Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: nalaz punkcije štitnjače

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno nalaz punkcije štitnjače

Može li mi netko objasniti ovaj nalaz:

Klinička dijagnoza: Glandula thyreoida

Makroskopski pregled: UZV vođena punkcija cistično promijenjenog čvora veličine 20x14x13mm s nepravilnim polipoidnim tvorbama u desnom režnju štitnjače

547 ŠTITNJAČA - nešto oskudniji razmazi u kojima je nađeno nekoliko manjih nakupina sitnih tireocita koji rijetko i u histiocitarnoj transformaciji, vrlo malo krpičastog i nešto difuznog koloida, po koji pigmentofag, eritrociti

Mišljenje: Miješana, pretežno cistična struma.

Pretpostavljam da nije ništa jako zabrinjavajuće, ali dr. je na bolovanju, a ja bih rado znala što sve to znači...Hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zar baš nitko ne zna?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne bih da pričam napamet o histologiji (tipovima ćelija), ali sam sigurna da je promena benigne prirode - u pitanju je cistična promena. Sve najbolje i javi šta kaže dr!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: nalaz punkcije štitnjače

Citiraj Loli prvotno napisa
    Mišljenje: Miješana, pretežno cistična struma...
    ovako i kod mene.
    preporuka je samo da redovno kontroliram stanje štitnjače jer joj je rad uredan iako je u funkciji samo 1/3 lijevog režnja, sve je ostalo pod čvorovima i cistama.
    predlagali su mi operaciju ali ja je zasad odbijam jer funkcionira i ne povećava se (iako je otpočetka uvećana toliko da se vidi prostim okom ako se čovjek zagleda).
    nisam ni na kakvoj terapiji već kontroliram stanje svake 2 godine (krv, uzv, scintigrafija, po potrebi punkcija i rtg)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •