Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Vjetrovi kod novorođenčeta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Vjetrovi kod novorođenčeta

Imam djevojčicu staru 10 dana koju muče vjetrovi - predvečer se počne grčiti, izvijati unatrag, neutješno urla, onda prducne i smiri se nakratko. Odbija cicu u tom trenutku, ne pokaka se poslije (ima normalan broj tipičnih stolica nevezano uz ovaj problem), nošenje ju ne smiruje... Patronažna kaže da nisu kolike nego vjetrovi.
    Od prijateljice koja ima 2 mjeseca stariju bebu sam dobila sljedeće recepte: Carminativum Babynos kapi, Sab Simplex kapi, homeopatski proizvod Colocynthis i sjemenke kima.
    Ne bih joj htjela bez liječnika davati bilo kakve medicinske (aleopatske kao i homeopatske) pripravke, a za kim sam dobila uputu da njoj napravim čaj što ne dolazi u obzir. Hoće li pomoći ako ga ja popijem? Kako da ga napravim, kad pijem, koliko, pomaže li to? :? Imate li kakve druge prijedloge što ja mogu napraviti da joj olakšam malo?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kod nas je bilo slično

imali smo par trikova koji bi ponekad upalili

1. topli oblog. koristili smo ili mali termofor ili onu vrećicu punjenu košticama trešanja koja se grije u mikrovalnoj. to bi joj stavili na trbuščić i ona bi se brzo smirila i počela prduckati

2. masaža. lagana s bademovim uljem. imala sam u jednoj knjizi upute kako točno masirati (ali mislim da možeš naći i ovdje na forumu)

3. nsanje tako da trbuščić bude naslonjen na moju podlakticu.

neke dane ništa nije palilo, a neke dane je.

čajeve joj nisam davala, ali sam sebi skuhala par puta. nemam pojma dal je pomoglo, znam da sam se ja osjećala bolje jer sam znala da sam bar nešto napravila. najgore je kad se osjećaš bespomoćno

najvažnija stvar: proći će, treba samo izdržati

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da te "utješim" mi imamo više od 3,5mj i još uvijek nam je prduckanje problem. Naravno bolje je nego prije svakim danom, ali ima dana kad nam je konstantno na rukama, pa plače, pa se izvija sve dok ne prdne. Plus toga još uvijek imamo pjenušave stolice....

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kod nas sve isto ko i kod puntice samo što sam ja pila čaj od kima a kuhala sam po 15 zrnca i procijedila i pila tako svježe kimov čaj 2-3 puta na dan, prdile smo obje. Lara je znala urlati jer se nije mogla isprditi pa je imala od ne-vjetrova grčiće do 3 puna mjeseca. Ponekad čak i kroz dan a ne samo navečer. Znala sam joj i u proključalu vodu umočiti kratko malo domaće kamilice i procijediti i u tu kamilicu staviti do 5 zrna kima i kad to malo odstoji dati joj na žličicu da malo pije i to je pomoglo. Dojenje u tom trenutku nije pomoglo samo nosanje a znala se i od grčenja popiškiti kad sam je nosala po meni. Također su joj pomogle sab simplex kapi. Danas ima više od 8,5 mjeseci i prdi bez problema ko velika svi smo to ili slično prošli. Da nije ovog foruma valjda bi izludili. Držte se

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mrvna, pa ti si rodila, cestitam!

(i, kak je bilo?)

cuj, ja bi ti predlozila, ali mislim da ce mi se ostali vec poceti smijati koliko tupim o tome..

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Vjetrovi kod novorođenčeta

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Imam djevojčicu staru 10 dana koju muče vjetrovi - predvečer se počne grčiti, izvijati unatrag, neutješno urla, onda prducne i smiri se nakratko. Odbija cicu u tom trenutku, ne pokaka se poslije (ima normalan broj tipičnih stolica nevezano uz ovaj problem), nošenje ju ne smiruje... Patronažna kaže da nisu kolike nego vjetrovi.
    Od prijateljice koja ima 2 mjeseca stariju bebu sam dobila sljedeće recepte: Carminativum Babynos kapi, Sab Simplex kapi, homeopatski proizvod Colocynthis i sjemenke kima.
    Ne bih joj htjela bez liječnika davati bilo kakve medicinske (aleopatske kao i homeopatske) pripravke, a za kim sam dobila uputu da njoj napravim čaj što ne dolazi u obzir. Hoće li pomoći ako ga ja popijem? Kako da ga napravim, kad pijem, koliko, pomaže li to? :? Imate li kakve druge prijedloge što ja mogu napraviti da joj olakšam malo?
    Masiraj joj trbuscic kruznim pokretima u pravcu kazaljke. Ti mozes piti caj od komoraca ili kima. Kad je nosis, nosi je tako da lezi na trbuhu preko tvoje ruke (nema bebe koju to ne smiri)

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Kad je nosis, nosi je tako da lezi na trbuhu preko tvoje ruke (nema bebe koju to ne smiri)[/QUOTE]

Ima,moje.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj slonicanelica prvotno napisa Vidi poruku
    Kad je nosis, nosi je tako da lezi na trbuhu preko tvoje ruke (nema bebe koju to ne smiri)
    Ima,moje.[/QUOTE]

X

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I kod nas je tako, s tim da stolicu ima svakih 3-4 dana.
    Ima mjesec dana.
    Pomoglo je češće dizanje za podrigivanje,masiranje trbuščića, a sad koristimo povremeno sirup Nurse harvey.
    Bolji nam je od Sab simpleksa, kojeg sam isprobala sa starijima, pa nisam vidjela promjene. :/
    Probala sam piti i Rooibos čaj. Našla sam ,tu negdje na forumu, da pomaže.
    Ali sam prestala, jer i inače mi se diže želudac na čajeve, a ovaj me ubijao.
    Sve te kapi i sirupi su namijenjeni dojenčadi, tj. ne prije navršenih mjesec dana, tak da radije probaj sa čajem i masiranjem dok ste još tak mali.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nama pomažu vježbe za kukiće (lagano kruženje nogicama)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj bebe je imao problema s vjetrovima od rođenja. Sad ima 7 mujeseci i još uvijek mu je prduckanje užasno bolno, i pati od zatvora. Zbog vjetrova se noću budi milijardu puta s vriskom od bolova. Evo, već 2 noći za redom mi vrišti od bolova na rukama usred noći po 2 sata u komadu. Kronično je neispavan.
    Probala sam SVE: masiranje, topli oblozi, nošenje, sab simplex, kim, colycinthis, probiotik premium, moja prehrana (izbacivanje kravljeg mlijeka i slično..)... NIŠTA NIJE POMOGLO. S vremenom se samo pogoršava tj. njemu je sve bolnije. Idući ponedjeljak idemo kod gastroenterologa pa ćemo vidjeti...
    Ne mora biti i kod tebe tako, većini djece prestane smetati u nekoj dobi nakon prvih par mjeseci...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Leilani-javi se

Citiraj Leilani-m prvotno napisa Vidi poruku
    Moj bebe je imao problema s vjetrovima od rođenja. Sad ima 7 mujeseci i još uvijek mu je prduckanje užasno bolno, i pati od zatvora. Zbog vjetrova se noću budi milijardu puta s vriskom od bolova. Evo, već 2 noći za redom mi vrišti od bolova na rukama usred noći po 2 sata u komadu. Kronično je neispavan.
    Probala sam SVE: masiranje, topli oblozi, nošenje, sab simplex, kim, colycinthis, probiotik premium, moja prehrana (izbacivanje kravljeg mlijeka i slično..)... NIŠTA NIJE POMOGLO. S vremenom se samo pogoršava tj. njemu je sve bolnije. Idući ponedjeljak idemo kod gastroenterologa pa ćemo vidjeti...
    Ne mora biti i kod tebe tako, većini djece prestane smetati u nekoj dobi nakon prvih par mjeseci...
    Leilani, molim te javi nakon korištenja prolife da li vam je pomoglo? Ako jest, koliko dugo si davala probiotik? Imamo isti problem, curica od 6 mjeseci od rođenja mi ne spava ni danju ni noću jer je bude bolni vjetrovi. Isključivo ju dojim, tj. ima par dana smo počeli s kašicama,ali i dalje traju vjetrovi.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Romana prvotno napisa
    I kod nas je tako, s tim da stolicu ima svakih 3-4 dana. Ima mjesec dana.
    :shock: siroče malo!!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kako citam zvuci isto kao kod mene samo sto je kod nas bilo rijec o kolicima i pojavili su se tocno tu negdje 10 dana nakon rodjenja..zasto je patronazna bas sigurna da nisu kolike? kolici i imaju veze s vjetrovima i probavom...

nakon sto iskusanih stvari nama je pomagalo: 12 sab simplex kapi prije svakog dojenja i nosanje na podlaktici da podrigne sto vise zraka van

nekim curama je super pomagao rooibos caj (pijes ga litru-litru i pol svaki dan) pa mozes i to probati..
    ja sam pila cajeve (komorac, za dojenje) i nis od toga, ne moras ni pokusavati.. ono sto mozes je paziti sto jedes (nikako dinstani luk, zelje, kupus, brokula, orasasto voce, agrumi, kesten, cvjetaca, mahunarke, gazirana pica, suhomesnati proizvodi- moju jos uvijek jako muci ako pojedem sunku)
    homeopatija isto navodno pomaze super mada ja ta zrnca nisam probala ali jesu 2 frendice i jako im je pomoglo..sto se tice davanja caja djetetu isto nemoj jer im je preagresivno za probavu a i ne pomaze bas (ja sam davala kamilicu 2 tjedna), a nikako nemoj davati kim njoj direktno..ne znam zasto ali sam procitala u vise knjiga da ne..mozda druge cure vise znaju

leonisa editrala krsitelje Pravilnika u skladu s pravilima foruma

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[/quote]
    da,haha...kod mene isti slučaj...osim ako staviš unutra tonu šećera, onda može proći

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Rooibos čaj + anisal čaj (kombinacija komorača, anisa i kima) na litru vode. Kažu da pomaže kad ga mama pije. Mi nismo imali grčeve,ali sam ga povremeno pila preventivno i okus je dobar.
    Moja curica ima povremeno bolno prduckanje i kakanje. Tad joj lagano pritisnem dlanom stomak ispod pupka i gurnem nogice prema stomku. To joj pomogne i umiri je. Skontah da najlakše kaka kad je stomkom preko moje bedre, a nogicama na krevetu jer tad ima uporište i onda joj lakše krene.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Vjetrovi kod novorođenčeta

Citiraj ninet prvotno napisa
    . Kad je nosis, nosi je tako da lezi na trbuhu preko tvoje ruke (nema bebe koju to ne smiri)
    Meni tonikad nije pomagalo, plakao bi još gore, a ni ništa od ostalog nije pomoglo...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Mrvna, pa ti si rodila, cestitam!

(i, kak je bilo?)
    Hvala! Bilo je zbilja fenomenalno iskustvo

cuj, ja bi ti predlozila, ali mislim da ce mi se ostali vec poceti smijati koliko tupim o tome..
    Što bi mi predložila?

Što se tiče vaših prijedloga, hvala svima, isprobat ću. Danas sam patronažnoj rekla kakva je bila jučer i ona kaže "Pa da, to su vam grčevi/kolike".
    Čaj za dojilje su nam dali u apoteci s time da sam malo skeptična - sadrži komorač koji potiče laktaciju a ja imam mlijeka za pet ovakvih štrumfica, bojim se da ću eksplodirat

Nije li kod nošenja potrbuške problem što često sa zrakom i bljucnu?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nama je vjerojatno glavni problem to što malecka jako slabo podriguje, onako damski, ako i tako. Jako je mala (45 cm, 2920 g) pa možda ni ne može jače, jede polako, nije da se davi u mlijeku a i ja se prije podoja malo izdojim tek toliko da pokrenem stvari i da ublažim ono početno štrcanje.
    Pa ako imate i savjete za podrigivanje....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za podrigivanje cupkanje s njom na ramenu, za prdenje neke bezpelenaske fore, tj. drzanje u pozi da se pokaki (usput isprdi i sav--ili bar veliku vecinu--zraka)

drago mi je da ti je porod bio super iskustvo

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod podrigivanja su nama super 3 poze..vecinom upali neka od njih:
    1)klasicni polozaj ona trbuhom prema tebi (mozes i cupkati kako mikka kaze ili slabo tapsati po ledjima)
    2) polozaj ona ledjima prema tebi, naravno dobro je drzis i napravis s njom na sebi naklon (malo se naklonis prema dolje)
    3) polozaj kad ti je njena glava na dlanu, a njen trbuh na tvojoj podlaktici..pritisak je na trbuh pa izadje zrak vani

uglvom je bitno da drzis bebu desetak min da podrigne..a ako ti polako jede i ne guta zrak moze ti cak niti ne podrignuti

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj dečko je u početku isto imao vjetrove. Mi smo mu s 15 dana davali čaj od komorača, ja sam pila čaj za dojilje i JAKO sam pazila što jedem. I pomoglo je - od tih vjetrova je bilo uglavnom to, bez kolika i nečeg goreg. ne znam.. Probaj i s masažom trbuščića i ima knjig "Umirite svoju bebu na prirodan nači" gdje su ti objašnjene metode masaže za stopala koja direkt djeluju na želudac. Eto..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za prdenje neke bezpelenaske fore, tj. drzanje u pozi da se pokaki (usput isprdi i sav--ili bar veliku vecinu--zraka)
    Meni ni to nije pomoglo.. Znala sam ga tako golog držati po pola sata kad bih skužila da se napinje, ali ništa... Samo jednom se uspio pokakati.. :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma daj, moji su se oboje tako rjesavali viska zraka, a osobito je bilo dobro za k. jer je ona oduvijek imala problema sa stolicom i zrakom.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Romana prvotno napisa
    I kod nas je tako, s tim da stolicu ima svakih 3-4 dana.
    Ima mjesec dana.
    Pomoglo je češće dizanje za podrigivanje,masiranje trbuščića, a sad koristimo povremeno sirup Nurse harvey.
    Bolji nam je od Sab simpleksa, kojeg sam isprobala sa starijima, pa nisam vidjela promjene. :/
    Sve te kapi i sirupi su namijenjeni dojenčadi, tj. ne prije navršenih mjesec dana, tak da radije probaj sa čajem i masiranjem dok ste još tak mali.
    jel beba dojena ili je na nadohrani?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dojenoj djeci cajevi nece pomoci, samo ce odmoci i napraviti jos vecu stetu.

takodjer, vidim da nitko nije spomenuo, ali vjetrovi znaju biti i znak gljivica.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moja curica ima isti problem. totalno sam protiv čajeva, ali kod nas je stanje postalo neizdrživo i poklekla sam dok se ne popravi. isprobali sve kapi, sirupe, masaže termofore, nosanja... cijelu noć se budi od naprezanja svakih sat vremena, ujutro jadnica stenje i plače u snu dok ne prdne, pred kakanje se budi, iako joj je stolica mekana.
    na preporuku liječnika i travara skuhala sam joj blagu kamilicu (pola žličice na deci vode i jedna četvtina žlice mljevenog đumbira začina), jedva sam malenu nahuškala da popije barem malo. malo sike, malo čaja... da ne duljim spava bez stenjanja već 3 sata...
    za onoga tko se odluči, takav čaj bi trebalo po malo nuditi djetetu četiri, pet dana i stanje bi se trebalo smiriti. svaki put trba skuhati novu mješavinu. po potebi ponoviti kuru.
    nadam se da će upaliti!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

urlao je prije svakog ispuštanja vjetrića..navečer kaos..urlanje do jecanja...počeli sa sab simpleksom i smirilo se...15 kapi na žlićicu prije svakog obroka

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

imam problem i molim savjet. nas malisan je star 7 tjedana. do sad je sve bilo ok. do prije 5 dana, al sad vise neznam sto uciniti. imamo velikih problema sa vjetrovima i kakanjem. do sad je imao stolicu poslije svakog podoja i nije bilo problema, no sad se to promijenilo. stolice su se prorijedile. na prsima je svaka 2 sata. iskljucivo je na prsima. jako se muci kad ima vjetrove i kad kaka. ne pomaze masiranje, skidanje odjece, tiskanje nogica, nosenje, nista od toga. jedino vrijeme da to prode, da se ispupa, pokaka i sve je super. nije to svaki put i nije u isto vrijeme. najgore je pred jutro. u noci nema stolice pa kad to krene ujutro, uzasno ga boli. dosta halapljivo jede, pa se podrigujemo tokom i na kraju podoja. ali svejedno se naguta zraka. i s tim zrakom nikako na kraj. sto uciniti, dati mu caj, kapi ili sto. molim savjet

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I mi imamo problem s vjetrovima.Malena ima 5 i po mjeseci.Kad treba "pustiti"vjetrić plače,a noću se i budi zbog toga(.Do trećeg mj.je imala kolike)
    Pomaže jedino da je jedno vrijeme nosim s trbuščićem preko podlaktice, a potom je polegnem na leđa i podignem nogice i onda smo sretni ako zrakić krene van.TAd se umiri.Kad treba kakati,nemirna je ,grči se , a ako spava probudi se.
    Problem je što spavanje po danu "pali " jedino ako je držim na sebi,trbuščić na trbuh,kosi položaj i tad potegne malo duže sa spavanjem.ČAk se i tad nekad budi također kad je tako na meni ako treba prdnut.
    Do četvrtog mjeseca starosti je potegla noć i nije me budila noću za dojenje, a od 4.mj. me budi za papanje, a najčešće tad ciki i pušta vjetriće.Budi se po noću i kad treba prdnuti,pronosam je dignem nogice...i smiri se tek kad sve ode van,mislim na vjetrove.
    DA li da joj dajem neki čaj koji bi joj olakšao? Uskoro će i na kašice.pa pretpostavljam da bi je trebala naučit na još nešto osim cike kako bi joj utažila žeđ.
    Svi smo već jako iscrpljeni.San mi je postao san Imamo još jedno malo od dvije godine.Nemam još neke pomoći kao npr.baka,dida....navečer doslovno padnem u krevet od iscrpljenosti od svakodnevnih aktivnosti,do animacije i igranja s malenim koji me također treba.Lomim se između njih oboje jer me oboje trebaju,ali mi se čini da se nekako više dajem malenoj jer je boli,pa vođena majčinskim osjećajem pokušavam olakšati svojoj curici koliko mogu.

Molim za pomoć,sugestiju,ima li netko sličnu situaciju koju je prošao....
    Hvala

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Već sam pisala na jednoj drugoj temi.... Problem s prduckanjem (bolnim), zatvori, nastavilo se nakon uvođenja dohrane, bišli specijaliste, radili pretrage, sve OK. U međuvremenu problai SVE - kapi, kim, masiranje, nošenje...
    Jedino što je pomoglo (i još pomaže) je probiotik pro life (probali smo i vip probiotik - bez efekta). Pitaj pedicu za taj probiotik za doziranje - mi smo dobili uputu 2x dnevno po 2,5 ml. Doziranje je vjerojatno individualno, ali djetetu ne može škoditi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

di se kupi taj probiotik?bas cu pitati pedicu...naime od nedavno i mi imamo isti problem, uveli smo kasice i mislila sam da je mozda do toga..u 3 ujutro pocne urlati od bolova i cijelu noc prdi i meskolji se...to je smeta..kako dajes probiotik, prije jela? otada nema uopce problema?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prema uputi dr Percl, dajem 2x dnevno po 2,5 ml (bočica ima 10 ml, ostatak spremim u frižider)- jednom ujutro, prije jela i jednom predvečer.
    Moj je od rođenja imao problema s tim prduckanjem, i danju i noću, niej spavao duže od pola sata u komadu, stalno je bio neispavan i zato nervozan...Sad imam drugo dijete , veseli je, zaigran, čak zna odvaliti 2 h u komadu (što mi je bilo SF do prije mjesec dana)...
    Probiotika ima u ljekarnama, ja sam ga jednom čak kupila u DM-u na Savici, oni imaju kao neku nmalu ljekarnicu u sklopu dm-a, ali iamju samo kozmetiku i dodatke prehrani, i stvari tipa sterimar.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije da on sad više ne prducka, zna ga još 2-3 puta u toku noći probuditi, ali više ne urla od bolova, nije histeričan, i puno puno bolje spava.
    eh, da mi je netko rekao za taj probiotik pola godine ranije, ne bih se ja toliko namučila, niti malac...

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Negde sam procitala da obilni vetrovi mogu biti znak alergije. Andreja su isto mucili prvih par meseci, ali sada se samo napne isprdi i gotovo, nema placa i mucenja kao pre. Ukoliko nista ne upali sto su ti cure predlozile ne brini proci ce za par meseci.
    Ja sam takodje alergicna i imam taj problem

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas u obitelji nema nikakvih alergija. I nama su govorili da će proći za "par mjeseci". A ja sam za to vrijeme provodila noći i dane umirujući malog, pokušavajući mu olakšati, naravno bezuspješno. I s vremenom je bilo sve gore... I to rapidno. Dr ne smatra da su alergije (išli bi na testiranje da probiotik nije pomogao). , nego narušena ravnoteža u crijevima: prva dva tjedna je kombinirao papao AD i dojio, a prije 2 mjeseca je imao upalu uha pa je bio na antibiotiku.

Ne kažem, vjerojatno većini djece prođe "za par mjeseci", ili je to prduckanje od zraka, ili nečeg drugog. Kod nas nije bilo tako. I bila bih sretna da me je bilo tko znao uputiti da prvo probamo probiotik koji je neškodljiv i može samo pomoći, a ne da se oboje mučimo mjesecim i da isprobavamo razne druge gluposti (sab simplex, kim... ja se tankala litrama čaja od komorača, jela praktički samo kuhanu rižu - i nevjerojatno udebljala se)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidis..mozda je kruska smeta :/ iako ne pokazuje nikakve ostale znakove alergije..nista, pitati cu pedicu najbolje

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nas je spasio colocynthis (homeopatske kuglice) i još uvijek nas spašava...
    nevjerojatna stvar - 20-ak sekundi nakon što bi joj izmrvljene kuglice dala na žličicu s malo mojeg mlijeka plač bi prestao.
    i svaki put se iznova čudim kako to brzo djeluje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

colocynthis smo i mi probali... nije pomogao

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kad je moj Mali bio mali, kad bih primijetila da se napinje i cendra bez rezultata, razmotala bih ga, napravili bi vježbice za kukiće na golo, malo bi stisnuli koljena na prsa i namazala bih mu (izmasirala) rit (anus) s nekom masnom kremom (pavlovićeva). Čini mi se da bih mu onda kao opustila sfinker i onda bi se olaksao bez problema. I dan danas nakon higijene tj. kupanja kad namažem rit i stavim ga ležat na trbuhu (tada je dobre volje) prdi kao veliki s osmjehom na licu. I često se isprdi dok sjedi u shantali (jakuzzi).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

maryem, nama je jedino pomoglo sazrjevanje crijeva. sad prdi uz osmijeh. a vristala je toliko da sam i ja uz nju plakala gledajuci je jadnu.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    maryem, nama je jedino pomoglo sazrjevanje crijeva. sad prdi uz osmijeh. a vristala je toliko da sam i ja uz nju plakala gledajuci je jadnu.
    potpisujem, evo sad s puna 3 mjeseca pomaže da mi leži na prsima i sisa i prducka s osmjehom, a mislila sam da nikada neće prestati

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Zna li netko da li je normalno da vjetrovi kod male bebe (2 i po mjeseca) isključivo dojene, jaaaaaako smrde.
    Ali baš jako. Dok nisam na svoje oči vidjela da to ona prdi, bila sam uvjerena da je muž ili sin.

Inače zadnje vrijeme nema baš redovito stolicu (prije je bilo svaki dan, sada i po jednom u 3-4 dana) i počela je vriskati i plakati kao da je muče grčevi. Stolica je zlatnožute boje, jede normalno, ja ne jedem mliječne proizvode, mahunarke, kupus i stvari koje nadimaju (lekcija koju sam naučila s prvim djetetom )
    Prvih dva mjeseca nije imala grčeve, ne znam mogu li se grčevi pojaviti tek s 2 mjeseca ili bi trebala otići kod pedijatra. Nisam pojela ništa neuobičajeno, ali ovo nikako da prođe, evo već 10 dana.
    Posljednje uređivanje od 4palacinke : 24.07.2013. at 13:52

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Normalno je da dojena djeca nakon 6.tjedna imaju neredovite stolice, neke nemaju i do 10-14 dana i, ako je sve drugo ok, nema razloga za brigu. Inače, svako dijete drugačije (ne) reagira na majčinu prehranu tako da si ne moraš uskraćivati nikakvu hranu dok ne primjetiš da djetetu smeta. Možda joj ništa neće smetati.

Neugodan miris može eventualno biti od neke hrane koju si pojela više nego inače- jaja, sir, čokolada?

Kada se grči? Svaki dan u neko određeno doba ili dan- dva prije nego će se pokakati? Moguće je da joj taj zrak u crijevima smeta pa se buni. Imaš li prejak refkeks otpuštanja mlijeka pa da se previše zraka naguta?

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Najstarija je imala grčeve, bili su klasični, počeli sa 2-3 tjedna i trajali sve do 5 mjeseci.
    Ovaj put prvih dva mjeseca nije bilo grčeva, eventualno tu i tamo kada bih pojela nešto što joj je zasmetalo bi dva dana imala grčeve, ali treći dan bi bilo sve ok, tako da sam po tome vidjela da joj smetaju mliječni proizvodi, leća i grašak. Taman kad sam zaključila da ovo dijete neće imati grčeve, počelo je ovo. Da li je moguće da grčeve dobije tek sa 2 mjeseca?

Zadnjih dana jedino čega sam više jela bila je lubenica, ne znam može li ona izazvati grčeve ili neugodan miris, računala sam da ne može, ali možda sam u krivu.

Istina da imam prejak refleks otpuštanja mlijeka, to je bio jedan od razloga zašto je najstarija imala grčeve, sa srednjim je išlo lakše jer sam na vrijeme shvatila gdje griješim, a sada sam otpočetka pazila da prvi mlaz isprskam u gazu.

Nisam primijetila da se grči u neko određeno doba, ali vidim da je to grčenje po danu probudi iz sna, a po noći samo stenje u krevetu, ali ipak se ne razbudi potpuno.

Ustvari da joj vjetrovi tako jako ne smrde i da ovo grčenje ne traje već 8 dana ne bih se uopće brinula, ovako nisam sigurna da li to može biti nešto ozbiljnije i trebam li reagirati.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja bih na tvom mjestu vjerovala instinktu. Ako se malo pribojavaš, odi pedijatru da budeš mirna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •