Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Zastoj mlijeka i krvzica na aureoli - trebam pomoc

medac

Početno Zastoj mlijeka i krvzica na aureoli - trebam pomoc

Drage Rode molim vas za pomoc.

Jucer ujutro (subota) probudila sam se s bolnom desnom dojkom u predjelu prema pazuhu. Napipala sam kvrge duž dojke od ispod aureole pa do pazuha i vidjela dvije crvene crte koje idu od aureole prema pazuhu. Također negdje na mjestu otkud bi te crvene crte kretale (od aureole prema korjenu dojke) na aureoli se nalazila i još uvijek se nalazi i mala (cca4mm) kvržica. Kvržica je odmaknuta 1 cm od ruba aureole prema bradavici. To je zapravo jedna od onih tockica (malih malih kvrzica) koje idu u krug oko cijele aureole.

Pregledala sam gomilu postova i primjenila sve savjete koji su mi se ucinili primjenjivim na moju situaciju (kupus izmedju podoja, toplina i masaza prije i za vrijeme podoja i cetveronosko dojenje, forsiranje zastojne dojke...) Nisam imala temperaturu. Danas mi je stanje puno bolje, velike kvrge nestale, crvenilo postoji, ali mislim da je to od divljačke masaze, ali jos uvijek ju pazim i brinem se.
    Sve se saniralo osim ovog cvorica na aureoli. Sto bi to moglo biti? Da ga masiram? Trebam li liječniku. Bojim se da to nije zaštopani kanalic koji je blizu površine. Nadam se da griješim...

E sad, kako sos telefon jucer nije radio ni na novim brojevima, a danas nisam ni pokusala, a jos uvijek sam zabrinuta, postavljam pitanje ovdje i unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

medac

Početno

Zaboravila sam napisati da sam friska mama, bebica ima 18 dana

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znaci, drzala si oblog od kupusa izmedju podoja, a 10-15 minuta prije podoja stavljala topli oblog? To je OK.

Imas li bijelu tockicu na tom mjestu gdje osjecas kvrzicu?

medac

Početno

Nemam bijelu točkicu. Kvržica je crvena, malo natečena, bolna na dodir i tvrda...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovako napamet ne bih znala sto bi moglo biti.
    Mozda ne bi bilo lose da odes do doktora. Mozda je najobicnija promjena na kozi (npr. bubuljica), slucajno se pojavila bas na areoli pa ti smeta, a mogla bi se rijesiti nekom kremom ili necim slicnim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •