugi način da te slike dostave u foto lab. ako naručuješ preko neta, ne moraš uzeti cd.
danas sam podigla slike na kiosku tiska. isto sve naručuješ preko njihove stranice. kvaliteta je isto ko u dm-u a cijena jeftinija. imaju neku akciju pa su cijene:
9x12 0,70 kn
10x13.5 0,75 kn
13x17 1,68 kn
15x20 5,90 kn
20x30 15,00 kn
Preuzimanje na TISAK kiosku 7,50 kn
Znači jeftinije od dm-a čak i ako imaš kupon s 15% popusta. mislim da jeftinije nema nigdje![]()
ako ima, recite. ja se spremam na veliku narudžbu
DM ima još samo jednu tiny, tiny prednost: možeš platiti karticom!
Hvala za info o Tisku, nisam znala da su jeftiniji... ali nekako mi je bed iskrcati na hrpu brdo love za moje velike pakete fotki... lakše izvučem karticu, a obavezno naručujem kad skupim svih 20 naljepnica...
thanks,cure :D
ja sam isto dala radit u DMu, al ni meni se ne svidja kvaliteta
ja volim da su fotke na mat papiru & da su "cvrste", a sve to u DMu nemrem dobit, vjeruje da je s tiskovom uslugom isto
par dana kasnije otisla sam u foto studio i ponovila neke od fotki iz DMa
razlika je drasticna
do 15.3.pomikaki prvotno napisa
Ja odsad zaobilazim DM-ovo razvijanje, jer sam ravno 4x poljubila policu tamo tražeći svoje nikad razvijene slike.
Mukice, ali isto je takva i razlika u cijeni! Kad npr. dam napraviti 500 fotki u DM-u, i tamo me to košta ca 400 kn, a u foto studiju 1000 kn, onda si malo razmislim... Kvaliteta varira... imaju i svijetlih trenutaka!
Osim toga, mislim da možeš tražiti i mat fotke (ista je cijena)... one su obično mrc tamnije...
ni meni, radila sam tamo jednom i nikad više. užas!ASTRA prvotno napisa
ni meniASTRA prvotno napisa
razvila sam samo jednom
jako lose :/
Ipak, evo, najnovije:
https://asp.photoprintit.de/microsit...details.v3.php
otvorite startnu stranicu, snižene su cijene!
Može li mi netko pojasniti kako se naručuju fotke iz DMa putem interneta?
Sad je u DM-u akcija, 10x15 cm fotke- 0,59 kn. Do 15.11.
Naručuje se lako, ja sam jučer naručila- na njihovoj stranici odeš na DM paradies foto pa naruči direktno i samo biraš sa svog kompa slike, količine i dimenzije i na kraju odabareš poslovnicu u kojoj želiš da ti slike budu isporučene.
Ja i dalje ne kužimannie84 prvotno napisa
![]()
Htjela bi birati sa svog kompa, ne kužim kak. Mislim da ću staviti na USB ili CD pa odnijeti u poslovnicu.
Pa možeš birat sa svog kompa, ajmo ovako:
https://asp.photoprintit.de/microsit...6c60c8c654bc61
i onda na direktno online naručivanje.
Jedino piše:
XP Plugin
Windows XP Plugin podržava integriranu funkciju naručivanja fotografija sa XP. Možete naručivati izravno s Vašeg pretraživača.
Ako ga nemaš, možeš ga skinuti, link je odmah ispod ove rečenice.
Akcija je do subote![]()
da podignem temu,imam brdo slika za razviti,gdje mi se najviše isplati,ima li kakve akcije
Ja sam nedavno razvijao na www.fotoxl.hr po cijeni od 0,39kn-naručivanje preko interneta. To je ista firma koja radi i za dm i svaki mjesec imaju neke lude akcije.Prijavi se na njihov newsletter i obavijeste te svaki mjesec kad je neka akcija.Fotke su ispale mrak,a cijena je još bolja![]()
danas na 2 mjesta u gradu fotke 10x15 2,30kn
skupo
imam savršenih iskustava s FOTO.COM
Mi i prijatelji skupimo 1.000 fotki i tada je naisplativije. 10x15 nas s dostavom ispadne oko 0,54 kn/kom
Slike su odlične kvalitete i brzo stignu![]()
jel netko razvijao fotke u zadnje vrijeme?
Kakve su one iz Cewe?
Zar su te fotke iz DM-a tako loše?
ja nisam već neko vrijeme razvijala, al sam ih ranije uredno u dm-a radila
i foto knjige i slike
meni su bile sasvim ok
puno bolje nego u tiska
a imaš opciju odabira i papira i kvalitete