Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Dijeta i dojenje

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Dijeta i dojenje

Molila bih vas za pomoć...
    Ne znam šta da radim...
    Porodila sam se pre 3,5 meseca...
    Bebac dugo čekan, voljen, mažen i pažen..
    Začet baš kada sam bila u procesu UN dijete...
    Inače imala sam 82 kg kada sam ostala u 2. stanju, na porođaju 90kg, a sada imam 85kg,..
    Moram reći da mi je idealna težina oko 68kg, što znači da se ima dosta skinuti...
    Krenula bih na dijetu, da do leta uspem malo da se sredim, jer baš me neka depresija hvata od mog izgleda.. Svi su mi skočili za vrat da to ne radim, a meni se UN dijeta čini baš dobrom i ona nije dijeta već režim ishrane...
    Naravno da ne bih da naškodim mom anđelu, ali bih jaaaaako volela da skinem makar 10 kg do leta...
    Šta vi mislite?
    Da li ima neka mamica koja je probala UN dijetu i u isto vreme dojila?
    Pomozite pliz, baš sam nešto u bedaku

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hej, ja ni ne znam kakva je to dijeta, al znam da za vrijeme dojenja nebi trebalo provodit nikakvu dijetu. nisi jedina koja se sama sebi bas ne sviđa nakon poroda ( ak te to moze utjesit ). ja sam npr. prije trudnoce imala max 62 kg, rodila sa 80, prije godinu dana i sad imam oko 70, iskreno ne brinem se previse oko toga, al nisam bas najsretnija kad se sagnem u kupaoni i vidim kak mi trbuh i visak koze iskoci. mislim da se nebi trebala opterecivat time, kile ce doc na svoje, trebamo bit sretne sto su nasi bebaci prekrasni, zivi i zdravi. al ak te stvarno to muci rađe vjezbaj nego sa dijetom. a sto se tice ljeta, ja se npr, vjerojatno nikad na plazi necu skinut u dvodjelni badic, moj trbuh je sav u ogromnim strijama, cijeli, prepun i stvarno nije lijep prizor, al od mog bebaca je i takav je kakav je. eto ti ces mozda druge godine hodat prekrasna, a ja, nis morat cu nakon drugog bebaca na laser ak ce me smetat. voljela bi da sam te bar malo utjesila.. pusti bed i dijetu i uzivaj u bebi, pa tek su 3,5 mj prosla, e da , ko sto vidis ja sam u god dana igubila 10 kg, bez dijeta ikakvih.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fimka, daj si pogledaj ovu temu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=72497

I nemoj se ništa bedirati, sve će doći na svoje!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Što se vežbanja tiče, to već praktikujem nekih 10ak dana, evo taman sam završila i okupala se
    sobno biciklo, i steper, koji trbušnjak...
    Strije nemam, i stomak mi UOPŠTE ne visi... za divno čudo.. ali ruke su mi pune celulita kao i noge.. ufff.. imam osećaj da mi je i faca izdeformisana.... užas! :shock:
    mislim, ružno reći, ali lepo je kada znaš da se još neko oseća gadno kao i ja

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nasmijala si me, e, a ne visi mi trbuscic moj strijavi nego samo kad se sagnem onda nekak ruzno iskoci iznad gacica

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sve je dobro dok je zategnut dok stojiš
    Užas...
    eno sam odlučila da napravim modifikacije u ishrani, ali NIKAKO gladovanje, i NIKAKO izbacivanje namirnica! :D javljam kako ide

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

samo polako i drzi se, nemoj past u bed ak ne odu kile onak brzo kak si zamislila. ako nastavis sa vjezbanjem mislim da ces do ljeta bit komad i bez posebnih promjena u prehrani, samo slatko pozdravi! sretno! a mogla bi i ja malo vjezbati...hm. javljaj kak ide..

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam bila na UN dijeti prije trudnoće koju smo MM i japlanirali, imala sam 95 kila a skinula na 75 sa tom dijetom. Začela, u trudnoći dobila puuunnnooo kila, rodila sa 104 kile. Danas imam 83 kile i one idu same što od aktivnosti sa Larom i zbog toga što dojim pa gubim kalorije a i nemam baš vremena za neku depru da se prejedam a i Lara me veseli. Moja težina je 68 a zadovoljna sam bila i 75. Razmišljala sam ići ponovo na UN dijetu ali neću sada jer dojim pa jednog dana kad Lara poraste i ne bude više cikila mamica će srezati kilice. Eto nadam se da sam te ohrabrila. Znaći dijeta ne kad dojiš al vježbanje svakako :D
    od nas

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moje potpuno nestručno mišljenje je da ako ijedna djeta nije dobra za uz dojenje, onda je to UN djeta zbog toga što si iz dana u dan uskraćuješ neke osnovne sastojke u prehrani, samo svaki dan neke druge. o voćnim i vodenim danima da ne govorim.
    bebi neće naštetit ali bi moglo tebi.
    probaj jedan tjedan vodit dnevnik prehrane, pa na kraju pogledaj - što ustvari jedeš? koliko tu ima slatkiša, koliko nepotrebnih visokokaloričnih ugljikohidrata, koliko masnoće? što od toga možeš izbaciti, što se najviše isplati smanjiti?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

koryanshea
    potpisujem

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ne bih isla na dijetu. Poslije poroda sam dugo nosila dobivene kile i onda u 8.mj. sve se istopilo. Pala sam na kilazu od prije 10 god..Ako jos dodatno vjezbas, nemoj previse brinut, sve ce doci na svoje!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

evo da se i ja pridruzim ovim razmisljanjima o dijeti i dojenju, posto sam i ja sama u toj situaciji. trebam skinuti dvadeset kila, rodila prije dva mjeseca, beba doji a ja se bojim ljeta....
    ne namjeravam na dijetu, vec samo paziti da izbacim slatkise, previse kruha i nikakvi sokovi.. to radim, kile ne idu dolje.
    poenta sa zabranom dijeta je da se naglo ne mrsavi i na taj nacin ne oslobadjaju otrovi i teski metali koji su u masnoci(?).
    Zar se ne topi ta masnoca i od treniranja?? Zar se ne dobije isti rezultat bez obzira na dijetu ili trening? Masnoca se topi i na taj nacin se oslobadjaju otrovi?
    Mislim, po to mom razmisljanju mi bi trebale da te kile ljubomorno cuvamo i NE DAJ BOZE da skinemo koju kilu(na bilo koji nacin) je smo oslobodile otrove u nasem tijelu..
    ja moram skinuti kile, na dijetu ne mogu jer to nije za mene (nista striktno a gladovanje ni govora ) zato je trening jedino sto mi treba... ali sta ako skinem koju kilu? sta ako oslobodim otrove? :shock:
    (malo sale i ironije, ali ipak ima smisla, zar ne) :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Linea, potrazi topike o montignac prehrani, na njoj gubis kile a hranis se zdravo i obilno (cak se smije i cokolada )

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam u dobila 18 kg - dijete ima skoro 5 mj., a ja sve skinula. No, kile su jako mukotrpno isle dolje dok nisam krenula s Montignacom (vec sam i prije bila na Moniju i super mi je odgovaralo). Jedem koliko hocu, nikad nisam gladna, samo se dzim nekih osnovnih nacela i moram priznati da se odlicno osjecam - iako nista ne spavam, nisam umorna, nema onog osjecaja tezine u zelucu nakon obroka, a nikad nisam gladna i potpuno je nestala zudnja za nekim vrstama hrane (ono kad mislis da ces umrijeti ako ne pojedes Milku s ljesnjacima istog trena)... No, Monti nije dijeta, to je stil zivota. Uglavnom, meni je omogucio da izbacim neke otrove iz prehrane i pocnem se zdravo hraniti - umjesto cipsa grickam bademe i suhe marelice, umjesto pizze jedem integralni dvopek, pijem kavu bez kofeina... Jasno, treba prije posloziti stvari u glavi i cvrsto odluciti da je dosta bilo hlaca s gumicom u struku.
    Jos moram skinuti 5 kg do svoje idealne kilaze (to sam natukla prije trudnoce).
    I normalno (iskljucivo) dojim... :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •