Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: KAŠALJ KOD BEBE OD 2 MJESECA

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno KAŠALJ KOD BEBE OD 2 MJESECA

bebica ima 2,5 mjeseca. od ponedjeljka kašlje, prvo lagano, a potom sve jače. bili naravno do pedijatrice koja kaže da ima početni bronhitis. tamo je inhalirali, ništa nije izašlo van od sekreta. inače, nosić joj nije začepljen, nema nikakve sline u njemu. parili smo je na kamili 3 puta dnevno, uzeli inhalator i inhalirali je fiziološkom 2 puta dnevno, kupili i električni nosno aspirator - ništa, nikakve sline. što da radim, od jutros malo jače kašlje. par dana je i nešto slabije jela, no ima već 3 dana da se vratila u formu. opće stanje joj je dobro, vesela je, aktivna, spava kao i inače, smije se i ostalo. no ja naravno luda od brige i uplašena, po prirodi sam paničarka. molim vas, dajte mi neki savjet ili svoje iskustvo. što mi je raditi. :/

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Neznam ali šaljem a bebici ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo ozdravi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala, treba mi što više pozitvne vibre.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kakav je kašalj? suh?
    ako kašlje zrelo onda bi trebala nešto davati za iskašljavanje? možda prospan? to je na biljnoj bazi pa mislim da ne trebalo škoditi, ili pitaj u ljekarni za savjet

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    kakav je kašalj? suh?
    ako kašlje zrelo onda bi trebala nešto davati za iskašljavanje? možda prospan? to je na biljnoj bazi pa mislim da ne trebalo škoditi, ili pitaj u ljekarni za savjet
    sirup za iskašljavanje 2,5 mjesečnoj bebi?
    koja ne zna iskašljavati?
    ne znam baš... :/

monasona, možeš bebu inhalirati i do 5 dnevno, ništa neće biti
    vaditi šmrkljiće, ako ih ima, isto što češće
    davati joj puno dojiti i vlažiti nosić fiziološkom

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kakav je kašalj? suh?
    ovo ne bih savjetovala nikako, premala je za iskašljavanje. moj je prešišao dvije godine i još ne zna iskašljati.

mona ja sam svog u najkritičnijim trenucima znala inahalirati i po 5-6 puta u dva sata, pogotovo pred spavanje.
    kad mu ideš vaditi šmrkljiće aspiratorom prije toga stavi fiziološke u obje nosnice da se to sve skupa navlaži i onda izvlači.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne znam, nama je pedica onu prvu zimu kad je Sara kašljala, znači bila je neka 2,3mjeseca stara rekla da joj kupim Prospan jer će razrijediti sluz i tako pomoć kod iskašljavanja (nemam sad kod kuće taj sirup ali mislim da piše na uputama da razrjeđuje sluz i blago smiruje kašalj)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne znam, nama je pedica onu prvu zimu kad je Sara kašljala, znači bila je neka 2,3mjeseca stara rekla da joj kupim Prospan jer će razrijediti sluz i tako pomoć kod iskašljavanja (nemam sad kod kuće taj sirup ali mislim da piše na uputama da razrjeđuje sluz i blago smiruje kašalj)
    ključna riječ je "pedica"

dakle, ako misli davati 2,5 mjesečnoj bebi išta od lijekova, bili oni biljni ili ne, potrebno se prvo javiti pedijatru

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala svima na savjetima, danas manje kašlje, općenito je bolje beba. još ću je često inhalirati, kupila sam i ovlaživač zraka pa se nadam da će biti sve o.k

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    ključna riječ je "pedica"

dakle, ako misli davati 2,5 mjesečnoj bebi išta od lijekova, bili oni biljni ili ne, potrebno se prvo javiti pedijatru
    ženska je došla pitati za savjet i što smo mi radile u toj situaciji i to sam ja napisala
    nisam joj rekla "idi u ljekarnu i kupi Prospan"

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovo si rekla:
    kakav je kašalj? suh?
    moje je mišljenje i osobno iskustvo da bebi od 2,5 mjeseca ne treba davati nikakve lijekove dokle god to ne odobri pedijatar
    ne kužim u čemu je problem

monasona, drago mi je da je bebici bolje :D

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

još jedan za bebicu

makistar

Početno Re: KAŠALJ KOD BEBE OD 2 MJESECA

fizioloski rastvor u nosic bebe stavi tri do cetiri puta na dan,najbolje je onaj sa pumpicom zove se MARISOL sprej,onda bi takodje bilo dobro oprati svinjsku mast u devet voda i mazati bebi na grudi nakon kupanja..Daktanol gel tri puta na dan po jedan santimetar istisni bebici na jezik ili joj istisni na varalicu ako tako bolje prihvata..Veruj mi da je to najbolje ,znam iz iskustva jer imam dvoje dece...srdacan pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •