Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Sam otkopčava AS i izlazi van!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Sam otkopčava AS i izlazi van!

Imamo AS Romer Safefix plus, i do prije par dana je sve bilo ok. Međutim sad je skužio (ima 26 mj.) kako se otkopčava i svaki put kad stanemo s autom otkopča se za par sekundi i izlazi van.
    Za sada to radi samo kad stanemo, ali strah me da će to početi raditi i u vožnji. I da, nikakva uvjeravanja ni vikanja da se to ne smije raditi ne pomažu. Imate li kakav konkretan savjet?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam što da ti kažem, tog se i ja bojim, moja ima 21 mjesec imamo Bebe confort, i već se mjesecima pokušava otkopčati, i stalno se baca i htijela bi izaći iz nje, Hvala Bogu još joj to ne uspjeva, ali često imam osjećaj da će sjedalica od njenog bacanja "iskočiti", tj. da će isofix popustit( inače zaglavila nam se sjedalica).
    Postavila si super pitanje, jer zanima me kada djeca budu veća oko 6g tada će se sigurno moći sama otkopčati i baš me zanima kako to roditelji rešavaju?!!!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trebalo bi na pojaseve tj. kopču staviti tipkovnicu s brojevima, pa da ukucamo kobinaciju kao na sefu u banci tako se ne bi mogli otkopčati-šifra i to je to( bar dok ne nauče brojeve) 8)

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo naseg starijeg sina od prvog dana pilali (cak i kada se cini da ne razumiju) da se pojas smije otkopcati tek onda kada se auto ugasi.
    Kada je bio manji mi smo ga zakapcali i otkapcali, sada kada je stariji (6g) to radi sam, kod zakapcanja mi samo provjerimo jel ok zakopcano.
    Njemu to povjerenje puno znaci i nikada mu nije palo napamet da se otkopca prije vremena, kada nije siguran da li moze uvijek pita.

Suma sumarum, kod nas se auto ne pali dok nisu svi zakopcani, a otkapcanje tek nakon gasenja auta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj se poceo otkopcavati sa 4 i pol i uglavnom pali dreka pa se zakopca natrag

takodjer mu govorim da ako nas vidi policija da cemo platit za kaznu pa nece bit love za igracke za rodjendan ili sto vec hoce u tom trenu

trenutno je zatisje sa otkopcavanjem (kuc kuc)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod mene inače ne pali ni dreka ni uvjeravanja ni dogovaranja.
    zadnja 3 dana se ne otkopčava pa moram i ja kuc, kuc

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod mene vikanje samo pogoršava stvari, moja još počne iz protesta povraćati!!!!!!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a jel možeš staviti nešto preko kopče?
    smisliti nešto što on ne može, a brzo se i lako može ukloniti.
    recimo komad tkanine na čičak, a okrenuti ga nekako od djeteta. nemam pojma, samo pokušavam naći neko riješenje.
    na našoj chicco key lukasu još to nije uspjelo, dostase čvrsto mora pritisnuti pa sam na miru, ali vjerujem da bih pokušala nešto iskemijati da može..

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Stanem negdije uz cestu i ugasim auto jer neće se krenuti dok nismo svi vezani . Inaće lijepo prihvačaju AS valjda vide da nemaju izbora.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    na našoj chicco key lukasu još to nije uspjelo, dostase čvrsto mora pritisnuti pa sam na miru, ali vjerujem da bih pokušala nešto iskemijati da može..
    O da, nekad me prsti zabole koliko jako moram pritisnuti da otkopcam.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

iz osobnog iskustva: kada se pojas AS dovoljno zategne kopču je teško otkopčati. to normalno nije pravilo ali pokušajte sa jačim zatezanjem pojasa AS. ukoliko to ne pomogne ne stavljajte dodatna osiguranja na kopču jer to može biti opasno u slučaju sudara (zato kopča i je crvena kako bi je spasioci (vatrogasci) lakše locirali i oslobodili dijete. jedino rješenje je objasniti djetetu.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu se sad sjetiti tko se to od mojih bio otkopcavao, al nitko u 9-18 sjedalici, nego vec u busteru, znam da sam svaki put uredno dala desni zmigavac i stala gdje je bilo zgodno, ugasila auto i rekla da cekam vezivanje da mozemo krenut...

je ponekad put od 10km obavljen bio u 5-6 stajanja, al nije trebalo puno puta to ponovit

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

daddycool, pojas je zategnut toliko da mu jedva prođe 1 prst između ramena i pojasa, više baš i ne ide.
    Na sreću, izgleda da je ipak odustao od otkopčavanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •