Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: jaja

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno jaja

uvela sam zumanjak...tvrdo kuhani

s bjelanjkom mislim pricekati godinu dana

dal onda smije i meko kuhani zumanjak jesti?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To i mene zanima! A kad smije jesti jaje na oko?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meko kuhano je rizik. Zbog eventualne zaraze. Ja ne bih.
    No, ja sam M dala cijelo jaje sa cca 14 mj i imala je reakciju. Za sad ne dajem ni jaja ni mlijecne proizvode, niti jos nekoliko namirnica. Ima 16,5 mj.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam žumanjak dala oko 10. mj., bjelanjak negdje iza godine dana i sve je bilo ok. Sad ima 14 mj. i još joj se ne usudim dati meko kuhana. Nemam pojma kad se smije, samo me strah nekakve zaraze ako nisu dooobro termički obrađena. Ali jako me zanima kad se može, neki dan je gospođica zamalo doslovno uskočila u tanjur mm kad je jeo jaja na oko.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S 12 mjeseci je probao cijelo jaje. Prije toga nisam mu davala žumanjak.
    Jaje dobro ispečem na malo maslinova ulja (da je žumanjak tvrd i bjelanjak skroz bijel). Ne jede ga samog, pomiješam mu sa špinatom i krumpirom (tako i mi pojedemo ručak, samo što si dodamo sol).

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Jaje dobro ispečem na malo maslinova ulja (da je žumanjak tvrd i bjelanjak skroz bijel).
    Ovako je i ona jela. Ali ne znam kad smije meko kuhano ili onako mekši žumanjak na oko (kako ja volim )

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

izvlacim zakljucam da smje meko kad i tvrdo sqamo je razlika u salmoneli...
    ja je se ne bojim jer imam domaca jaja tako da...mislim da ce biti meko jaje naprijed

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi još do te namirnice imamo vremena al pošto sam ja alergična i to na bjelanjak bojim se kad za žumanjak dođe vrijeme i uopće Lari ponuditi tu namirnicu ali s druge strane morat ću joj ponuditi jer ne znači da će i ona biti alergična. Što vi mislite i tome?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

[quote="Matilda"]
    Jaje dobro ispečem na malo maslinova ulja (da je žumanjak tvrd i bjelanjak skroz bijel).

To si mu počela davati s 12 mjeseci? Kak je reagiral, nije mu bilo preteko?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    ja je se ne bojim jer imam domaca jaja tako da...mislim da ce biti meko jaje naprijed
    U domaćim jajima nema salmonele?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Jelcek"]
    Citiraj Matilda prvotno napisa

To si mu počela davati s 12 mjeseci? Kak je reagiral, nije mu bilo preteko?
    Nije imao nikakvih reakcija, njegova probava radi ko švicarski sat. Ne jede puno namirnica, ali jede.
    Ne pliva jaje u ulju, isto bi bilo da skuham tvrdo kuhano jaje i uz špinat dodam maslinovo ulje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    moze biti ali ako su svjeza i pravilno skladistena jako jako ali jako rijetko...dakle...sanse skoro nikakve

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam mu dala zutanjak s godinu dana, odbio je, bjelanjak koji mjesec kasnije, odbio je. Sad ima 16 mj. i jos uvijek nece ni pogledat jaja.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene je više strah domaćih.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam mojoj curički napravila omlet, sad, nedavno, dakle, s nekih 15 mjeseci (1 žlica kravljeg mlijeka se pomješa sa cijelim jajem i ispeče) i to jaako voli.
    Do tada nije jaja probala, tj. je, ali je odbila jesti kašicu u kojoj je bio umješan žumanjak (tvrdokuhani)

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jaje nije kasno na rasporedu dohrane samo zbog salmonele nego je jaje jaki alergen, pogotovo bjelanjak pa se zato treba čekati!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A s 12 mjeseci se smije dati?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kakve je reakcija na alergiju?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A s 12 mjeseci se smije dati?
    da, s 12 mjeseci može cijelo jaje. sa 10 ide samo žumanjak

ja sam svojoj dala neki dan, nije bila baš oduševljena. :/

salmonele se ne bojim, jer da se bojim ne bih ni ja jela jaja (mislim, nije da ih jedem često, ali svejedno)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi sada možemo žumanjak ali nekako mi se ne žuri s tim.

Jel velika razlika ako je probao (čitaj: zagrizao komadić) nečega u čijem tjestu ima jaja? Mislim, jel može i od toga dobiti reakciju?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moze...
    nama je pedica rekla da moze i cjelo jaje ako je jeo tjesteninu s jajima i nije bilo reakcije

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kakve je reakcija na alergiju?
    Kao i kod bilo čega, može se javiti u obliku probavnih smetnji, promjena na koži pa sve do gušenja. Zato je dobro prvo dati male količine.
    Ja bih (zbog našeg iskustva) svakom preporučila da prvo da malo žutanjka, a tek onda bjelanjak, ako je sve ok. Moj B je nakon malo žutanjka uzastopno povraćao. Alergolog je rekao da je jako dobro što mu bjelanjak nisam ni davala jer je jako alergičan i moglo bi biti opasno.

Dobro, alergije i nisu baš tako česta stvar da treba živjeti u strahu, ali praksa postepenog uvođenja se kod nas pokazala pametnom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Mi još do te namirnice imamo vremena al pošto sam ja alergična i to na bjelanjak bojim se kad za žumanjak dođe vrijeme i uopće Lari ponuditi tu namirnicu ali s druge strane morat ću joj ponuditi jer ne znači da će i ona biti alergična. Što vi mislite i tome?
    ponudi joj kad dođe vrijeme, možeš i malo duže pričekati, recimo do navršenih 12 mj.
    Pazi da tih dana ne jede ništa sumnjivo, pa joj daj malu količinu, par zalogaja, i gledaj hoće li se pojaviti reakcija tijekom slijedeća 2-3 dana. Ako bude sve ok, drugi put joj daj malo više. Ako bude reakcije, posavjetuj se s doktorom, a možeš ponovo pokušati za par mjeseci, jer se događa da kasnije više ne bude reakcije.

Moja je recimo imala reakciju na grožđe, bar smo tako zaključili. Cijelo vrijeme je pikirala to grožđe, kad god bi imala priliku bi strpala u usta još one sitne zelene bobice, ja nisam neke drame radila oko toga. I kad je imala oko 13 mj i grožđe je konačno dozrelo, jela ga je nemilice i nakon par dana se sva osula, valjda se predozirala. NIje mi bilo jasno, obzirom da ga je već jela i to zeleno. Ali smo smanjili, pa joj se povuklo, i pokušavali smo je spriječiti da ga jede (raste nam na terasi) idućih mjesec - dva. Onda smo joj ponovo počeli davati ali u manjim količinama i više nije bilo problema.

Inače nemamo problema s alergijama, zapravo nitko u obitelji, tako da ako netko zna više neka me slobodno ispravi.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala ti pomikakina dobrom savjetu za ubuduće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •