Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Problem: Menzis i nestanak mlijeka

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Problem: Menzis i nestanak mlijeka

Moj mali sinčić če sutra napunit 4 mjeseca. Do sada sam ga dojila i navečer dodavala oko 100ml formule jer mi uvijek izgleda gladan kad se bliži spavanje (i u pravu sam jer obično popije sve).

Ja dobivam menzis od 6 tjedna (nakon poroda) i primjetila sam da mi je uvijek mlijeko manje kad ga imam pa uvijek moram dodat malo formule tijekom dana barem jedanput. Evo sada mi je završio menzis i stvarno osječam veliku razliku u koliko mlijeka ima. Mali mi pojede par minuta i izprazni sve i još je gladan. Plače, nemiran je, stavlja ruke u usta.. pa sam mu dala više formule i sve je popao.. pa se pitam šta ču napravit. Da smanjim dojenje samo za ujutro, navečer, i tijekom noči? Ne mogu ovako nastavit da ga 'nahranim' i da je još gladan uvijek.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Savjetnice će ti dati detaljan odgovor.

Ono što ja znam jest što više smanjuješ podoje to remetiš zakon ponude i potražnje i naravno, količina mlijeka koja se proizvodi, smanjuje se.
    Zašto si ikad davala adaptirano mlijeko???
    Tvoje bi dojke proizvodile točno onoliko mlijeka koliko je djetetu potrebno.
    Mene su učili da majka uvijek ima mlijeka za svoje dijete i da se proizvodi mlijeka onoliko koliko djetetu treba.

Ja slijepo slušam svoje tijelo i samo dijete dojim, dojim, dojim i dojim, a mlijeka će uvijek biti koliko treba.
    I kad bude u trećem mjesecu skok u razvoju mi ćemo i dalje samo dojiti, dojiti i dojiti.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

svakako je točno da što se više doji da će biti i više mlijeka za bebu.
    i da je majčino mlijeko upravo savršeno u kvaliteti za bebu.

daješ mu obje dojke na podoj? mislim, kad se napapa na jednoj i traži još, daš mu drugu?
    dobro napreduje? da li započinjete obrok na dojci na kojoj je prije papao?
    sigurna sam da znaš da prvo ide vodenasto mlijeko, a zatim ono gusto zasitno.

ja ne bi nikako smanjivala dojenje ili ga ograničavala, jer će se mlijeko samanjit na tu količinu.
    no, na vama je da odlučite

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

velika vecina beba ima tzv. vecernje nervoze kada placu a mnoge majke pogresno protumace taj plac kao plac gladi. evo samo u zadnjih 2 mjeseca se tu na forum javilo 20-ak mama s istom pricom kao ti.

to sto on popije sve ne mora nuzno znaciti da je bio gladan--tako bi i moj f., uvijek bi popio sto god da mu das makar bio pun do vrha :/ cure su vec rekle, sto vise formule dajes, to ce ti se manje mlijeka stvarati. na tebi je da odlucis sta i kako, moj je savjet da za te vecernje nervoze probas umiriti dijete na neki drugi nacin, mozda setnjom, kupanjem, skakutanjem po pilates lopti, nosenjem u marami.. ima nacina.

sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •