Hvala na čestitkama!

Što se tiče kupovanja Fragmina, probala sam na ih dobiti na recept, ali kvaka je u tome da ih u mogu dobiti samo preko bolnice. Budući da nikad nisam imala klasične simptome APS - trombozu, spontane pobačaje (hvala Bogu), nitko od doktora mi ne može postaviti dijagnozu, jer nenormalno visoka antikardiolipinska tijela nisu dovoljna za postavljanje dijagnoze, tim više jer mi je LAC negativan. Na svim papirima mi kao dijagnoza piše APS susp, znači samo sumnjaju na APS.

Činjenicu da nisam mogla zanijeti 2,5 godine, a uspjelo nam je nakon 2 ciklusa uzimanja Fragmina (ništa drugo nismo mijenjali u terapiji, AIH iz prirodnog ciklusa smo napravili samo da ja budem sigurna da smo napravili baš sve) na imunologiji ne uzimaju u obzir.
Doduše na Rebru su mi rekli da mi moj soc. ginić može dati recept, ali kad sam došla po njega on mi je rekao da ne može, što su mi potvrdili i u apoteci. Inače soc. ginić mi je super - dao mi je uputnice za imunologiju bez problema.
Pitala sam i HZZO u VG - Fragmin sam trebala dobiti preko bolnice (koje? - kad nisam nikad hospitalizirana), pa ne mogu tražiti povrat novca.

Probala sam prije 2 tjedna ponovno tražiti recept jer mi na otpusnom pismu iz rodilišta piše da ga moram uzimati još 4 tjedna postpartalno. Dobila sam ga na plavi recept (soc. ginić kaže da je to nešto novo od ove godine), MM otišao u apoteku, a tete u apoteci kažu da ne može na recept, i nemaju pojma kako je ginić uopće napisao recept.
Sad ti budi pametan, vozaju nas amo tamo. Imam dopunsko osiguranje već godinama, od kad je uvedeno, a kad mi nešto treba - plati, inače ništa.
Skupljam račune pa tražim povrat poreza, to je jedino.

Prihvaćam svaki savjet (iako nam je najvažnije da je naša mala s nama, a za novce ćemo već nekako).