Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: vrlo sam zabrinuta

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno vrlo sam zabrinuta

Naime, prekjučer mi se u desnoj dojci stvorila neka kvrga koju osjećam kao zastoj mlijeka, ali zaista ne vjerujem da je to u pitanju jer Matej već dugo siše samo prije spavanja i koji put noću tako da odavno nisam imala prepunjene grudi, zapravo, uvijek su mekane i opuštene.
    Ova kvrga mi se nalazi desno dolje od same bradavice i malo boli na dodir, a izvana se vidi crvenilo ( ne znam je li to od moga pipanja ).
    Pokušala sam Mateja staviti da siše tako da masira kvrgu, ali kako je on velik, nije htio dugo stajati u tom položaju.
    Užasno me brine jer nikad nisam bila sklona kvrgama, čak ni na početku dojenja.
    Ako se stvar ne popravi za dva dana, odlazim napraviti UZV dojke, ali ne znam hoće li liječnik moći što vidjeti s obzirom na laktaciju? Ili ću morati prekinuti dojiti?
    Ima li koja od vas slično iskustvo?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pogledaj imaš li koji blister (vrlo sitna bijela točkica na bradavici). Nekako me tvoj opis najviše podsjeća na zastoj mlijeka koje se ne može drenirati iz tog dijela dojke zbog začepljenog kanalića.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

klia, vidjet ce ti prosirene mlijecne kanalice, jer si u fazi laktacije jos ali mislim da to ne bi trebalo smetati za UZV

nadam se da ce biti sve u redu
    javi novosti

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sve znas i sama:
    - kupus izmedju podoja
    - topli oblog prije podoja ili izdajanja
    - pogledati imas li bijelu tockicu (blister)

Meni se to isto dogadjalo, isto tako i kad je L. bila "vec velika" i dojila vrlo rijetko (1 put u 2 tjedna), cak uopce u to doba nije dojila na dojku u kojoj su mi se stvarale kvrzice. Meni bi to najcesce proslo samo od sebe, a kupus sam morala primijeniti samo 2 puta.

UZV opcenito nije lose napraviti (ja to odgadjam vec duuugo).

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage cure, hvala na odgovorima!

Izgleda da je ipak u pitanju bio zastoj ( bez blistera ) jer se danas situacija sama od sebe puno poboljšala. Kvržica ( zapravo kao da osjećam otečenu prugicu koja ide prema bradavici, očito kanalić ) je puno manja, ne osjećam bol na dodir dojke, možda samo malo ako je jako stisnem. Možda je situaciji i pomoglo to što je sada čitava atmosfera jedan veliki topli oblog.
    Ali još uvijek ne mogu vjerovati da mi se to dogodilo nakon 2 godine dojenja!
    Naslućujem što je mogao biti razlog: u četvrtak sam na posao išla s grudnjakom na žicu misleći da sad u grudima ima premalo mlijeka da bi mi moglo stvarati probleme....Kad ono - šipak! Izgleda da mi je kanalić bio prignječen i ono se nagomilalo...
    Jel vi meni vjerujete da me dojka nije ovako boljela ni na početku dojenja?! ( Zbilja nikad nije kasno...)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Drago mi je da je sve OK.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •