Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: kako maknuti mačku s dimnjaka?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno kako maknuti mačku s dimnjaka?

upomoć!
    jedna mala maca već je dva dana na susjedovom dimnjaku. plače i doslovno nam umire pred očima. susjedi čiji je krov su izjavili da ih nije briga i neka krepa... :shock:
    zvali smo vatrogasce, kažu da su sve ekipe rezervirane za rukomet...
    zvali društvo za zaštitu životinja, još nam se nisu javili sa nekim rješenjem.

kako nabaviti i tko ima one velike lojtre koje bi mogle doći do gore (kuća je prizemlje, jedan kat i krov)

groozno je slušati životinju koja umire!

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

palo mi na pamet da košaru sa lojtrama ima najvjerojatnije elektra pa i zrinjevac (treba im za rezanje drveća)
    MM kaže da njihova firma kad treba onda iznajmljuje od firmi koje baš rade to. iznajmljuju takva vozila sa opremom. ne znam koje su to ali nekako nisam niti sigurna jel bi se neka odazvala :/

to je jedino kaj mi je palo na pamet.

zapravo, možda rješenje ima i kakav dimnjačar :/

ovi moji prijedlozi su fakat očaj al nejde bolje

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A što da gori?
    Jel bi i i onda rekli da su ekipe rezervirane za rukomet.

Nazovi vatrogasce i reci da gori.
    Kad dođu, oda im je svejedno. Tu su i nek skiu mačku.
    A što da mačka padne u dimnjak, pa se dimnjak začepi, pa se zapali, pa kuća izgori.
    Ili im reci, plaćam vas i izvolite se pojaviti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili ono što ja mrzim kad netko to kaže za svaku glupost
    pozovite novinare
    kad se oni pojave možda to natjera i vatrogasce da dođu

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Matilda, pa ne bi ih smjela lažno pozvat.

blesavo je što vlasnik kuće ne reagira.

možda bi se neko i odazvao da zove za svoju kuću. ovak moraju još zvonit na vrata čovjeku kojeg boli briga i tražit ga da ga puste do krova.

kaj ja znam. možda nazvat policiju :/

mislim, prijedlozi su mi sve bolji i bolji. valjda mi neće još koji past na pamet :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vaše su još super kakve su meni očajne ideje padale na pamet...

i MM je rekao da bi sutra pozvao novinare.

najviše me dirnula mačja solidarnost. jedan bijeli debeli mačak se popeo gore do dimnjaka i kao da je pokazivao maci kako da siđe...joj, ali mala je i ne konta

sutra ćemo zvati zrinjevac. jel pozna možda netko nekoga tko tamo radi?

hvala bogu da nije vani -18

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e, da vi znate kako to mijaukanje stravično zvuči...

stavila sam si svog bebića u krevet i zagrlila ga dok spava, to me jedino malo tješi...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do jutra će jadna skapat.

24 sata- vatrogasci ne dolaze zbog tekme.
    Lijepo slikaj i emajlni im.

Jadna mala maca.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ajoj, jadna maca.

Pa probaj jos s tim susjedima rijesit, budi tolko dosadna da odluce skinut macu samo da te se rijese.

Ili sto ti i cure kazu, zovi novine, ali reagiraj odmah...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

MM kaže da joj bacite hranu na krov
    Objasnila sam mu da je dimnjak u igri, ali i on je sav dirnut i jadan kao i ja, pa nemamo pametniju ideju jer smo sad jako tužni
    Možda da ipak pokušate baciti nešto što bi ju zainteresiralo tako da prevlada strah i skoči sa dimnjaka bar na krov

Ali MM pak kaže da će susjedi prigovarati što im bacate stvari na krov
    Ne znam, ja bih ipak pokušala, iako bi to značilo svađu sa susjedima, mislim, što će ti dobri odnosi sa takvima, ako im nije žao bespomoćne životinje, ne vidim ih ni kao dobro društvo ni kao pomoć u nevolji

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zovi još koje društvo za zaštitu životinja!!! Baš mi idu na živce!!! laju na sve strane, a kad treba nešta konkretno poduzeti onda su i gluhi i ćoravi!!! grrrrrrr

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

susjedima se smekšalo srce (valda im smeta buka), pa su je zvali s krovnog prozora, ali u biti ni oni ništa ne mogu

maca je još živa..

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hrana, otvorite konzervu ili onu vrecicu pa ispod dimnjeka je ostavite, to jako mirisi, spustit ce se.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako su se susjedi malo smilovali, da li se može s njihovog krovnog prozora do dimnjaka gurnuti košara na dugom čvrstom štapu?
    ne znam koja je udaljenost :?

možda bi maca ušla u tu košaru? (npr. staviti i hranu unutra?)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zadnja od vatrogasaca : Ne spašavamo mi mačke! Mačka kako se popela tako će i sići
    drugim rjećima ne žele doći..

za sve druge opcije (košare, hrane i sl. ) je previsoko

sad nam je Zrinjevac zadnja nada, tj, ostavili smo sve u ruke teti iz društva za zaštitu životinja jer mi moramo na posao.

maca je još živa i kad siđemo u vrt gleda ravno u nas i plače

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    zadnja od vatrogasaca : Ne spašavamo mi mačke! Mačka kako se popela tako će i sići
    MM-u je krivo što ovaj razgovor nije snimio i poslao na stojedinicu

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

MM-u je krivo što ovaj razgovor nije snimio i poslao na stojedinicu
    Nadam se da će zrinjevac imati više srca...
    svakako nas obavijesti kako je priča završila a stvarno se nadam da će se maca sretno prizemljiti!
    Tebi i TM zbog srca i truda

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne razumijem vatrogasce. Jednom nakon mađioničarske predstave u parku, golub odletio na drvo. Visoki kesten, nema šanse da se netko popne i uhvati goluba. Gađaju oni njega, golub ni da prhne.
    Pa zvai varogasce. Dođli vatrogasci s najvećim vozilom i ljestvama (ko da gori neboder) i utovarili mađioničara u košaru, ovaj ga uhvatio i golub spašen. I svi sretni.

Bože moj, pa spašava se život. Nije ljudski, ali je život.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mađioničarev golub ili ničiji mačak? Koja je razlika?

Ali eto - recesija, štednja... tko će spašavati najobičniju mačku kakvih ima stotine po gradskim ulicama?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a dimnjačar?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bih nazvala vatrogasce ponovo i ponudila im nešto ispod žita samo da je skinu. Mislim, ak vam je stvarno stalo, ne će vam biti teško malo se istrošiti za macu. Ako padne u dimnjak, opet će biti trošak + grižnja savjesti.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nebi ja mogla platiti vatrogascima zato da skinu macu.

ako takvo što nemožeš napraviti sa srcem, nećeš ni za neku siću. mislim, kaj za siću im nebi bila frka otić iz garaže.

ma joj, baš mi idu na živce.

(inače, moj deda je bio vatrrogasac i uopće si nemogu zamisliti da tako razmišlja. kao ni hrpa njegovih kolega koje sam kao klinka upoznala)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako im ponudi lovu, vjerujem da budu pristali. Vjerojatno će se smijati i rugati ali sve za macu

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

e ako bi ponudila lovu i oni pristali doć, onda bi stvarno pozvala i novinare i gledala kako ih snimaju dok herojski spašavaju macu i onda poslije pobiru pare.

nemere to kod mene tak. il oćeš il nećeš.

a što da je požar. ljude bi spasili, a životinje ne bi ako mogu. normalno da postoji lista prioriteta, ali...

a da ne velim da je ovo i potencijalno opasna situacija koja bi mogla imati veze sa požarom ili trovanjem ili slično :/

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ivana2, nemoj misliti da se ljutim na tebe

samo, ako novac pokreće i ovakve stvari onda smo fakat zaglibili

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

joj, baš mi ova situacija neda mira.
    sad se već svađam sama sa sobom.

i tu susjedi mi idu na živac. pa kaj si oni misle da će biti s macom. ako ju niko ne skine, uginut će. i kaj će onda? imat će mrtvu životinju na dimnjaku ili U dimnjaku. kaj misle kak će sići ako će biti mrtva. ili im je draže ići po mrtvu životinju na krov

aaaaaaa

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja bi nazvala dimnjačara (ima služba koja dežura od 0-24) i već su skidali mačke.treba reći da postoji mogućnost da upadne u dimnjak i vjerujem da će odmah doći

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja bih platila vatrogascima, zrinjevcu ili bilo kome da dođe i izvadi ju. Tužno, ali novac zaista pokreće stvari. A moralizirati da li je to ispravno ili ne nema smisla - po meni je gore glumiti moralista dok životinja pati nego platiti nekome da joj pomogne.

A društvo za zaštitu životinja je krajnje nesposobno i njih bi prve dala u novine. Još mi je kako tako prihvatljivo objašnjenje da vatrogasci možda imaju prečeg posla u spašavanju ljudskih života pa ne stignu izvući mačku. A bitno da su "prijatelji životinja" prvi kad treba prosvjedovati protiv jedenja mesa i nošenja krzna, galamiti pred Mc Donaldsom, farbati se u crveno i izvoditi raznorazne performance/gluposti,a za ovako nešto nemaju vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prijatelji životinja koriste napete situacije za samopromociju a za neke slučajeve otkantaju ljude....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne vjerujem da bi vam maca ušla u košaru na špagu. Uspaničila bi se. Eventualno joj možete u košari dostaviti hrane i vode. Možda bi zbog hrane mogla i ući u košaru ali kad bi se košara počela micati bojim se da bi iskočila iz nje.
    Ne može se nitko popesti kroz krovni prozor i doći do dimnjaka? Trebalo bi doći do nje i uzeti je u ruke, najbolje imati sa sobom neku deblju tkaninu (vunenu majicu) koju treba prebaciti preko nje jer može od straha i ugristi.
    Možda bi zbilja dimnjačar mogao do nje. Makar da mu se plati.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jadna maca.
    A kak se uspjela popeti gore?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koja društva za zaštitu životinja ste zvali? Jeste li pokušali s Prijateljima životinja?
    Kakav je taj krov, može li se popeti na njega, koliko je visok dimnjak?
    Najradije bih da se mogu ja popeti gore. Znam kako to mijaukanje zvuči...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovako, krov je dosta strm, MM je već rekao da će se popeti gore (naravno nismo ni računali na to da nas susjedi možda neće pustiti), ali ja mu ne dam jer je fakat opasno.

jutros nam je društvo za z. živ. obećalo da će oni učiniti sve što mogu, zvali smo ih već par puta, al ništa se ne događa. uvijek nam se javi netko drugi, pa zvali su ove i ove...pa još moraju zvati...da napomenem da nas pozivi njima koštaju 2 kune/min. mislim nije mi do love, al se osjećam malo izrabljena

što se vatrogasaca tiče, ono što su rekli rekli su na krajnje uzrujan način, kao da smo ih uvrijedili što ih zovemo, tak da mi oni više nisu opcija

zvala sam frendicu za koju znam da ima frenda vatrogasca, a žena u Siriji na službenom putu, a ja ju naravno gnjavim sa mačkom na krovu. da ne velim da se stalno ispričavala jer u pustinji nema signala! 8)

maca je još živa i mjauče na sav glas tak da ostavlja dojam da ima još energije, iako joj se divim koliko je već gore...

ljudi hvala vam na svim savjetima, bar s nekim mogu podijeliti osjećaj bespomoćnosti koji se izmijenjuje sa stravom gledajući životinju kako nam umire pred očima.

ne želim si ni zamišljati da je to mogla biti moja maca, kao da bih mogla napraviti nešto više nego što jesam

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ja potpisujem ideju o dimnjačaru!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    ja bi nazvala dimnjačara (ima služba koja dežura od 0-24) i već su skidali mačke.treba reći da postoji mogućnost da upadne u dimnjak i vjerujem da će odmah doći
    Meni ovo najsuvislije zvuči...

Iako, mačke imaju jak nagon za preživljavanjem, kažeš da ova maca jako mjauče, kao da još ima energije, možda bi ipak riskirala i spustila se sama kad bi došlo do toga da joj je život ugrožen. Pretpostavljam da maca nije baš ful mali mačić kad se uspjela popeti na krov i na dimnjak, i nadam se da joj nagoni dobro rade. Naravno, ne kažem da joj ne treba pomoći, i nagoni mogu zakazati, a i možda je puno više iscrpljena nego što mjaukanje to odaje.
    Znam koliko mačje mjaukanje može biti srceparateljno, ja sam u pola 11 navečer obilazila susjede i žicala ljestve da skinem macu koja se po banderi popela na naš krov (dok sam ja pronašla i donijela lojtru, maca se okuražila i ipak sišla sama).

Dakle, da ponovim, ja glasam za dimnjačare!

Pticica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Što je s HGSS (Hrvatska gorska služba spašavanja). Oni su nekada imali ekipu koja je u Zagrebu bila zadužena za skidanje životinja s različitih nemogućih situacija.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uspjeli smo, uspjeli smo, we did it!!
    :D :D

najednom su se svi odazvali tako da su u roku od par minuta došla dva dimnjačara (ja zvala jednog, nevjerovatno su brzi i poduzetni, susjeda drugog), vatrogasci u punoj spremi(zvala treća susjeda, valda smo im dosadili), svi susjedi izašli van, jedan starček se popeo na neku slabašnu jabuku pored kuće i viče mic mic, sam sam čekala da pukne grana....

došla i murja, ne znam tko je njih zvao, valda vatrogasci, izašla tri murjaka i zabrinuto gledaju, MM trči i vrtić po Alena da vidi show...i maca je spašena :D

vatrogasci su je spasili u roku keks, nije im ni minuta trebala

uh(smajlić olakšanja)

(isprika moderatorima na možda malo neobičnom topicu, al pokušavala sam se angažirati na sve strane)

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ma bravo

:D :D :D :D

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uh, sad mi je već lakše...
    baš mi je drago...
    dajte joj nešto jesti i piti

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo! (koji kvart, ako smijem pitati?)

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super. :D

najednom su se svi odazvali tako da su u roku od par minuta došla dva dimnjačara (ja zvala jednog, nevjerovatno su brzi i poduzetni, susjeda drugog), vatrogasci u punoj spremi(zvala treća susjeda, valda smo im dosadili), svi susjedi izašli van, jedan starček se popeo na neku slabašnu jabuku pored kuće i viče mic mic, sam sam čekala da pukne grana....
    Ali na ovo sam odvalila.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Super. :D

Ali na ovo sam odvalila.
    a ja na m-a koji trči po klinca u vrtić da vidi spasilačku akciju
    super da je maca spašena :D

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

uf, dobro je...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Bravo! (koji kvart, ako smijem pitati?)
    srednjaci

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

inače, MM je doveo Alena prekasno kada su već skinuli macu ali su još svi bili tamo - nije znao šta da napravi (Alen je lud za vatrogascima i policijom)pa ga je jednostavno stavio ispred jedne tete policajke. alen meni priča poslije - teta me pitala kako se zovem, a ja sam se sramio (drugim rječima izbezumljeno gledao u deliriju)

meni je light motiv svega bio kad su MM-u vatrogasci odbrusili da oni ne spašavaju mačke, a čuješ njega (onak najozbiljnije) - Ali ja sam to gledao u crtićima!!!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je light motiv svega bio kad su MM-u vatrogasci odbrusili da oni ne spašavaju mačke, a čuješ njega (onak najozbiljnije) - Ali ja sam to gledao u crtićima!!!

...on je to gledao u crtićima...strašno
    Još jednom bravo za sav trud koji ste si dali da spasite macu!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:D

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sad kad je prošlo možemo se smijati... ..kaže meni MM - Ja sam već imao viziju kako da ju spasim...treba samo sparkirati neki visoki kamion (otkud mu kamion?) staviti dugačku dasku između kamiona i krova (otkud mu dugačka daska?) i onda bi maca prešla meni

A ako ne bi?

-Onda bi ja po dasci pažljivo došao do nje!

Ljubi te žena

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaže policajka MM-u: Poznato mi je vaše prezime, jel smo mi već bili kod vas?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hura za vas i bravo za macu što je napokon spašena, juhu. :D :D :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •