Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: kako ovo objašnjavate? molim vaše mišljenje

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno kako ovo objašnjavate? molim vaše mišljenje

radili smo pretragu krvi u 2g curice, hemoglobin je bio 120, znači u granicama normale, hematokrit 0.363- i on je Ok, ali željezo 6.8- dosta nisko. Doktorica je na sve to rekla da je u biti željezo u redu, sve da ima hemoglobin 109 smatra se da je u granicama, možemo eventualno malo davati željeza da se popune zalihe... zanima me da li je željezo kritično ili ne? hvala

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kritično- nije, nisko je...ali s željezom nikad ne znaš...varira do 100% tijekom dana pa možda da ponovite nalaz plus feritin.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imali smo i niže... za malu djecu to nije neuobičajeno, jer tek uvodiš razne namirnice.

Teško je reći samo na temelju jedne pretrage. U proljeće (nakon zimske prehrane) obično bude još niže. Isto tako nakon prehlade / bolesti.

Naša pedijatrica nije dizala paniku za ovakve nalaze, ali kad je željezo palo još niže (u jednom trenutku nakon nekakve alergije hemoglobin je pao ispod 100) dobili smo legofer sirup. Sirupi sa željezom su agresivni, kod mog sina su uzrokovali proljeve i povraćanja i bilo je dosta teško naviknuti ga na njih i treba ih uvoditi postupno. Dosta dugo ih treba uzimati da bi se vidjeli rezultati. No, u roku 6 mjeseci nalazi su se popravili pa smo prestali s tim. Uvijek sam se pitala da li to djetetu šteti ili koristi... :/

Budući da sam tada još dojila, a i ja kronično imam nisko željezo, probala sam sebi i djetetu pomoći tako da sam ja uzimala preparate željeza (neke tablete za žvakanje, ne sjećam se više imena... možda Ferax ali nisam sigurna). Možda je pomoglo...

Nikad nisam bila sigurna da li je sirup željeza djetetu pomogao ili odmogao, jer mu je izazvao dosta probavnih smetnji. Srećom, nemamo više tih problema. U ono vrijeme probala sam djetetu davati što više zelenog povrća i bobičasto voće, ali i tu je bilo dosta ograničenja jer tako mala djeca ne jedu još sve namirnice.

Mislim da je vaša pedijatrica u pravu kad ne inzistira na dodatnim preparatima željeza. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •