Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
imam pitanje, ako koja od vas zna. pijem duphaston za regulaciju ciklusa, a gin mi je rekla da ću s njme i lakše znat kad m je O. počela sam opet mjerit i BT, da vidim pokazuje li O. ako počinjem piti duph 14. dc, a cilklus mi je izregulirao na 30 dana, na koju foru ću vidjet kad je bila O, kad je duph progesteron i on povećava BT dokle god ga uzimam?
ne znam jel kužite kaj me zanima?
hvala na odg.
Ja bih rekla da zapravo ne mozes biti sigurna da li si imala O ili ne u ciklusima koji su ti regulirani s Duphastonom. Barem ne prema BT, jer kao sto si i sama rekla upravo Duphaston (progesteron) moze utjecati na njen porast. Prije bi ti pri detekciji ovulacije u tom slucaju mogle pomoci LH trakice i/ili recimo pracenje ovulacijske sluzi, ovulacijske boli, polozaja cerviksa...

Inace, koliko ja to mogu shvatiti, Duphaston u svrhu regulacije ciklusa djeluje tako da na neki nacin resetira (preduge) cikluse. Svaki put kada dobijes menstruaciju postoji sansa da ce joj slijediti ovulacija. Ako do ovulacije ipak ne dodje onda se ciklus razvuce. A da se ciklus ne bi prekomjerno razvukao lijecnici propisuju npr. Duphaston. Na taj nacin se postizu normalno dugi ciklusi i ostvaruje veci broj sansi da dodje do ovulacije...