Citiraj prva prvotno napisa Vidi poruku
...i dalje ne kužim. Po tome ako lutealna faza traje uvijek isto (kod mene valjda 12 dana), a ako je m uvijek točna, onda je i o uvijek na isti dan ciklusa.
Kako onda varira O u pravilnim ciklusima?
Nije mi to ništa bitno, samo ne razumijem.
U slucaju kojeg navodis trebalo bi stvarno znaciti da ti je ovulacija uvijek isti dan ciklusa. Ali, posto si zbunjena, pretpostavljam da si ti na neki nacin (s LH trakicama, BT, UZ...) dosla do zakljucka da to nije tocno, odnosno da ti O moze biti koji dan prije ili kasnije, a da i unatoc tome M dobijes uvijek na isti dan ciklusa. To bi onda znacilo da ti lutealna faza nije stabilna, sto se u pravilu ne bi smjelo desavati. Jer to onda ukazuje na neki problem. A ako imas problema s ostvarivanjem trudnoce, onda je to nesto o cemu bi se trebalo povesti racuna...

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
lutelna faza nije uvijek ista
trebala bi trajati minimalno 9 dana
Lutealna faza moze biti razlicita od zene do zene. Idealno je ako traje 14 dana. Ali, ako ona varira iz ciklusa u ciklus kod jedne osobe za vise od dan, dva onda to ukazuje na neki problem.

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
napisala sam ti gore da ja imam cikluse cca 27 -28 dana
O mi je ponekad 13, a nekad 18 dc (znam po trakicama i UZV)
M mi uvijek stigne do 28. dc bez obzira na to kad je bila O
Pitanje je koliko cesto ti se to desava i ne radi li se mozda samo o iznimci. Jer, ako ti se to desava cesto, onda to nije onako kako bi u pravilu trebalo biti. Vidim ti iz potpisa da si uprkos tome ostvarila trudnocu, pa onda to nije toliko bitno. Drugacije bi bilo da pokusavas ostati trudna, a ne mozes, jer bi to onda bilo nesto od cega bi valjalo krenuti pri trazenju uzroka neplodnosti...