Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Prolivena voda po laptopu

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Prolivena voda po laptopu

Jučer mi se prolila voda po laptopu, ne znam koliko, ali mislim da nije više od 0,5dcl. Naime zaspala sam s laptopom u krilu i vodom u ruci, nevjerojatno ali istinito (plakala bih ali neću) i probudila se s ugašenim laptopom kojeg više ne mogu upaliti. Nije bio puno mokar, stvarno samo malo i otvorila sam ga i nisam našla tekučinu, jedino ispod tipkica je bilo par kapljica i kad sam ga okrenula iscurilo je malo tekućine iz onih rupica gdje je touchpad, ali on ne radi, ništa, ne reagira, ne može se upaliti tj uopće nema kontakta. Šta mi je napraviti i ima li mu spasa?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mislim da si pogriješila kaj si ga palila dok je jos bilo vode unutra
    Ništa sad..neka se suši barem par dana i onda pokušaj

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Probaj kao s mobitelima u tom slučaju! Odvoji mu bateriju, otvori ga, okreni nek se cijedi i NIKAKO GA JOŠ DANIMA NITI NE POKUŠAVAJ UPALITI!!! Mi smo naš stari, isto proliven, tako izokrenuli, iscijedili, sušili 2 tjedna + dodatno fenom i uspjeli osposobiti, a svoj mob. sam zbrčkala jer sam ga prerano išla paliti (pao mi je u blato kod izlaska iz auta...). Eto, sretno!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislite da sam nešto zeznula što sam ga pokušala upaliti iako nije uopće reagirao ništa, ni žaruljica se nije upalila. Ali ajde dajete mi barem neku nadu, joooooj da bar nemam tisuće važnih podataka na njemu koji naravno nisu spremljeni.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, jer može doći do kratkog spoja (struja plus voda)..ali ne mora biti da je nepovratno uništen..samo ti njega pusti da se suši.. A kaj se tiče podataka, sigurna sam da ti ih mogu spasiti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako se palio dok je u baterija bila "napunjena", onda vjerojatno ništa od toga. čim si ga pokušala palit otišo je vragom. ali podaci sa harda se vjerojatno mogu izvuć sa nekim čitačem harda. skini bateriju i suši...to je jedino što se sad može napravit

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zivim u potkrovlju i cesto nam se po krovu setaju ovi iz kablovske,
    rezvlace zice i redovno pomere poneki crep..
    I tako,jednoga dana,pada kisa,procuri krov bas iznad stola na kojem stoji laptop...
    I dok sam ja ukapirala sta se desava jadnicak je vec bio pun vode,grrrr!
    I pokusala sam da ga upalim-mrtav.
    Mm ga okrenuo naopako da se iskaplje i osusi,odneo u servis i sve ok
    Posljednje uređivanje od KayaR : 12.05.2012. at 12:10

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne treba znaciti da nema nade samo zato sto si ga pokusala upaliti samo nemoj to vise pokusavati

Odvoji bateriju od laptopa, okreni ga i odserafi maskicu koja drzi hard disk pa ukloni i njega, izvadi memoriju takodjer.
    Okrenes ga bocno otvorenog i ostavis da se susi minimalno tjedan dana.
    Ne izlazi ga suncu, bitno je da bude u hladu, najbolje na propuhu negdje.

Nemoj ga tresti i buckati da provjeris jel ima vode u njemu nego budi njezna s njime.

Nasusili smo se laptopa u zivotu, ako je samo voda u pitanju ne bi trebalo biti problema

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eh da, zaboravih, neznam koji laptop imas ali okreni ga bocno na onu stranu na kojoj joj je ispuh

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako nije zasmrdio kad si ga pokušala upaliti, ima nade. Moj je zasmrdio, onako kao kad bakelit gori. I gotov je zauvijek, matična ploča izgorila. Ali, hard disc se izvadi i podaci su bez problema dostupni.

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Ovako prolio sam vodu po laptopu i sad su mi se ukazale dvije linije preko ekrana i ne znam šta da radim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •