Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Imam li pravo na godišnji ???

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Imam li pravo na godišnji ???

Ovakva je situacija kod mene : 14.01.2008. god sam otišla na komplikacije, to je bilo 2 tjedna prije redovitog porodiljnog dopusta, rodila sam 18.03.2008. te mi 17.03.2009. ističe pravo na porodiljni dopust. Moram li 18.03. na posao ili imam pravo iskoristiti godišnji za prošlu godinu??? Kod nas u školi baš nisu pravno potkovani pa da bi neko pravo ostvarila moram im točno navesti zakon po kojem ostvarujem to pravo?

Moja radna kolegica je u istoj situaciji, s tim što je 14.01. išla na porodiljni a rodila 24.02.2008. i sad ako ona ne bude išla na GO neće dati ni meni pa brzinom svjetlosti moramo s točnom informacijom u školu.

Pliz, pomagajte!!!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko si dana godišnjeg u 2008-oj iskoristila?
    Obzirom da radiš u školi, pretpostavljam da si ta prva dva tjedna u 2008-oj bila na ferijama, a to su po mom kalendaru 8 radnih dana, što ti je premalo da bi ostvarila pravo na prebacivanje u slijedeću godinu.
    Naime, moraš odraditi barem 12 dana godišnjeg, da bi stekla pravo na prebacivanje ostatka u sljedeću godinu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sve ovisi o fleksibilnosti poslodavca, u našoj firmi (ministarstvo) ukoliko si radio samo par dana u prethodnoj godini a da i nisi koristio godišnji (jer se poč. god. tad koristi GO od prethodne godine sve to 30.06.) ipak daju mladim mamama da iskoriste taj GO za prethodnu godinu.
    Nekad je stvar dogovora. sretno!!!

Ja bih naglasila u vašem slučaju da sam radila do 14. 1. 2008. čime sam stekla pravo na GO, pa bih vidjela što će reći tete u računovodstvu/kadrovskoj, nemate što izgubiti ako pokušate.

Mi npr. dobivamo rješenje o korištenju GO za narednu godinu, ne znam jel to postoji kod vas, pa baš me zanima hoću li ga dobiti i ja.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Koliko si dana godišnjeg u 2008-oj iskoristila?
    Obzirom da radiš u školi, pretpostavljam da si ta prva dva tjedna u 2008-oj bila na ferijama, a to su po mom kalendaru 8 radnih dana, što ti je premalo da bi ostvarila pravo na prebacivanje u slijedeću godinu.
    Naime, moraš odraditi barem 12 dana godišnjeg, da bi stekla pravo na prebacivanje ostatka u sljedeću godinu.
    Kod mene je malo specifična situacija, meni je prvi porodiljni završio 27.09.2007. pa su mi odobrili da iskoristim dio godišnjeg za tu godinu a ostatak godišnjeg su mi računali za vrijeme praznika. Od 14.01. sam na komplikacijama ali i da nisam u prosvjeti ne mogu dobiti GO kad želim nego se u pravilu koristi za vrijeme praznika, tako da varijanta o korištenju prvog dijela u prošloj godini otpada!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gle, Ari, napisala sam ti što zakon o radu kaže o prebacivanju starog godišnjeg u slijedeću godinu, čisto da znaš da li zakonski imaš pravo na taj godišnji, ali je istina ovo što kaže lili75 da neki poslodavci progledaju kroz prste svojim djelatnicima.
    Ti pokušaj, nemaš što izgubiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •