Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: puko mi zub!!!!!!!!

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno puko mi zub!!!!!!!!

Kao što i naslov kaže puko mi zub i zato molim da mi se javi bilo tko sa preporukom i brojem telefona nekog privatnog zubara. Termin poroda mi je praktički na vratima, a ja ne zelim s napuklim zubom u rodiliste!
    Živim na zapadnom dijelu grada Zagreba ( Područje Stenjevec- Gajnice )
    Molim vas hitno...smrc...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je u trudnoci isto puknuo zub. Dvaput! Dvaput isti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imas pp za zubarku u Rudesu.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jooj Lubice draga . Jel te boli ?

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Popravila sam ga danas. Zubar je bio genijalan -pažljiv i sa dozom humora- jer nedavno dobio klinca pa kad je mene vidio s trbuhom i još kad sam mu rekla da sam u terminu, sav se raznjezio .

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Superr ! Bas mi je drago da je sve super proslo.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gdje ima dobar privatnik i meni je pukao zub, cijela unutanja strana šestice? na malešnici sam..

šta opće rade kad pukne zub?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kate, ja ne znam za zubića na Malešnici,ali nažalost znam kaj rade kad pukne zub: cijeloga ga zaliju u plombu.
    Meni se prije 15 godina odvalilo pola šestice i zubar mi je (naravno nakon slikanja i sanacije korijena) oko cijelog zuba stavio kao neki metalni kalup unutar kojeg je stavio sloj po sloj plombe.Ništa nije bolilo,drži dan-danas,kuc-kuc!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rosa, thanx

jel ti zub bio plombiran prije pucanja, meni je?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Je,Kate, nažalost-bio je plombiran i prije pucanja. Sve moje šestice su plombirane...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bila sam sada kod zubara i samo je malo pobrusio plombu da nije hrapava, kaže to može godinama tako biti i navodno zub je mrtav od prije.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mene je godinama boluckao zub i nitko ni nakon slikanja nije ništa vidio što mu je. Čak su mi liječili zub do njega, jer se kao na slici vidjelo da je na njemu fraktura.
    Međutim, ovaj me i dalje bolio sve jače. Tek sad kad su ga otvorili pukao je do kraja po pola cijelom dužinom ko kokica :shock: Nakon vađenja živca, zubar mi je odstrasnio čitav unutarnji dio zuba koji je pukao (iako mi ni to nije jasno zašto, ali sad je ionako gotovo), korijen je ostavio i za par dana moram ponovno ići slikati jer ako je pukao i korijen čitav zub (na kojem nema čak ni karijesa) mora van :shock: :shock: :shock:

e sad mi nije jasno: ako mi je izvađen živac, valjda me više ne može boljeti, a koliko vidim nakon sanacije korijena, zub se još može zablombirati tako da se vrati u funkciju - zašto ga onda vaditi?

znam da je teško ovako napamet znati treba li ili ne treba, ali ja nikako pod ovim okolnostima, bez obzira jel korijen čitav ili nije, ne bih dala vaditi (zdravi) zub :/

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zub bez zivca moze boljeti jednako kao i onaj s zivcem, a i vise. Kroz puknuti zub svasta ulazi pa se moze upaliti cak i celjusna kost.

Been there, done that. Ne ponovilo se, ni priblizno.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

koja je onda svrha vađenja živca? :?

meni je rečeno da me sad više neće boljeti
    :/
    ..........a ako se dobro "zabetonira" ne bi trebalo više ništa ulaziti........valjda

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zivac se vadi jer je upaljen/trul ili opcenito bolestan i time nepotreban. Zub koji ostane jos uvijek moze puknuti ili napuknuti, izvana ili iznutra. Jedan od razloga zasto puca je tanka zubna stijenka, koja moze ostati nakon vadjenja zivca i prekapanja po zubu.

Taj moj kojeg spominjem napukao je u korijenu, dosta nakon samog vadjenja zivca i betoniranja. Dugo, dugo nije boljelo nista, niti se sto vidjelo (nije bilo razloga onako nasumce, recimo, slikati ga na rentgenu). Kad je pocelo boljeti... e, dobro da je sve bilo rijeseno samo vadjenjem tog zuba. Moglo se stosta dogoditi, s obzirom da je situacija dosla sve do celjusne kosti.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kako je meni prezentirano - moji živci nisu bili niti upaljeni niti truli, a za zube mi se čak reklo da je velika šteta jer su intaktni - što će valjda reći da im nije ništa osim što imaju frakturu i da se ništa drugo ne može napraviti nego izvaditi živac da me prestane boljeti
    čak štoviše, upozorena sam da na tu stranu ne smijem jesti kao uostalom niti do sad jer me boljelo, ali kako sada više neću osjetiti bol jer je živac vani, moram jako na to paziti
    kajaznam :/
    u svakom slučaju meni su zubi popucali prije vađenja živca, a čak to ne bih povezala niti s krhkom stijenkom jer mi je zub pukao na pola po sredini

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •