-
Problem: Menzis i nestanak mlijeka
Moj mali sinčić če sutra napunit 4 mjeseca. Do sada sam ga dojila i navečer dodavala oko 100ml formule jer mi uvijek izgleda gladan kad se bliži spavanje (i u pravu sam jer obično popije sve).
Ja dobivam menzis od 6 tjedna (nakon poroda) i primjetila sam da mi je uvijek mlijeko manje kad ga imam pa uvijek moram dodat malo formule tijekom dana barem jedanput. Evo sada mi je završio menzis i stvarno osječam veliku razliku u koliko mlijeka ima. Mali mi pojede par minuta i izprazni sve i još je gladan. Plače, nemiran je, stavlja ruke u usta.. pa sam mu dala više formule i sve je popao.. pa se pitam šta ču napravit. Da smanjim dojenje samo za ujutro, navečer, i tijekom noči? Ne mogu ovako nastavit da ga 'nahranim' i da je još gladan uvijek.
-
Savjetnice će ti dati detaljan odgovor.
Ono što ja znam jest što više smanjuješ podoje to remetiš zakon ponude i potražnje i naravno, količina mlijeka koja se proizvodi, smanjuje se.
Zašto si ikad davala adaptirano mlijeko???
Tvoje bi dojke proizvodile točno onoliko mlijeka koliko je djetetu potrebno.
Mene su učili da majka uvijek ima mlijeka za svoje dijete i da se proizvodi mlijeka onoliko koliko djetetu treba.
Ja slijepo slušam svoje tijelo i samo dijete dojim, dojim, dojim i dojim, a mlijeka će uvijek biti koliko treba.
I kad bude u trećem mjesecu skok u razvoju mi ćemo i dalje samo dojiti, dojiti i dojiti.
-
svakako je točno da što se više doji da će biti i više mlijeka za bebu.
i da je majčino mlijeko upravo savršeno u kvaliteti za bebu.
daješ mu obje dojke na podoj? mislim, kad se napapa na jednoj i traži još, daš mu drugu?
dobro napreduje? da li započinjete obrok na dojci na kojoj je prije papao?
sigurna sam da znaš da prvo ide vodenasto mlijeko, a zatim ono gusto zasitno.
ja ne bi nikako smanjivala dojenje ili ga ograničavala, jer će se mlijeko samanjit na tu količinu.
no, na vama je da odlučite
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma