Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: PREGNITAL tablete kao nadopuna prehrani u trudnoći

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno PREGNITAL tablete kao nadopuna prehrani u trudnoći

Kada sam ostala trudna kupila sam Pregnital kao nadopunu prehrani u trudnoći, i vjerujući preporuci apotekara (koji zna više od mene ?) nastavila sa drugom i trećom kutijom....
    Nisam gledala sastav, jer kako rekoh, vjerujem "kompetentnima".... Međutim Pregnital nema ništa osim B vitaminskog kompleksa i brdo omega masnih kiselina.....
    Od Kalcija, Magnezija i ostalog bitnog nažalost ništa....
    Da sam na vrijeme ovo saznala, nebi doživjela STRAVIČNE grčeve u listovima koji su bili toliko nepodnošljivi da sam si u jednom trenu pomislila da bi bilo najbolje da fino skočim preko balkona jer tako groznu, dugu i intenzivnu bol još u životu nisam osjetila.....
    Na manjak Kalcija upozorila me moja ginica i jedna druga apotekarka.... Omega kiseline uvijek možeš kupiti odvojeno.....
    Sada ne samo da imam skoro novu kutiju famoznog Pregnitala, nego i 200 kuna troška na ekstra kupovinu Kalcij citatrata i magnezija.... Sitnica .....

Koji je po vašem iskustvu najkompletniji dodatak prehrani za trudnice ? Prenatal od Twin Lab-a, još nešto drugo ?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Osobno mi se Pregnital kao prenatalna formula uopće ne sviđa. Kao što si već primijetila-sastav je takav kakav je i samim time ne zadovoljava sve nutritivne potrebe.

Ono što spominješ kao "brdo omega masnim kiselina" je ustvari mizerna količina alfa-linolenske kiseline koja, da bi prešla u DHA (jedinu omega-3 potrebnu djetetu), prolazi oksidaciju koja ovisi o puno parametara (jedan od njih je i prehrana trudnice). No, izvor alfa-linolenske je puno jeftiniji od pročišćenog ribljeg ulja iz kojeg se dobivaju djetetu potrebne omege-3 pa to snižava cijenu proizvoda i čini ga primamljivim.

Drugo (i ne tako nevažno)-kapsula je mala. Budući da suplemente pratim i bavim se njima znam da je fizički nemoguće sve nutrijente koji su na deklaraciji "stisnuti" u tako malu kapsulu ako su oni iz prirodnih izvora tako da osobno Pregnital smatram jednom velikom prevarom koja cilja na ženu u, za nju, najosjetljivijem periodu.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Na početku trudnoće provela sam prilično temeljito istraživanje raspoloživih prenatalnih dodataka na našem tržištu. Kao orijentaciju o preporučenom sastavu prenatalne formule uzela sam preporuke sa stranice Poliklinike Harni:

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...suplementi.asp

Eliminirala sam prvo sve prenatalne nadopune koje u svom sadrže vitamin A (tu je otpao i Twinlab i NaturalWealth i mnogi drugi...). E sad, da ne duljim, nakon pomnog uspoređivanja sastava pojedinih formula, te svojevrsne cost & benefit analize, moj zaključak je sljedeći: Centrum Materna ili Centravit za trudnice s dodatkom omege. Kako oba ova pripravka ne sadrže dovoljne količine Ca i Mg, to je potrebno još nadodati.
    Trenutno uzimam dakle dnevno: Centrum Materna + 2x folic plus (za pojačavanje Ca) + 2 x 250 mg Mg (+ fluonatril od početka trudnoće, ali to je neka druga priča...)
    Od 3. semestra planiram još ubaciti omegu3 i to je to.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja uzimam Pregnital, povremeno kalcij citrat i magnezij. E sad, vjerujem da mi to ne bi bilo dostatno da ne vodim računa o prehrani. Jedem isključivo hranu pripremljenu doma, po mogućnosti iz namirnica kontroliranog porijekla, krto meso i barem jednom tjedno ribu, maslinovo ulje, dosta svježeg povrća, različite grahorice, raznoliko voće (svježe i sušeno te koštuničavo), ne pijem gazirano, ne konzumiram konzervanse, nastojim izbjeći suhomesnato, masno, žestoko, ne tamanim grickalice....

Iako može izgledati glupo, ja vjerujem da treba znati prepoznati što nam organizam govori.... na prvi znak grčeva počela sam dodavati magnezij, blago krvarenje zubnog mesa sam riješila u kratkom vremenu povećanim unosom C vitamina (svježi limun, kiselo zelje....), natečene noge i ruke u zadnjim tjednima trudnoće ublažavam ananasom i unosom više vode....

Dakle, dodaci prehrani DA ali, dobra i uravnotežena prehrana u prvom redu!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim, baš sam se osjetila prevarenom, a koliko vidim niti jedan drugi prozivod nije "potpun" i opet je smisao svega potrošnja, potrošnja, potrošnja jer niti jedan od suplemenata nije potpun.

Hvala puno na linkovima , svakako ću proučiti sadržaj.

O tome da brijem samo na (zdravu) prehranu i da cijeli dan hodam po placu u potrazi za namirnicama koje će mi na prirodan način pružiti "sve što mi treba" nemam niti volje, niti vremena, niti se takva ideja uklapa u moj način života i svijetonadzora. Nisam nikad bila brijač na zdravu hranu niti sam brojala kalorije, a kile ionako teško skupljam i u normalnom stanju i u trudnoći.
    Not that kind of person .... Jedem što jedem i jedem što mi se jede, nisam ljubitelj slatkog niti junk-food-a, a ne jede mi se niti više niti mi se jede išta posebno. Voće jedino jedem cijeli život kao maijak, to predpostavljam da je +.

Nikad nisam bila opterećena prehranom. Ionako smo u sebe utrpale do sada toliko GM-a da niti same nismo svijesne. E-brojevi danas su sastavni dio najobičnijeg kruha, o čemu onda da pričamo ? Jedino da si sama iza kuće posadim vlastitu eko-farmu povrća i žitarica ......

A mom dragom magistru farmacije svaka čast na kompetenciji, bravo Ili je opet lova bitnija, pa makar i ako se radi o trudnici

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj SUGAR BABY prvotno napisa

A mom dragom magistru farmacije svaka čast na kompetenciji, bravo Ili je opet lova bitnija, pa makar i ako se radi o trudnici
    Možda je jednostavno neznanje u pitanju. Farmaceute na fakultetu vrlo malo uče o dodacima prehrani iako sad ispada da im je prodavanje toga u opisu radnog mjesta. Možda ovaj tvoj mr. ph. jednostavo vjeruje predstavnicima i uvozniku, tome što je preparat relativno novi ili od silnog posla jednostavno nije imao vremena okrenuti kutijicu i pročitati deklaraciju. Ne opravdavam ga-da se razumijemo-no svijet nutrijenata za posao je puno gori nego svijet lijekova kod kojih je sve poznato: doze, upotreba, interakcije....Ovo prvo je svijet za sebe i potrebno ga je proučavati godinama da se shvate zakonitosti.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj SUGAR BABY prvotno napisa
    O tome da brijem samo na (zdravu) prehranu i da cijeli dan hodam po placu u potrazi za namirnicama koje će mi na prirodan način pružiti "sve što mi treba" nemam niti volje, niti vremena, niti se takva ideja uklapa u moj način života i svijetonadzora. Nisam nikad bila brijač na zdravu hranu niti sam brojala kalorije, a kile ionako teško skupljam i u normalnom stanju i u trudnoći.
    mislim da za zdravo se hraniti nije potrebno cijeli dan hodati po placu, već samo se malo više informirati.
    ne radi se tu o nekim namirnicama koje rastu na marsu, do kojih je ne znam kako teško doći ili koje su ne znam koliko skupe.
    problem može biti samo ako netko ima "nezdrave" prehrambene navike, pa mu samim tim biranje cvjetače ili salate predstavlja nadljudski napor ( ), ali i sama si rekla da nisi ljubitelj junka niti slatkog.

svejedno, malo mi je :? tražiti informacije o nekoj tabletici koja je (samo) dodatak prehrani, a nakon što se ispostavi da je sve što na kutiji piše o njenom sastavu laž, reći da se osjećaš prevarenom, ali i dalje ostajati kod svog svjetonazora da ti ne pada na pamet razmišljati o izboru namirnica koje jedeš svaki dan da bi od njih dobivala ono što ti jedna tabletica nikako ne može pružiti.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •